Már neveztek

2020.07.07. 20:49

Beindult az élet a megyei fociban

A megszokott módon beindult az élet az amatőr labdarúgásban – lejárt a nevezési határidő, körvonalazódnak a megyei bajnokságok.

Tóth Gábor

Szentpéterfa–Vasszécseny rangadó még az őszről. Hoós Áron (balról) és Viszked Balázs versenyfutása

Fotó: Szendi Péter

Július 3-án lejárt a nevezési határidő a megyei labdarúgó-bajnokságokba – igaz, péntekig még a hiánypótlás időszakát élik a csapatvezetők.

Mint azt a Magyar Labdarúgó Szövetség Vas Megyei Igazgatóságának munkatársaitól megtudtuk, a megyei I. osztályú szereplésre jogosult mind a 17 csapat leadta a nevezését – az előző szezon mezőnyéhez képest azért emelkedik eggyel a létszám, mert a Sárvár nem vállalta tovább az NB III-as szereplést, visszanevezett a megyeibe. A megyei II. osztályba a várt 30 csapat nevezett, míg a III. osztályba 47 együttes jelentkezett.

Visszatérő csapatokat is üdvözölhetünk: a harmadosztályban áll ismét rajthoz a Nárai, a Balogunyom és a Körmendi Téglagyár. A tavalyi harmadosztályú mezőnyből egy csapat nem adta le a nevezését, a Nagysimonyi. A Ják beadta ugyan a nevezését, de a nevezés elfogadása még bizonytalan a szövetség részéről. Vagyis úgy tűnik, hogy 94 csapat kezdheti majd meg a 2020/2021-es amatőr labdarúgó-bajnokságot Vas megyében – évek óta 90–100 csapat között mozog a létszám. Ráadásul a felépítés, a struktúra sem változik: a megyei I. osztály küzdelmei egy csoportban zajlanak majd, a megyei II. osztály mezőnyét két, a megyei III. osztályét pedig három csoportra bontják. A csoportbeosztások talán már a jövő hét vége felé nyilvánosak lesznek.

Szentpéterfa–Vasszécseny rangadó még az őszről. Hoós Áron (balról)
és Viszked Balázs versenyfutása Fotó: Szendi Péter

A megszokott dátumok sem változnak. Az első tétmeccseket augusztus 1–2-án vívja az érintett 21 csapat, az országos Magyar Kupa első fordulójában. Majd augusztus 8–9-én rendezik a megyei Magyar Kupa első fordulóját. Augusztus 15–16-án pedig következnek az őszi szezon első bajnoki meccsei.

Friss hír az MLSZ Vas Megyei igazgatóságának háza tájáról, hogy a tavasszal beindított Grassroots C alapfokú edzőképzői, valamint az alapfokú játékvezetői tanfolyam is sikeresen lezárult.

A szövetség munkatársai két dologra hívták még fel a figyelmet. A következő feladat a klubvezetők részéről a versenyengedélyek folyamatos kiváltása lenne – amit nem szerencsés az utolsó pillanatra hagyni. Valamint ügyelni kell a sportorvosi engedélyekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában