Időfutamverseny

2020.06.24. 18:41

Kerékpárosok szezonnyitója

Remekül sikerült a Szombathelyi Egyetemi SE által rendezett hagyományos kerékpáros csapat-időfutamverseny.

Tóth Gábor

Balról Süle Róbert, Horváth Richárd, Hattyár Dániel

Fotó: SZoESE

A koronavírus-járvány miatt ezúttal úgy alakult, hogy az SZoESE rendezvénye nyitotta a hazai kerékpáros versenyszezont. A hatodik alkalommal megrendezett szombathelyi országúti kerékpáros csapat-időfutamversenynek a régi 86-os Zanat utáni szakasza adott otthont – 21,5 km-es táv várt a résztvevőkre. Összesen 19 (15 férfi, 4 női) csapat állt rajthoz, pedig az időjárás nem volt kegyes a szervezőkhöz, a versenyzőkhöz, ugyanis 20 fok alatti hőmérséklet, erős szél, olykor szemerkélő eső okozott nehézséget.

Csapatlétszámtól függetlenül nemenként az abszolút bajnokok külön díjazásban részesültek: a Sólyom Team első számú csapata megvédte tavalyi címét, míg a hölgyeknél a Fehérvár Cycling Team először indult és rögtön győzött is Szombathelyen. A férfiaknál a Team KKE AlpokCycles, míg a nőknél a Vasi Tri Wonder Women lett a leggyorsabb Vas megyei formáció.

Balról Süle Róbert, Horváth Richárd, Hattyár Dániel Fotó: SZoESE

Végeredmény, abszolút férfi: 1. Sólyom Team I. 28:27, 2. Mazsola KSE 29:52, 3. Fillari Team Budaörs 29:54. Férfi négyfős csapat: 1. Sólyom Team I. 28:27, 2. Mazsola KSE 29:52, 3. Team KKE AlpokCycles (Süle Róbert, Horváth Richárd, Hattyár Dániel, Ábrahám Gergely) 30:54. Kétfős csapat: 1. Fillari Team Budaörs 29:54, 3. Sebaj (Hüll Tamás, Hirscher Richárd) 32:45, 3. Road Riders 33:35.

Abszolút női: 1. Fehérvár Cycling Team 34:39, 2. Vasi Tri Wonder Woman 37:52, 3. A Nők 41:47. Női négyfős csapat: 1. Vasi Tri Wonder Women (Kálovics Anikó, Dala Kitti, Ringelhann Fanni, Balázs Méri) 37:52, 2. A Nők (Kovács Enikő Orsolya, Bazsóné Pulai Ibolya, Regős Éva, Sebők Tímea) 41:47. Kétfős csapat: 1. Fehérvár Cycling Team 34:39, 2. Ballábasok 46:42.

Leggyorsabb hazai férficsapat: Team KKE AlpokCycles. Leggyorsabb hazai női csapat: Vasi Tri Wonder Woman.

– Teljesen meghatódtam az 57 fős versenyzői létszámtól, és hogy az ország minden részéből érkeztek résztvevők – fogalmazott Kívés István főszervező. – Nagyon úgy tűnik, hogy mindenki ki volt már éhezve a versenyzésre, nagyszerű volt a hangulat. Az amatőröknél egy jó csapat összeállítása komoly kihívás, rendszeres közös edzést, alapos felkészülést igényel – ennek megfelelően erős csapatok érkeztek Szombathelyre. Annak is nagyon örülök, hogy a Szombathelyi Biciklisek Klubja több csapattal volt érdekelt a viadalon. A négy női team pedig hab a tortán. Rendező kollégáimnak köszönöm a munkát, rutinjukat és precizitásukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában