Fiatal játékosokat foglalkoztatnak

2020.05.21. 18:30

Közösen indul a Szent István SE és a NEKA az NB I-es női kézibajnokságban

A Szent István SE és a Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA) a következő NB I-es női kézilabda-­bajnokságban Szent István SE-NEKA néven közös csapatot indít.

Tóth Gábor

A NEKA közleménye felidézi, hogy az idei, végeredmény nélkül lezárt bajnokságban a SZISE az NB I-ben kieső, míg a NEKA az NB I/B-ben feljutó helyen állt. Ez adta az alapot ahhoz, hogy a két sportszervezet vezetői a közös indulás lehetőségét megfontolják.

Stratégiai együttműködő partnerként ebben a konstrukcióban a Szent István SE a versenyeztetésért, a NEKA a képzésért lesz felelős. A SZISE-NEKA felkészülésének, hazai mérkőzéseinek helyszíne Balatonboglár lesz, a csapatot ifj. Kiss Szilárd és Woth Péter irányítja majd. A közlemény szerint mind a Nemzeti Kézilabda Akadémia, mind a Szent István SE célja az, hogy ezzel a társulással a magyar kézilabda utánpótlásának érdekeit szolgálja úgy, hogy folyamatos játéklehetőséget teremt sok tehetséges kézilabdázónak, akik magas színvonalú képzést, kiemelkedő sporttudományos hátteret is kapnak – miközben fejlődésük felgyorsulhat.

– Fiatal csapattal indulunk az élvonalban, és mindent megteszünk, hogy bizonyítsunk: a gyerekek szempontjából ez egy remek lehetőség. Igyekszünk erősíteni, de alapvetően a tavalyi csapatra építünk, amelyben a 2019-ben Európa-bajnokságot nyert ifjúsági válogatott több tagja is szerepelt – fogalmazott ifj. Kiss Szilárd edző.

A Szombathelyi ­Kézilabda Klub és Akadémia a Szent István gárdáját a mögöttünk hagyott csonka NB I-es szezonban idegenben (24-28) és otthon (35-28) is legyőzte. Érdekesség, hogy amikor az SZKKA bajnokságot nyert az NB I/B-ben (2018/2019), éppen a NEKA gárdáját előzte meg a feljutásért zajló harcban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában