Öröm az edzés

2020.06.22. 17:05

Jancsó András jól érzi magát a Haladásban

A Haladás NB II-es labdarúgó-csapatának több poszton is bevethető futballistája, Jancsó András már nagyon várta a nyári felkészülés kezdetét.

Pum András

Jancsó András a szombathelyiek egyik meghatározó futballistája

Fotó: Unger Tamás

Múlt szerda óta edzenek a legutóbbi NB II-es bajnokságban 17. Szombathelyi Haladás labdarúgói. A Lurkóban nevelkedett, majd a Haladás VSE-ben és az Illés Akadémián pallérozódott Jancsó András ezt megelőzően Magyarországon töltötte pihenőjét. A védőként, középpályásként és támadóként is szerepelt 24 éves futballista az utóbbi időben a középpályán játszott – jó teljesítményének köszönhetően a vasiak egyik meghatározó futballistája. Noha volt első osztályú ajánlata is, a közelmúltban egy plusz egy évvel meghosszabbította hó végén lejáró kontraktusát – komoly tervei vannak szülővárosa együttesével.

– Sikerült feltöltődnöm a két és fél hetes pihenő alatt – mondta Jancsó András. – Párommal, Alexandrával Zalakaroson és a Mátrában töltöttünk el emlékezetes napokat. Ezúttal – a korábbi, karanténban eltöltött időszakhoz képest – nem kaptunk egyénre szabott edzésprogramot, igyekeztem szinten tartani magam, futottam és a labda is előkerült, például lábteniszeztem. Jó állapotban jöttem vissza a felkészülésre, az első napokban rengeteg tesztet végeztünk, amelyek kielemzése még tart. Még sohasem vártam ennyire az első edzést, mint most, nagyon jó volt újra találkozni játékostársaimmal, hiányoztak már és hiányzott maga az öltözői hangulat, a poénok is. Pedig ugye a futballisták nem rajonganak a felkészülési időszakokért. A többiek is jó állapotban érkeztek vissza, az edzéseken látottak ezt mutatják – pörgős, jó tréningeket vezényelt a stáb, jól ment a játék. A múlt héten a különböző tesztek mellett a játéké volt a főszerep, a kemény fizikai munka, a taktika ezután következik.

Jancsó András a szombathelyiek egyik meghatározó futballistája Fotó: Unger Tamás

Kíváncsiak voltunk, milyen gyakorlatokat, teszteket kell ebben az időszakban teljesíteniük a futballistáknak.

– Például bóják között labdával és labda nélkül szlalomoztunk, miközben mérték, hogy mennyi idő alatt jutunk el az első bójától az utolsóig – mondta Jancsó. – Aztán volt öt-, tíz- és harmincméteres sprintfelmérés – ez a dinamikát és a gyorsaságot mutatta. De volt helyből távolugrás és ingateszt is. A testösszetétel-mérés pedig azt mutatta nálam, hogy három kilogrammal csökkent a zsír a testemben. Tisztában vagyok vele, mennyire fontos a felkészülés, a nyári munka gyümölcsét a bajnokságban arathatjuk le. Ráadásul Mátyus Jánosnak és stábjának most – a télivel ellentétben – nemcsak két-három heti felkészülési időszak áll rendelkezésére, hanem jóval több. Megjegyzem, korábban annyi idő alatt is sikerült elérniük, hogy – ellentétben az ősszel – nem pukkadtunk ki egyórányi játék után, hanem végighajtottuk a meccseket. A szakmai stáb tagjai elmondták, ezúttal hosszú felkészülés vár ránk, viszont amikor csak lehet, előkerül a labda is. Bizakodó vagyok, de nemcsak én, hanem játékostársaim is, nem véletlen, hogy szinte mindenki maradni akart a klubnál. Egy valóban nagyon jó közösség és egy nagyon jó csapat alakult ki, olyan, amelyik a következő bajnokságban komolyabb célokért is küzdhet. Egyénileg pedig nem lehet más célom, mint, hogy ennek a jó csapatnak stabil tagja legyek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában