Fitt-Box Ökölvívó Egyesület

2020.05.29. 07:00

Lassan visszatérnek a vasi bokszolók a ringbe

Alakul a bokszolók menetrendje – gőzerővel készülnek a várhatóan sűrű év végi menetrendre a kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület sportolói.

Tóth Gábor

Varsányi Áron (jobbról) a válogatott Hámori Ádámnak tart edzést

Fotó: Ohr Tibor

– A járvány miatt számos hazai és nemzetközi verseny maradt el, ezek között jó néhány olyan fontos erőpróba is volt, amelyen részt vettek volna egyesületünk ökölvívói – fogalmazott Varsányi Áron, a kőszegi – büki szakosztállyal is rendelkező – Fitt-Box Ökölvívó Egyesület vezetőedzője. – Az olimpiai kvalifikációs torna, az ifjúsági és junior-Európa-bajnokság, az ifjúsági világbajnokság, illetve több nagyobb nemzetközi megmérettetés várt volna ránk. Az utánpótláskorú öklözőknek kiírt magyar kupát, az egykori diákolimpiát idén egyesületünk rendezte volna Bükön, április 8–11-én – azonban erre már nem került sor. Elmarad a Jurisics-kupa jótékonysági verseny és a Mozdulj, Kőszeg! rendezvénysorozat is, mindkettőt most, a pünkösdi hétvégén bonyolítottuk volna le.

Varsányi Áron (jobbról) a válogatott Hámori Ádámnak tart edzést

– Sok minden képlékeny még, de lassan azért visszatér az élet a ringbe – folytatta Varsányi Áron. – A járvány­ügyi helyzet enyhülésével végre mi is elkezdhettük a termi edzéseket – szigorúan betartva az egészségügyi előírásokat. Már több klub jelezte, hogy kesztyűzne velünk. Júliustól elvileg fokozatosan helyreáll a rend, hazai szinten várhatóan augusztus 15-e után indulnak el újra a versenyek – addig csak zárt körű megmérettetésekre van lehetőség. Az általunk szervezett Ostrom Kupát augusztus 21–22-ére tervezzük. Ami elvileg az első nemzetközi, válogatott szintű torna lesz az országban. A magyar bajnokságokkal kapcsolatban is vannak pozitív fejlemények: elképzelhető, hogy októberben mi rendezzük meg Bükön a serdülő- és a junior-ob-t.

– De a bunyósaink nemzetközi színtéren is érdekeltek – jelezte Varsányi Áron. – Olimpiai kvalifikációs verseny csak jövőre lesz, van időnk készülni. A női versenyzőink számára fontos Silesian Women’s Opent talán augusztus végén rendezik meg Lengyelországban. Szeptember második felében várható az ifjúsági Európa-bajnokság. Az U22-es Eb szeptember 23-án kezdődik. Októberben lesz az AIBA által szervezett világkupa. A zágrábi grand prix szintén ok­tó­berre van betervezve. Novemberben az ifjúsági vi­lág­bajnokság következik. Mivel több nagy kontinentális versenyről van szó, nélkülözhetetlen, hogy minden európai államban rendeződjön a helyzet. Sűrű lett a versenynaptár, keményen dolgozunk, hogy jó eredményeket tudjunk elérni.

A Fitt-Box Ökölvívó Egyesület jelenleg öt válogatott versenyzőt foglalkoztat. Hámori Ádám és Ambrus Viktória a felnőttkeret tagja. Lukács Tiffani az ifjúsági, Buza Rómeó és Buza Rafael a juniorcsapat tagja – Ambrus Viktória és Lukács Tiffani a büki szakosztálynál edződik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában