Folytatnák a szezont

2020.04.29. 07:00

Megyei II.: a Gérce és a Csákány áll a tabella élén

A megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokságban sem pattog a labda, a koronavírus-járvány miatt az amatőr pontvadászatok is szünetelnek – a két éllovastól kértünk helyzetelemzést.

Tóth Gábor

A Csákánydoroszló rutinos csapatkapitánya, Danyi Péter (5) őriszentpéteri őrizetben

Fotó: Szendi Péter

A megyei II. osztályban március 14-én játszották le az idei utolsó mérkőzéseket – aztán a vírusveszélyre való tekintettel szünetet rendelt el a Magyar Labdarúgó Szövetség. Az északi csoportban a Gérce-Vásárosmiske KSE gárdája várja az élről a folytatást.

– Annak ellenére teljesítettünk kifejezetten jól az ősszel, hogy rengeteg problémával küszködtünk, sok volt a sérültünk, de eltiltások is sújtottak minket – jelezte Haraszti Zsolt, a Gérce-Vásárosmiske edzője.

A Csákánydoroszló rutinos csapatkapitánya, Danyi Péter (5) őriszentpéteri őrizetben
Fotó: Szendi Péter

– A tavaszi folytatásra becsülettel felkészültünk, nem is voltak problémák az eredményekkel, éppen ezért nagyon sajnáljuk, hogy félbeszakadt a bajnokság – a jelenlegi egészségügyi helyzetben azonban nem dönthetett másként az MLSZ. Éremszerzés volt a célunk, most jó pozícióban vagyunk, talán a bajnoki címre is van esélyünk – pontosabban lenne, ha folytatódna a bajnokság. Én azonban szkeptikus vagyok a folytatást illetően. Ha június végére nem lehet befejezni a bajnokságot, akkor nincs is értelme folytatni. A napok, a hetek telnek, és nem úgy tűnik, hogy belátható időn belül rendeződik a helyzet. Amatőr futballistákat a nyári időszakban, amikor reggeltől estig dolgoznak, mondjuk az építőiparban, a mezőgazdaságban, vagy Ausztriában, nem lehet pályára küldeni.

- Ugyanezért a heti két bajnoki megrendezését is lehetetlennek tartom. Még 12 meccsünk van hátra. Mi mindenesetre készülünk, a fiúk futnak és erősítenek – hetente egyeztetünk. Persze így edzeni nem az igazi, de a szinten tartáshoz talán elegendő, valamint csökkenti a sérülésveszélyt, ha mégis folytatódik a szezon. Egész évben rendben volt az edzéslátogatottság, minden meccsünkön motiváltan léptünk pályára – egységes, jó csapatunk van, remek közösségnek lehetek az edzője.

- Elégedett vagyok a rúgott gólokkal, nincs gond a védekezésünkkel. Mögöttünk szoros a mezőny, jó csapat a Söpte és az Ikervár is, de rajtunk kívül is többen pályáznak a dobogóra. Ha folytatódik a bajnokság, nagy kérdés, hogy ki milyen állapotban tér vissza a pályára – ezért nem is érdemes esélyeket latolgatni. Ez a tizedik évem a Gérce edzőjeként, szép jubileum lenne éremmel zárni – de ha eredményhirdetés nélkül zárják le a bajnokságot, akkor sem csüggedünk, jövőre ismét komoly célokat jelölünk ki magunk elé.

A déli csoportban – tíz mérkőzéssel a vége előtt – a Csákánydoroszlói KSE vezeti a tabellát

– Két éve dolgozom a csapattal, két egészen eltérő év van mögöttünk, tavaly a bennmaradásért küzdöttünk, most pedig a bajnoki címért – fogalmazott Horváth Dávid, a Csákánydoroszló trénere.

– Igaz, a nyáron egészen remek csapatot sikerült összehozni, és arra is figyeltünk, hogy a közösség is jó legyen. Eredetileg szerettünk volna az élmezőnyhöz felzárkózni, de ahogyan teltek a hetek, és sorra nyertük a meccseket, egyre merészebb célokat fogalmaztunk meg. Most pedig kicsit talán már csalódottak is lennénk, ha nem nyernénk bajnokságot. A télen tovább erősítettük a keretünket, és remekül, három győzelemmel kezdtük a tavaszt. Minden statisztikában az élen állunk: mi rúgtuk a legtöbb és kaptuk a legkevesebb gólt.

- Nekünk aztán tényleg nem jött jól a bajnokság félbeszakítása – de természetesen megértjük, elfogadjuk az MLSZ döntését. Ám szeretnénk folytatni a bajnokságot, amire azonban egyre kevesebb esélyt látok. Annak sem örülnénk, ha esetleg a jelenlegi állás szerint hirdetnének végeredményt az illetékesek: szeretnénk a pályán megharcolni az aranyéremért. Sűrű a mezőny mögöttünk, sok hasonló képességű, jó csapat üldöz minket – vélhetően mindenki várja a folytatást. A jelenlegi helyzetben a játékosok lelkiismeretére bíztam az edzéseket, a reményeim szerint mindenki szinten tartja magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában