Szuperliga

2020.07.01. 19:55

Eddig remekül teniszeznek a kőszegiek

Bejutott a felsőházba a Kőszegi SE szuperligás teniszcsapata – csütörtökön, azaz ma már az elődöntőben, Budapesten lép pályára az eddig várakozásokon felül teljesítő vasi alakulat.

Tóth Gábor

Kihn Dániel nagy formának örvend

Fotó: Unger Tamás

A Kőszegi SE szombaton 4-3-ra nyert a Budaörs vendégeként, majd vasárnap ugyancsak 4-3-ra múlta felül a vendég Pasarétet. Így rögtön az első két alapszakaszmeccs után bejutott a felsőházba. Ennek megfelelően a címvédő, ugyancsak mindkét mérkőzését megnyerő MTK (Pasarét–MTK 2-5, MTK–Budaörs 6-1) ellen már tét nélküli összecsapást vívott kedden – az MTK érvényesítette a papírformát.

MTK Budapest–Kőszegi SE 6-1. – Budapest, 150 néző, szuperligás tenisz csapatmérkőzés. – Győzött: Szappanos M.-Horváth G.

A kőszegiektől Vörös Máté, Kéki Márk és Enyedi János sem lépett pályára. Akadtak szoros mérkőzések – Kihn Dániel például megszorongatta a Davis Kupa-kerettag Füle Mátyást – de összességében biztosan nyerte meg az összecsapást a házigazda MTK.

Kihn Dániel nagy formának örvend
Fotó: Unger Tamás

– A biztos bennmaradást tűztük ki célként a csapat elé, ezt bőven túlteljesítettük, hiszen bejutottunk a felsőházi rájátszásba, természetesen elégedett vagyok az alapszakaszban elért eredményekkel – értékelt Koltay Árpád, kőszegiek csapatvezetője. – Az MTK ellen sem vallottunk szégyent, akadt több jó teljesítmény, ami biztató a jövőre nézve.

Pihenésre nincs idő, folytatódik az erőltetett menet, a rájátszás máris megkezdődik. Ugyanis csütörtökön 11 órától a Magyar Tenisz Szövetség Nemzeti Edzés Központja ad otthont a két elődöntőnek, az MTK Budapest–FTC Diego SE, valamint a Kőszegi SE–Somogyi Electronic GYAC összecsapásoknak. A két győztes a döntőben, a két vesztes pedig a bronzmeccsen folytatja pénteken.

A győri színeket képviselő GYAC mindhárom meccsét megnyerte az alapszakaszban: FTC Diego SC–GYAC 3-4, GYAC-Halasi TC–Római TA 5-2, GYAC–Siófoki Spartacus-Bregyó TE 4-3.

– Nem beszélek mellé, a GYAC az elődöntős párharcunk esélyese – jelezte Koltay Árpád. – Erős, bő kerettel rendelkezik, két kulcsembere például még nem is játszott, mindketten rákészülhettek a helyosztókra. Nálunk viszont kérdéses Kéki Márk játéka, aki fogászati beavatkozáson esett át. Taktikáznunk kell, hiszen ha már idáig eljutottunk, akkor szeretnénk érmet szerezni – a harmadik helyre talán több esélyünk van. De bárhogyan is alakul az előttünk álló két mérkőzés, már nem lehetünk elégedetlenek a 2020-as szezonnal. Csütörtökön nyugodtan léphetünk pályára, az esélyesség terhe ellenfelelünk vállát nyomja, ebből talán profitálhatunk. Ha pedig nem sikerül meglepetést okozni, akkor pénteken még lesz lehetőségünk javítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában