Fájó döntés után

2020.06.18. 08:00

Az NB III. helyett inkább a megyei I. osztályba nevez a Sárvár FC

Fájó, kellemetlen, ám racionális és átgondolt döntést hozott a Sárvár FC elnöksége: az NB III. helyett inkább a megyei I. osztályba nevez a labdarúgócsapat a 2020–2021-es szezonban.

Tóth Gábor

A Sárvár FC egy időre búcsút int a harmadosztálynak

Fotó: Benkő Sándor

A Sárvár FC labdarúgócsapata az előző két évet az NB III.-as bajnokságban töltötte. És a következő, 2020–2021-es szezont is a harmadosztályban kezdhette volna – ám a klub elnöksége a megyei I. osztályba nevezi az együttest. Az osztályváltásra elsősorban azért volt szükség, mert a koronavírus-járvány okozta gazdasági problémák miatt a klub fő támogatója, Sárvár önkormányzata nem tudja az előző években megszokott anyagi támogatást biztosítani. Valamint több szponzor is jelezte, hogy a jövőben csökkentett összeggel tud csak beszállni a klub finanszírozásába.

„Városunk turizmusa lassan helyrejövő károkat szenvedett az elmúlt hónapokban, ezért megítélésünk szerint nem várható el Sárvár önkormányzatától, hogy az eddigi mértékben támogassa az NB III.-as felnőttcsapat versenyeztetését – olvasható a Sárvár FC által közzétett közleményben.

A Sárvár FC egy időre búcsút int a harmadosztálynak
Fotó: Benkő Sándor

– Ezért a Sárvár FC elnöksége egyhangúlag azt a döntést hozta, hogy bár a felnőttegyüttes ebben a csonka szezonban is megőrizte az NB III.-as tagságát, a jelen bizonytalan gazdasági körülmények között nem vállalható a harmadosztályú szereplés. A felelős döntés az, a felnőttcsapat a 2020–2021-es szezonban a megyei I. osztály küzdelmeibe nevez – az utánpótlásgárdák azonban kivétel nélkül maradnak a magasabb osztályú bajnokságokban. Az elnökség sárvári kötődésű edzővel, sárvári kötődésű, nevelésű játékosokkal képzeli el a folytatást – új csapatot kell építeni. Ennek megfelelően távozik Bojan Lazic vezetőedző, aki az elmúlt bő másfél évben igen sikeresen dolgozott Sárváron – kétszer is a harmadosztályban tartotta a gárdát. Valamint távozik az NB III.-as játékoskeret jelentős része.

- A felnőttcsapat irányítását a sárvári Kovács Balázs veszi át – aki korábban a Celldömölkkel ért el szép sikereket, tavaly pedig a Rum kispadján bizonyított. Az ő feladata elsősorban az lesz, hogy helyi futballistákra és az egyesület utánpótláskorú játékosaira építve egy versenyképes csapatot alakítson ki. A csapatépítés időigényes fel­adat, ezért kap elegendő időt a munkára, az építkezésre az új vezetőedző – három éven belül kell visszajuttatni a klubot az NB III.-ba. Ennek megfelelően a klubvezetés az energiái jelentős részét az utánpótlás-nevelésbe és a sporttelep további fejlesztésébe fogja fektetni.”

A Magyar Labdarúgó-szövetség Vas Megyei Igazgatóságán megtudtuk, a Sárvár FC vezetői szóban már jelezték, hogy a csapat a megyei I. osztályba kíván nevezni a 2020–2021-es szezonban. Az igazgatóság munkatársai felkészültek arra is, hogy 17 csapatos lesz a megyei I.-es pontvadászat. Ez esetben minden bizonnyal hétközi mérkőzésekre is szükség lesz. A nevezési határidő június 3-a – csak e dátum után lehet pontosabb információkkal szolgálni a megyei I.-es pontvadászat menetrendjéről.

Nagyon úgy tűnik tehát, hogy egy időre NB III.-as csapat nélkül marad Vas megye labdarúgása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában