Még nincsenek csoportos edzések

2020.06.01. 07:00

Kick-box: sűrű az év vége – Már körvonalazódik a hazai és a nemzetközi versenyprogram

Körvonalazódik a kick-box sportág hazai és nemzetközi menetrendje – bizony sűrű lesz az év vége.

Tóth Gábor

Szmolek Emanuelre is kemény időszak vár

Fotó: Controll SE

– Mi még nem kezdtük el a csoportos, termi edzéseket – jelezte Dancsó Zoltán, a Controll SE vezetőedzője, a kick-light és a light-contact válogatott szövetségi kapitánya. – Nehéz dolgunk van, mert az egészségügyi előírások tiltják a kontaktot, a birkózást, a verekedést – ami alap a mi sportágunkban. De természetesen figyelek klubunk versenyzőire és a válogatottaknál szóba jöhető sportolókra, mindenki egyéni edzésmunkát végez. Ugyanakkor már látni a fényt az alagút végén, ugyanis a Nemzetközi Kick-Box Szövetség, a WAKO hivatalosan is ismertette az átalakított versenyprogramját.

Szmolek Emanuelre is kemény időszak vár
Fotó: Controll SE

- A kadet és junior világbajnokságot november 13-22-én Szerbiában, Belgrádban rendezik, míg a felnőtt és veterán Európa-bajnokságot december 5–13-án Törökországban, Antalyában. Ennek megfelelően kell alakítani a honi versenynaptárat. A tervek szerint így októberben, egymás utáni két hétvégén rendezzük az utánpótlás és a felnőtt magyar bajnokságot – előbbinek Makó, utóbbinak nagy örömömre Szombathely ad otthont. A napra pontos időpontot azonban még egyeztetni kell. És akkor ugye a magyar bajnokságok és nemzetközi erőpróbák közé be kell, be kellene iktatni a válogatott edzőtáborokat.

– Vannak azért problémáink is – árulta el Dancsó Zoltán. – Utánpótlásszinten még csak-csak ki lehet jelölni a válogatott keretet, hiszen az év elején három kvalifikációs verseny még lezajlott, a fiatalok tatamira léptek a diákolimpián, Szlovákiában és Horvátországban. A felnőtt versenyszezon viszont éppen akkor indult volna be, amikor kitört a koronavírus-járvány – így elmaradtak a kvalifikációs állomások. Vagyis elképzelhető, hogy soha nem látott súllyal bír majd a magyar bajnokság – hiszen valahogyan ki kell jelölni az Eb-re utazó keretet.

– A terveim szerint július végén kezdjük el a közös edzéseket erősítő, állóképes­ségjavító munkával, aztán fokozatosan visszatérünk a tatamira. Nem kell kapkodnunk, betartunk minden egészségügyi előírást, fő az egészség. Az év vége sűrű lesz, de szerencse a szerencsétlenségben, hogy lesz időnk becsülettel felkészülni az év legjobban várt erőpróbáira – zárta szavait Dancsó Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában