Teke

2020.05.18. 11:00

Véget ért a tekeszezon – A szövetség egyik osztályban sem hirdetett eredményt

A Magyar Tekézők Szövetsége (MATESZ) valamennyi csapatbajnokságot befejezettnek és lezártnak tekint. Nem hirdet bajnokot és kiesőket sem.

Pum András

A Balogunyom hiába állt az élen az NB I-ben, nem jutott fel

Fotó: Cseh Gábor

A teke-csapatbajnokságokat a MATESZ a koronavírus-veszélyhelyzet miatt március elején függesztette fel. A szövetség akkor úgy határozott, hogy a járvány terjedésének függvényében május 15-éig eldönti, lesz-e folytatás, vagy sem. Nos, az elnökség közleményben jelezte, sem most, sem a közeljövőben nem oldható meg biztonsággal a versenyzés. Az utazás, az öltözők használata, a távolságtartás, a golyók fertőtlenítése, a személyes kontaktusok és megannyi részlet támasztja alá, hogy ne folytatódjanak a bajnokságok. Ezért egyik osztályban sem hirdet bajnokot, kiesőt és feljutót sem.

A 2020/21-es bajnokság a 2019/20-as beosztásai alapján kerül megrendezésre. Ami a vasi vonatkozásokat illeti, a Szuperliga 17. forduló után ért kényszerű véget, a harmadik pozícióban lévő Répcelak indulhat az NBC Kupában. Az újonc Thermalpark-Szentgotthárdi VSE a kilencedik helyre tornászta magát, bizonyítva, hogy neki is helye van a legmagasabb osztályban. Az NB I. nyugati csoportjában szintén 17 kör után a Balogunyom az első, a Csákánydoroszló a második, a Halogy SE-Boldizsár Trans a negyedik, a Sárvári Kinizsi-Kékgolyó a hatodik, a Topido Nagymizdó a hetedik helyen állt.

A Balogunyom hiába állt az élen az NB I-ben, nem jutott fel
Fotó: Cseh Gábor

A balogunyomiak tehát hiába végeztek a csonka bajnokság első helyén, egy év szünet után mégsem kerülnek vissza a Szuperligába. Más kérdés, hogy faramuci helyzet volt az övék, hiszen ugyanannyi (27) pontot gyűjtöttek, mint a második Csákánydoroszló, jobb csapatpontjuknak köszönhetően előzték meg riválisukat. Igen ám, de a bajnokság végén az egymás elleni eredmény számít, márpedig a csákányiak 7:1-re verték az unyomiakat – ez alapján a Csákány végzett volna az élen. Erre a balogunyomiak mondhatják, hogy ők még hazai pályán nem játszottak a Csákánydoroszlóval. A gordiuszi csomót végül nem kellett átvágni, hiszen egyik osztályban sem hirdettek bajnokot.

– Habár képtelenség volt olyan döntést hoznia a szövetségnek, amelyik mindenkinek megfelel, úgy gondolom, összességében jól határozott az elnökség a bajnokság befejezésével – mondta Svajda Győző, a Balogunyom TK elnöke, edzője. – Pedig ha folytatódik, lépéselőnybe kerülhettünk volna. Hazai pályán fogadtuk volna a Csákánydoroszlót, amely még utazott volna a harmadik Herend otthonába. És ha most bajnokot hirdetnek, akkor is visszakerülünk a Szuperligába, vállaltuk is volna a szereplést. – Mindezek ellenére igazságosnak érzem a bajnokság befejezését, az egészség a legfontosabb. Ugyanakkor remélem, a szövetség felé befizetett díjakat is – mivel kvázi törlődött a bajnokság – kompenzálja.

A Balogunyom a bajnokság zárásakor 13 győzelemmel, egy döntetlennel és három vereséggel vezette a tabellát.

– A szezon első felében a Szuperligából hozott lendülettel és rutinnal sorra nyertük a meccseket, csupán Herenden kaptunk ki – folytatta Svajda Győző. – Viszont a tavasz eleje gyalázatosra sikerült, igaz, minden összejött, sérülések és egyéb gondok nehezítették szereplésünket, de a hullámvölgy után újra kiegyenesedtünk. A tervek szerint július 15-én kezdjük el a felkészülést, bízva abban, hogy a következő bajnokság szeptember elején elindul. Mindenesetre az elkövetkező két hét során leülünk a játékosokkal és kialakítjuk a keretet. Nagy változások nem lesznek, hiszen egyrészt nem dúskálunk az anyagiakban, másrészt a mienk családias, összetartó klub, amelyet nem akarunk feladni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában