Kosárlabda

2020.07.22. 19:57

Ajánlat érkezett Olaszországból a Falco játékosára

Az olasz első ligás Consultinvest VL Pesaro kosárlabdacsapata szerződtetné a Falco játékosát, Filipovity Márkót.

Tóth Gábor

Filipovity Márkó (középen) gondolkodóban

Fotó: Unger Tamás

Több sajtóorgánum kész tényként közölte szerdán, hogy a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely válogatott kosarasa, Filipovity Márkó az olasz élvonalban, a Pesaro együttesében folytatja pályafutását.

– Nem írtam alá az olasz csapathoz, viszont ajánlatot kaptam a klubtól – jelezte Filipovity Márkó. – Átnézzük a Pesaro ajánlatát, de nem kapkodunk. Amint lesz valami konkrét információ a jövőmmel kapcsolatban, a megfelelő csatornákon értesíteni fogjuk a szurkolókat, az érdeklődőket.

Filipovity Márkó (középen) gondolkodóban
Fotó: Unger Tamás

Filipovity kulcsembere a Falcónak. A 24 éves, 204 centis kosaras a mögöttünk hagyott idényben 18 Bajnokok Ligája-mérkőzésen 24 percet, 12 pontot, 4 lepattanót, míg a 21 magyar bajnokin 24 percet, 12 pontot, 5 lepattanót átlagolt. Élő szerződése van a szombathelyi klubbal, de ha külföldre igazol, légiósnak áll, akkor július 31-ig kiléphet a szerződéséből.

A Pesaro a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt 2019/2020-as szezonban mindössze egy győzelmet aratott, 19 vereséget számlált, a tabella utolsó helyén fejezte be a bajnokságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában