Kosárlabda

2020.05.27. 20:00

Meglepetés volt Zollner körmendi távozása

Az Egis Körmend távozó vezetőedzője, Matthias Zollner Lengyelországban a GTK Gliwice együttesénél folytatja pályafutását. A német szakember gyakorlatilag kivásárolta magát az Egis Körmenddel fennálló élő szerződéséből, meglepetést okozva ezzel a klubnak és a szurkolóknak is.

Tóth Judit

Semmi előjele nem volt Matthias Zollner (balról) távozásának. Jobbról a körmendi klub ügyvezetője, Hajba Ádám

Fotó: Jámbori Tamás

Hajba Ádám, az Egis Körmend kosárcsapatának ügyvezetője váratlan fordulatnak nevezte Matthias Zollner döntését. Elmondása szerint komoly tárgyalásokat folytattak a szakemberrel, aki végül mégis a távozás mellett döntött.

Semmi előjele nem volt Matthias Zollner (balról) távozásának. Jobbról a körmendi klub ügyvezetője, Hajba Ádám
Fotó: Jámbori Tamás

– Mindannyiunknak meglepetés volt, hogy Matthias elhagyja a klubot. Eredményes munkát végzett nálunk, és bíztunk abban, hogy lesz folytatás. Hosszabb távú együttműködésben gondolkodtunk, erről is tárgyaltunk az elmúlt hetekben. Az új koncepcióról, a tervekről beszéltünk, és Matthias abszolút támogatólag állt hozzá az elképzeléseinkhez. Ehhez képest tényleg váratlan volt, amikor felhívott, és jelezte, hogy az eredeti szerződését tartsuk érvényben, mert szeretne elmenni. Elfogadtuk a kérést, nem is tehettünk mást. Matthias kivásárolta magát a még élő szerződéséből, és a lengyel élvonalban, a Gliwice csapatánál kezdi a következő szezont – mondta Hajba Ádám.

A körmendi klub ügyvezetője azt is hozzátette, hogy a 2020/21-es idényben a fiatalokra helyezik a hangsúlyt, akikre nagyban számítanak a mérkőzéseken is. Éppen ezért olyan edzőt keresnek, akinek felfogása megegyezik a felvázolt koncepcióval és bátran meri használni a fiatal játékosokat. Már van a vezetőség látókörében olyan szakember, aki szóba jöhet, az ügyvezető szerint rövid időn belül pont kerülhet az edzőkérdés végére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában