kosárlabda

2020.07.12. 20:04

Régi-új amerikai légiós Körmenden

Várhatóan július végén vagy augusztus elején érkezik meg Körmendre Xavier Thames, a piros-feketék régi-új légió­sa. A 29 éves amerikai játékos időközben kibővült családjával jön majd a Rába-­parti városba.

Tóth Judit

Xavier Thames korábban már erősítette a körmendi csapatot Fotó: Szendi Péter

Fotó: Szendi

– Amikor vége lett a 2018/2019-es szezonnak, fájó szívvel hagytam el Körmendet. Nemcsak azért, mert elbuktuk a döntőt nagy riválisunk ellen, hanem azért is, mert a feleségem és én jól éreztük magunkat itt. Hamar befogadtak minket, könnyen ment a beilleszkedés, barátaink lettek – mondta Xavier Thames, aki a következő idényben újra az Egis Körmend kosárcsapatát erősíti majd.

Az amerikai irányító-hátvéd 2018 decemberében szerződött először Körmendre, akkor nagyon jó szezont futott, és rövid idő alatt a közönség kedvence lett. A bajnokság befejezése után országot és csapatot váltott, Lettországba a Vef Riga együtteséhez igazolt. De nem ez volt az egyetlen változás az életében. Kisfia született, akivel háromtagúra bővült a Thames család.

– Az elmúlt időszak legnagyobb történése egyértelműen a kisfiam születése volt. Az érkezése megváltoztatta az életünket, de nekem a kosárlabdára ugyanúgy kellett koncentrálnom, mint azelőtt. Ez nem volt könnyű feladat. Amúgy jó szezonom volt Rigában, a csapat megnyerte a bajnokságot története során hetedszer, de a koronavírus-járvány miatt itt is korábban abba kellett hagynunk a játékot – mondta az amerikai, aki 29 meccsen lépett pályára, 10,3 pontot és 3,7 asszisztot átlagolt.

Xavier Thames korábban már erősítette a körmendi csapatot Fotó: Szendi Péter

– Azért jöttem vissza Körmendre, mert az itteni klub nagyon jól bánt és bánik velem a mai napig. Őszintén bevallom, nálam szóba sem került, hogy Magyarországon más csapatban játsszak. Voltak megkereséseim máshonnan is. A körmendin kívül további három ajánlatom volt különböző országokból.

A Thames család a nyarat a kaliforniai Sacramentóban tölti, ez Xavier szülővárosa. Nem készülnek különleges dolgokra, pihenést és kirándulásokat terveznek, hogy aztán újult erővel kezdjék meg magyarországi életüket, immár másodszor.

– Várom, hogy újra Körmenden legyek, a tervek szerint július végén vagy augusztus elején utazunk a családdal. Voltam már részese a magyar bajnokságnak, tudom, hogy mi vár rám. Magas színvonal, extra szurkolás, barátságos légkör. Próbálok a lehető legjobban teljesíteni, szívesen átélnék egy újabb bajnoki döntőt, csak most már győztesen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában