augusztusi start

2020.07.23. 18:19

Rajtra kész 94 vasi labdarúgócsapat

Elkészült a megyei labdarúgó-bajnokságok csoportbeosztása – összesen 94 csapat várja az augusztusi bajnoki rajtot.

Tóth Gábor

Nárai–Balogunyom-meccs. Ismét összecsaphatnak a felek

Fotós: Szendi Péter

Mivel a tavalyi, 2019/2020-as szezon a koronavírus-járvány miatt eredményhirdetés nélkül félbeszakadt, így sem kiesőt, sem feljutót nem hirdettek. A megyei I. osztály létszáma azért nőtt eggyel, mert az elmúlt két szezont az NB III-ban töltő Sárvár nem vállalta a szereplést a harmadosztályban, visszanevezett a megyeibe. A megyei II. osztály mezőnye változatlan létszámmal, változatlan csoportbeosztással várja az őszi rajtot. Kisebb-nagyobb kihagyás után három településen indul újra a futball: a Nárai, a Balogunyom és a Körmendi Téglagyár tért vissza a Vas megyei labdarúgás térképére. A Nagysimonyit viszont nem találjuk a mezőnyben, az idén nem indít csapatot az egyesület. A megyei III. osztály csoportbeosztásában egyetlen változás történt: az Oszkó-Győrvár a szombathelyi körzetből átkerült a körmendibe.

Nárai–Balogunyom-meccs. Ismét összecsaphatnak a felek
Fotó: Szendi Péter

Megyei I. osztály (17): Bük, Celldömölk, Csepreg, Egyházasrádóc, Jánosháza, Király SE, Körmend, Kőszeg, Rábapaty, Répcelak, Rum, Sárvár, Schott Lukácsháza, Szarvaskend, Szentgotthárd, Vasvár, Vép.

Megyei II. osztály, északi csoport (16): Alsóújlak, Bozsok, Gencsapái, Gérce-Vásárosmiske, Honvéd Sé, Sitke, Kemenesalja, Mersevát, Ölbő, Ikervár, Pecöl-Kenéz-Megyehíd, Söpte, Szeleste-Pósfa, Spari, Uraiújfalu, Zanat-Haladás.

Megyei II. osztály, déli csoport (14): Bajánsenye, Csákánydoroszló, Felsőcsatár, Gyöngyöshermán-Szentkirály, Ják, Körmend VSE-Horvátnádalja, Nádasd, Őriszentpéter, Rábatótfalu, Szentpéterfa, Tanakajd, Táplánszentkereszt, Viszák, Vasszécseny.

Megyei III. osztály, Szombathely (16): Acsád-Meszlen, Balogunyom, Bucsu, Cák, Gersekarát, Gyöngyösfalu, Kőszegfalva, Nárai, Nemeskolta, Perenye, Rábahídvég, Sorkifalud-Gyanógeregye, Telekes, Torony, Újperint, Vassurány.

Megyei III. osztály, Körmend (16): Csörötnek, Szakonyfalu, Gasztony, Vasalja, Kondorfa, Körmendi Téglagyár, Magyarlak, Magyarszecsőd, Máriaújfalu, Nagyrákos, Oszkó-Győrvár, Őrimagyarósd, Pankasz, Rábagyarmat, Rábatótfalu, Rönök.

Megyei III. osztály, Sárvár (15): Boba, Csénye, Hegyhát, Izsákfa, Jákfa, Keléd, Kemenesmagasi, Kenyeri, Mesteri, Nemeskocs, Osrffyasszonyfa, Rábasömjén, Rápcevölgye Bő, Simaság, Szergény.

A 2020/2021-s amatőr labdarúgó-szezon augusztus 2-án rajtol az országos Magyar Kupa első mérkőzéseivel, augusztus 8-9-én rendezik a megyei Magyar Kupa első játéknapját, a bajnokságokban pedig augusztus 15-16-án indul útjára a labda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában