Labdarúgás

2020.08.24. 16:46

Hatot vágott a Sárvár – Otthon nyert a Jánosháza, Répcelakon győzött a Vasvár (Fotógalériával)

A 2. forduló mérkőzéseivel folytatódott a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság.

Tóth Judit

Jó meccset hozott a Király–Bük (2-0) párosítás

Fotó: Benkő Sándor

Király SE–Büki TK 2-0 (0-0). – Szombathely, 150 néző, vezette: Márton P.

Király: Tóth Á. – Takács, Kalmár, RESETERITS (Németh B.), KISS K., Devecseri, Kovács Zs., Kondákor (Fábián), Lakosi (Nyári), SUBICZ, Hegedűs (Kudron). Edző: Hegyi László.

Bük: Kamondi – Kovács Ri., Czingráber (Plenár), Németh T., Wágner, Kovács Z., Orbán, Tóth K., Csonka, Schimmer, Tar (Kovács Ro.). Edző: Marton Róbert.

Gólszerző: Reseterits (2).

Az első félidőben a Bük szervezett játékával meglepte a házigazdát. A vendégeknek akadtak lehetőségei, de gólt nem tudtak szerezni. A második félidőben – elsősorban cseréinek köszönhetően – rendezte sorait a Király. Támadóbb felfogásának köszönhetően kétszer is a büki kapuba talált, begyűjtötte a három pontot.

 

Répcelaki SE–Csörnöc Gyöngye Vasvár VSE 2-3 (2-2). – Répcelak, 150 néző, vezette: Boda Gy.

Répcelak: Németh M. – Tóth Do., Alex, Tamási (Baranyai), Ódor, Tokaji, Sipos, Horváth T., Németh B. (Tóth Dá.), Rácz, Havasi. Edző: Balassa Péter.

Vasvár: Tóth K. – Bíró, Varga A., Horváth A., Berta, Vincze (Tomanóczy), Dávid (Kósa), Réfi, Sinkó, Márton, Schermann. Edző: ifj. Sziffer István.

G.: Alex, Ódor, ill. Berta (2), Horváth A.

Sok helyzetet dolgozott ki a Répcelak, már a 20. másodpercben vezethetett volna. Az 5. percben újabb nagy lehetőséget hibázott a házigazda. Negyedóra után aztán kétgólos előnyre tett szert a Répcelak. De eszmélt a Vasvár, egy tizenegyessel és egy indításból szerzett góllal egyenlített. A második félidőben is sorra puskázta el helyzeteit a Répcelak, míg a vendég betalált. A házigazda magának köszönheti a vereséget.

Sárvár FC–Egyházasrádóci SE 6-0 (5-0). – Sárvár, 300 néző, vezette: Mónos J.

Sárvár: Velladics – Szabó R. (Szalai), Horváth K., Nagy D. (Czöndör), Potyi, Tóth M., Fider (Péter), Csákvári (Kovács B.), Horváth A., Lempeg (Horváth E.), Marsai. Edző: Kovács Balázs.

Egyházasrádóc: Bali – Bakos D., Bakos Cs. (Báger), László, Kovács K. (Molnár I.), Molnár L., Paksi (Horváth V.), Kardos, Mészáros (Péter), Kazinczki, Krajczár. Edző: Lukács Ede.

G.: Horváth K. (3), Csákvári, Fider, Tóth M.

A mérkőzés már az első félidőben eldőlt. A Sárvár támadó szellemben futballozott és gólzáport zúdított a rádóciak nyakába. Megérdemelt hazai siker született, a sárváriaknál mindenki jól teljesített.

Lorry Gm Kft. Szarvaskend–Celldömölki VSE-Vulkán Fürdő 2-2 (0-1). – Szarvaskend, 150 néző, vezette: Talabér N.

Szarvaskend: Esztergályos – VELEKEI, Tóth A. (Nagy Á.), CSILLAG, Jóna, Németh T., Csenterics (Görcsi), FÖLDES, Tóth G., Smolczer, KOPFER. Edző: Tóth Gábor.

CVSE: Galovich (KESZEI Ti.) – Enyingi, SZUH, Kocsis (Pázsi), Keszei Ta., Lőrincz, Döbrente, Gábor, Keszei R., Horváth D. (Döbröntei), Osvald. Edző: Kelemen Kornél.

G.: Németh T., Velekei, ill. Keszei Ta., Kocsis.

A hazai csapat az első félidőben az öltözőben maradt, a vendégek mezőnyfölényt harcoltak ki, melyet gólra is váltottak. A második félidőben hét perc alatt fordított a házigazda. Támadásban is maradt, helyzeteket dolgozott ki, de a befejezéseket elrontotta. Eközben a Cellnek is volt helyzete és a 92. percben sikerült is egyenlítenie. A döntetlen igazságos eredménynek mondható, bár a hazaiak talán közelebb álltak a győzelemhez. Négy nap alatt kétszer játszottak a felek, a Szarvaskend mindkétszer partiban volt a nagyobb múlttal rendelkező ellenfelével.

Jánosháza VSE–Kőszegi Lóránt FC 3-1 (2-0). – Jánosháza, 200 néző, vezette: Szabó I. Z.

Jánosháza: Pethő – SZABÓ L. (Palkovits), ZÁVECZ, Huszár, VIRÁG, NÉMETH J., Büki (Kovács Sz.), Szép, NAGY B., Balázsi (Vágusz), NIKSZ. Edző: Ifj. Molnár Károly

Kőszeg: Bán – Fehér A., Bozóki (Riegler), GUGCSÓ, Prán D. (Keresztes), Csák (Réti Ma.), Kovács Zs. (Toldi), Rómer (Réti Mi.), PRÁN A., FEHÉR D., Szolyák. Edző: Őri Gábor.

G.: Niksz (2), Németh J., ill. Fehér D.

Nagy taktikai csatát és kemény összecsapást láthatott a szépszámú közönség. Mindkét csapat a saját akaratát igyekezett ráerőltetni a másikra. Ez a házigazdának sikerült jobban, az első félidő végére kétgólos előnyhöz jutott. A második játékrészben a kőszegiek jobban kontrollálták a játékot, de a Jánosháza újabb góljával eldőlni látszott a találkozó. A hajrában szépített a Kőszeg. A Jánosháza egy szívós ellenféllel szemben – hosszú idő után – tudott újra nyerni.

Schott Lukácsháza SE–Körmendi FC 2-1 (2-1). – Lukácsháza, 200 néző vezette: Sebesi P.

Lukácsháza: Kiss D. – BOLFÁN, Szentkúti, Gombás, Varga A. (Horváth M.), Lengyel, Szalai (Komálovics M.), NÉMETH Cs. (Keresztényi), Bősze, KOMÁLOVICS Á., László. Edző: Sántha Szilárd.

Körmend: Balogh – Takács, Péter, Buti (Nyári), Varga P. (Tompa), Majtényi, Simon (Sály), Horváth N. (Papp Z.), Sipos, Török (Szabó P.), Major. Edző: Kurucz Ádám.

G.: Németh Cs. (2), ill. Sipos.

Az első félidőben rossz felfogásban futballozott a Lukácsháza. Ennek eredményeképpen két ziccere közül egyet gólra váltott a Körmend. Ezután rendezte sorait a hazai együttes, megfordította az eredményt. A második felvonásban már a Lukácsháza akarata érvényesült. Megérdemelt hazai siker született, de a lukácsházi együttes jobb helyzetkihasználással több gólt is szerezhetett volna.

Rum KSC–Vép VSE 0-2 (0-0). – Rum, 300 néző, vezette: Papp Á.

Rum: Kozma – Csonka, Székely (Pásti), Klauzer (Tar), Szabó D., Szakos (Németh M.), Markó, Horváth T., Koronczai (Egervölgyi), Leitgeb, Tancsics (Koszokovits). Edző: Horváth Tibor.

Vép: Bezdi B. – Dancs, Kovács D., Viszket, SZALAI R. (Auer), Bezdi Sz. (Szilvás), Illés (Török), Varga B., Balikó D., Dala (Varga O.), Balikó M. Edző: Török Richárd.

G.: Szalai R. (2).

A Rum egy jó erőkből álló vépi csapattal találta magát szemben – az első félidőben nem találtak fogást egymáson a felek. A második játékrészben szabadrúgásból szerzett gólt a vendég, míg a hazaiak több ziccert is elhibáztak. A Vép jól gazdálkodott helyzeteivel, a hajrában Szalai ismét betalált, ezzel eldőlt a mérkőzés sorsa. Megérdemelten nyert a Vép.

Csepregi SE–Szentgotthárdi VSE 1-1 (1-0). – Csepreg, 150 néző, v.: Bagoly G.

Csepreg: Taródi – Kótai, Steiner M., Tájmel, Takács (Németh O.), BARANYAI, Pócza, KOVÁCS B. (Horváth B.), NIKA, Merk (Steiner Zs.), LUKÁCS (Bánhidi). Edző: Steiner Zsolt.

Szentgotthárd: Támis – Osvald, Düh (Könye), Dancsecz T., MAJCZÁN, Gécsek (Korpics), Dancsecs A. (Vadász), Sulics, Nagy O., Tulok, Kapui. Edző: Papp Zoltán.

G.: Baranyai, ill. Nagy O.

Kiállítva: Nagy O. (57., Szentgotthárd).

Az első félidő elején az öltözőben maradt a Csepreg, de a játékrész derekán kiharcolta a vezetést. Ezután a hazaiak irányították a játékot. A második felvonást megint álmosan kezdte a Csepreg, tizenegyesből egyenlített a Szentgotthárd. Ezután hiába játszott mezőnyfölényben a Csepreg, gólt nem tudott összehozni. A döntetlennek a gotthárdiak örülhettek jobban.

Újperintről Hegyi László, Répcelakról Balassa Péter, Sárvárról Kovács Balázs, Szarvaskendről Tompa Róbert, Jánosházáról ifj. Molnár Károly, Lukácsházáról Sántha Szilárd, Rumból Kotsits Zoltán, Csepregről Steiner Zsolt tudósított.

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA

1. Sárvár 2 2 0 0 9 – 0 6

2. Vép 2 2 0 0 4 – 1 6

3. Szarvaskend 2 1 1 0 5 – 3 4

4. Rábapaty 1 1 0 0 3 – 0 3

5. Répcelak 2 1 0 1 7 – 5 3

6. Jánosháza 2 1 0 1 4 – 3 3

7. Kőszeg 2 1 0 1 4 – 4 3

8. Lukácsháza 2 1 0 1 3 – 3 3

9. Bük 2 1 0 1 2 – 3 3

10. Király SE 2 1 0 1 2 – 3 3

11. Rum 2 1 0 1 2 – 3 3

12. Vasvár 2 1 0 1 3 – 5 3

13. Szentgotthárd 1 0 1 0 1 – 1 1

14. Celldömölk 2 0 1 1 3 – 4 1

15. Csepreg 2 0 1 1 2 – 4 1

16. Körmend 2 0 0 2 3 – 7 0

17. Egyházasrádóc 2 0 0 2 1 – 9 0

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában