hagyományos torna

2020.07.01. 20:03

Intercross: véget ért a rövid szezon – Bronzérmet szerzett a szombathelyi gárda

Sikeresen lezajlott a 18. Pannon Inter-Crosse Kupa – a nemzetközi erőpróbát cseh csapat nyerte, a szombathelyi alakulat harmadikként végzett.

Tóth Gábor

A Bad Boys–Overkill szombathelyi csata. Pinezics Alexandra lő kapura, a kapuban Nagy Dávid, Nagy Ádám védekezik, jobbról Varga Csaba

Fotó: Szakály Ferenc

Szombaton és vasárnap a Haladás Sportcsarnok adott otthont a 18. Pannon Inter-Crosse Kupának. Öt csapat lépett pályára, három cseh (Warriors, Valecnici, Ontario) és két szombathelyi (Bad Boys, Overkill). A Pannon Kupa az Európa Kupa nemzetközi inter-crosse-sorozat egyik állomása. Ám idén a koronavírus-járvány átírta a menetrendet. Elmarad két francia, két német és egy olasz verseny.

Csupán Bécsben és Prágában rendeztek tornát – természetesen szűk létszámmal. Így a szombathelyi erőpróba lett a versenynaptár harmadik állomása, egyben szezonzáró versenye. Szombaton mindenki játszott mindenkivel, vasárnap pedig a helyosztókat

rendezték. A Bad Boys remekül teljesített, borította a papírformát, beférkőzött az esélyesebb cseh csapatok közé, bronzéremmel zárt. A legjobb magyar játékosnak járó különdíjat Zách György érdemelte ki.

A Bad Boys–Overkill szombathelyi csata. Pinezics Alexandra lő kapura, a kapuban Nagy Dávid, Nagy Ádám védekezik, jobbról Varga Csaba
Fotó: Szakály Ferenc

– Nagyon örültünk, hogy három hónap kényszerpihenő után végre ismét tétmeccseket játszhattunk – értékelt Szakály Ferenc főszervező, a szombathelyi inter-crosse egyesület vezetője. – Sajnos az idei szezon kurtára, furcsára sikeredett, ezért tulajdonképpen nem is hirdetnek összetett végeredményt az Európa Kupában. Egyébként az egészségügyi vészhelyzet miatt eddig mi sem vettünk részt egyetlen versenyen sem, és most hozzánk sem jöttek el a megszokott olasz, német, osztrák vendégeink.

Ettől függetlenül igyekeztünk figyelni a szervezésre, a cseh barátaink kiszolgálására. De alapvetően nagyon barátságos hangulatúra sikeredett a tornánk. Az eredményeinkkel elégedett vagyok, a rutinosabb játékosokat felvonultató Bad Boys remekelt, tulajdonképpen komolyabb edzés, felkészülés nélkül szerzett bronzérmet a társaság. Remélem, hogy hamarosan helyreáll a világ rendje, és jövőre ismét teljes szezont fut majd az Európa Kupa.

Végeredmény: 1. Ontario, 2. Warriors, 3. Bad Boys (Nagy Ádám, Tuboly Szilárd, Zách György, Kereszty Sándor, Hende István, Baumgartner Barbara, Tömő Martin, Kulcsár Nimród, Baranyai Dávid), 4. Valecnici, 5. Overkill.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában