strandsportszezon

2020.07.05. 19:21

Teqball: Németh Erik lett a bajnok

Remekül sikerült a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség és a SZOVA Zrt. által rendezett városi egyéni teqballbajnokság a Tófürdőn.

Tóth Gábor

Teqball verseny, 20200704, ut, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

Szombaton a városi egyéni teqballbajnoksággal folytatódott a 12. strandsportszezon a Tófürdőn. A versenyre „csak” 16 fő jelentkezését tudták elfogadni a szervezők, ugyanis hat óra alatt kellett lebonyolítani az erőpróbát – az elmúlt évek eredményei alapján választották ki a résztvevőket.

Kiss Csaba (balról) és a Varga Máté összecsapása még a selejtezőben
Fotó: Unger Csaba

Az eddigi legeredményesebb nyolc játékost kiemelték, a többiek egyenes kieséses rendszerben kezdtek, majd két négyfős csoportban folytatódott a küzdelem körmérkőzésekkel. Az A csoport végeredménye: 1. Kovács Jenő, 2. Varga Máté, 3. Várkony Győző, 4. Varga Roland. A B csoport végeredménye: 1. Sántha Szilárd, 2. Németh Erik, 3. Varga Dániel, 4. Varga Attila. Majd a keresztjáték következett. A rutinos, tavalyi bajnok Kovács Jenő Németh Erikkel játszott. Szinte végig biztosan vezetett, végül mégis Németh Erik nyert és jutott döntőbe. A másik ágon Sántha Krisztián biztosan verte a tavalyi ezüstérmes Varga Mátét. A bronzmeccsen aztán Varga Máté javított, jobbnak bizonyult Kovács Jenőnél. A Németh Erik–Sántha Szilárd döntő óriási küzdelmet hozott, szemet gyönyörködtető játéknak, zseniális megoldásoknak tapsolhattak a nézők. Végül Németh Erik lett a bajnok.

 

– A város méltán lehet büszke erre a versenyre, a résztvevők és a szurkolók is nagyszerű sportélménnyel gazdagodtak – értékelt Varga Jenő főszervező, műsorvezető.

Vasárnap 14 órától folytatódik a strandsportszezon: szivacstenisz teqballasztalon és asztalitenisz szerepel a menetrendben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában