Újra a pályán

2020.05.17. 19:15

Edzésbe állt az utánpótlás – A Lurkónál és a Királynál is ügyelnek a szabályok betartására

A szabályok maximális betartásával újrakezdődtek a felmérések és az edzések a Lurkó UFC-nél és a Király Sportegyesületnél.

Pum András

A legkisebb lurkósok, az ovis korosztály játékosai nagy lelkesedéssel rúgták a labdát

Fotó: Unger Tamás

A koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet után a kormány május 4-én enyhített a korlátozásokon, engedélyezte a szabadtéri edzéseket, mérkőzéseket. Mint ismert, a labdarúgó NB I. és a Magyar Kupa folytatódik, a női futballban pedig a bajnoki címért csapnak össze az együttesek. A többi sorozatot azonban lefújták, így az utánpótlás-bajnokságokat és például a legkisebbek kedvéért létrehozott Bozsik-tornákat is. Ennek ellenére – két hónapnyi szünet után – több helyen újraindultak a különböző felmérések és tréningek, így az utánpótlás-neveléséről ismert Lurkó UFC-nél és Király Sportegyesületnél is.

A legkisebb lurkósok, az ovis korosztály játékosai nagy lelkesedéssel rúgták a labdát
Fotó: Unger Tamás

– A járvány miatt sajnos komoly nemzetközi tornák, meccsek maradtak el, ám az edzések – az ovis korosztálytól az U19-ig bezárólag – hétfőn újraindultak – mondta Jancsó András, a Lurkó UFC ügyvezető elnöke. – Mivel az Illés Akadémia területén, a műfüves pályán edzenek csapataink, kizárólag az elit­akadémiákra előírt, szigorú feltételek között gyakorolhatnak a játékosok. Edzőink korábban koronavírusteszten vettek részt – valamennyien negatív eredmény produkáltak. Idősebb, a vírus által veszélyeztetett edzőink viszont egyelőre nem dolgoznak. Futballistáink sportfelszerelésben érkeznek, egyszerre párhuzamosan – a két térfélen és az egyik kapu mögött – három korosztály készülhet, de csakis kisebb csoportokban. Korosztályonként két edző tartja a tréningeket, a szülők pedig nem léphetnek a pálya területére. Mivel a kollégium zárva van, a megyén kívüli futballistáink nem tudnak edzésre járni – ők egyéni edzéstervet kaptak –, viszont a megyén belülieket és a szombathelyieket szülők hozzák-viszik. Tervezzük, hogy a megyén belüli fiataljaink szállítását valahogy megoldjuk.

 

– Új pályarendszabályokat vezetett be egyesületünk, egyelőre a gyerekek beöltözve, sportfelszerelésben érkeznek a maximum 60 perces foglalkozásokra. A klubépület pedig továbbra is zárva tart a látogatók előtt – mondta Hajmási Milán, a Király Sportegyesület szakmai vezetője. – Csak a mosdót, mellékhelyiséget lehet használni edzésidőben, kis csoportokban. Három pályán, egyszerre több szakember foglalkozik a focistákkal. Szerdától péntekig az U8-astól az U19-es csapatokig különböző felméréseket tartottunk, csupán a legkisebbek, az U7-esek számára nem. Szerdán a gyorsasági és labdás gyakorlatokon, csütörtökön az agilitás, pénteken az állóképesség tesztelésén volt a hangsúly. Hétfőtől pedig már a szabályok betartásával – az első héten lehetőség szerint érintésmentesen – folytatódnak az edzések. Egyelőre nem tapasztalunk jelentős lemorzsolódást, korosztályonként csupán egy-két fiatal nem tud vagy a járvány miatt nem szeretne részt venni az edzéseken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában