Távozott a csatár

2020.07.15. 20:19

A Honvédba igazolt Tóth-Gábor Kristóf

A Szombathelyi Haladás NB II.-es labdarúgócsapatának támadója, Tóth-Gábor Kristóf a magyar kupa-győztes Budapest Honvédban folytatja pályafutását.

Pum András

Tóth-Gábor Kristóf lendületben – tavasszal remekelt az ifjú támadó

Fotó: Unger Tamás

Megvan a Szombathelyi Haladás második nyári távozója. A korábban Mezőkövesdre igazolt belső védő, Jagodics Márk után Tóth-Gábor Kristóf váltott klubot, a csatár a Magyar Kupa-győztes, az NB I.-et az 5. helyen záró Budapest Honvédhoz szerződött. A 18 éves támadó 2015-ben került az Illés Akadémiára, majd később a Szombathelyi Haladás NB II.-es együttesébe. A korosztályos, U19-es válogatott csatár a magunk mögött hagyott, csonka 2019/20-as NB II.-es bajnokságban kilenc alkalommal kezdő, hatszor csere volt, hat gólt szerzett. Ősszel csak a Vác ellen talált be, tavasszal viszont a Csákvárnak és a Soroksárnak két-két, a Budaörsnek egy gólt lőtt. Tóth-Gábor összesen 15 másodosztályú meccset tudhat a háta mögött. Tóth-Gábor Kristófnak év végéig szóló szerződése volt a Haladással.

Tóth-Gábor Kristóf lendületben – tavasszal remekelt az ifjú támadó
Fotó: Unger Tamás

– Több klubbal is tárgyaltam az elmúlt időszakban, így a Budapest Honvéddal is – mondta Tóth-Gábor Kristóf, aki kettő plusz egy évre írt alá a piros-feketékhez. – A kispestiek felvázolták elképzeléseiket, amelyek szimpatikusak voltak számomra, és mivel a két klubnak is sikerült megállapodnia, aláírtam. Úgy éreztem, ezt a lehetőséget nem szabad kihagynom, hiszen NB I.-es, ráadásul a nemzetközi kupában induló együtteshez szerződtem, ahol biztosan tovább tudok fejlődni. Nem idegen közegbe érkeztem, több játékost személyesen vagy ellenfélként is ismertem korábban. Tudom, hogy nem lesz egyszerű beverekedni magam a kezdőbe, de ez minden csapatnál így van, többen pályáznak egy posztra, senkinek sincs bérelt helye. Azt nem tudom, mikor figyeltek fel rám a kispestiek, mindenesetre az egymás elleni kupameccseken testközelből is megfigyelhettek. Természetesen nem felejtem el azt, amit az Illés Akadémián és a Haladásnál kaptam. Anno Zala megyéből kerültem az akadémiára, ahol rengeteget fejlődtem, ebben nagy szerepe volt aktuális csapataimnak, játékostársaimnak és edzőimnek is, mindenkinek aki nekem bármiben is segített. Tavaly nyáron kerültem a Haladáshoz, extra motivációval, hiszen felnőttjátékosok között ifistaként kellett bizonyítanom. Nagy kihívás volt ez számomra, amelynek szerintem sikerült eleget tennem – ebben pedig nagyban segített, hogy jó emberek és jó játékosok közé kerültem. A tavaszi szezon a csapatnak és nekem is egészen jól alakult. Egyelőre nem sikerült elbúcsúznom korábbi játékostársaimtól, de a tervek szerint természetesen erre is hamarosan sort kerítek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában