Vízilabda

2020.05.06. 07:00

Munkában az AVUS vezetői

Az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesületnél (AVUS) keresik a megoldást arra, hogy és hol tudnának edzeni sportolóik. A tervek szerint júliusban folytatódik az OB I.

Pum András

Bánfi Péter minden megtesz a pólósokért

Fotó: © Unger Tamás

– Mindent megteszünk annak érdekében, hogy klubunk vízilabdázói számára mihamarabb vízfelületet, medencét találjunk – mondta Bánfi Péter, az AVUS elnöke. – Mivel közeleg a jó idő, elsődlegesen a Tófürdő medencéjében gondolkodunk – erről már folynak a tárgyalások, de pontos dátumot még nem tudok mondani, mikor kezdődhetnek az edzések. A Tófürdő esetén talán a szokásos nyári táborunkat is meg tudnánk rendezni. Amint kiderül, hol és mikortól edzhetünk, összehívjuk a szülői munkaközösségünk tagjait, és tájékoztatjuk őket a fejleményekről.

Bánfi Péter minden megtesz a pólósokért

- Természetesen kíváncsiak vagyunk vízilabdázó fiataljaink szüleinek véleményére, elképzeléseire is, ezért még ezt megelőzően, hamarosan kérdőívet küldünk ki számukra. Nem titok, az edzők és a stábtagok is kivették részüket a közös teherviselésből, a járványhelyzet miatt az elkövetkező időszakban 30 százalékkal csökkentett bért visznek haza. Ami az OB I-es csapatot illeti, megkértem a nem Szombathelyen tartózkodó játékosainkat, hogy ha találnak valahol medencét, akkor ott kezdjék el az úszóedzéseket.

Jövő hétfőn dönt a Magyar Vízilabda Szövetség az OB I-es bajnokság esetleges folytatásról, a tervek szerint egy helyszínen, a fővárosi Margitszigeten, nyitott medencében július 15. és augusztus 31. között folytatnánk a bajnokságot. Az elképzelések szerint a 16 csapat kuparendszerben játszana. Irányított sorsolással négy csoportba osztanák be a mezőnyt úgy, hogy a besorolás alapja a bajnokság megszakadásakor fennállt helyezés lenne. Ez a terv lényege.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában