sportverseny

2020.08.17. 20:33

Hétvégi teqball és lábtenisz Szombathelyen

Mozgalmas hétvégét hozott össze a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség: szombaton egyéni teqballtornát, vasárnap pedig páros lábteniszversenyt rendezett.

Tóth Gábor

A városi bajnok Németh Erik második lett

Fotó: Unger Tamás

Másodszor rendezett egyéni teqballtornát szombaton a Tófürdőn a Szombathelyi Sza­bad­idősport Szövetség – Varga Jenő főszervező, műsorvezető irányításával. A pénzdíjas HB Inter Trans Kupa döntőjébe nyolc versenyző kvalifikálta magát. Egy résztvevő sérülés miatt visszalépett, így a hét versenyző körmérkőzés formájában küzdött a legjobb négy közé jutásért. Az időjárás nem kedvezett, a tornát az eső miatt kétszer is félbe kellett szakítani. Végül a négy közé – százszázalékos teljesítménnyel – a városi bajnok Németh Erik jutott be első helyen. Őt Varga Dániel, Varga Roland és utóbbi fia, Varga Máté követte.

Az elődöntőben Németh Erik 21-19-re nyert Varga Máté ellen. A második ágon Varga Dániel 15-11-re győzött Varga Roland ellen. A Varga Dániel–Németh Erik-fináléban Varga Dániel 5-9 arányban bizonyult jobbnak. Míg a bronzmeccsen Varga Roland 15-12-re verte Varga Mátét.

A városi bajnok Németh Erik második lett
Fotó: Unger Tamás

A HB Inter Trans Kupa egyéni teqballtorna végeredménye: 1. Varga Dániel, 2. Németh Erik, 3. Varga Roland, 4. Varga Máté

A Szombathelyi Szabadidősport Szövetség munkatársai vasárnap sem tétlenkedtek, a 12. alkalommal kiírt városi páros lábteniszbajnokság döntőjét, a HB Inter Trans Kupát rendezték meg a városligeti sporttelepen. A reggel 9 órára meghirdetett verseny csúszott, ugyanis a pálya állapota az eső miatt alkalmatlan volt a játékra. Délre viszont elállt az eső, a szervezők lesöpörték a pályáról a vizet, így a sorsolás után elkezdődhetett a verseny. A döntőre tíz páros kvalifikálta magát, de a sérülésveszély miatt két duó visszalépett. A nyolc párost két négyes csoportba sorsolta Varga Jenő versenyigazgató.

Az A csoportból veretlenül jutott tovább a Farkas Rajmond, Paukovits László duó. Második helyen pedig Varga Attila fiával, Varga Dominikkel. A B csoportból első helyen veretlenül ment tovább dr. Virágh Norbert Várkony Győzővel, második helyen pedig Varga Roland fiával, Varga Mátéval. A keresztjátékban mindkét mérkőzésen végletekig kiélezett küzdelmeket láthattak a nézők. Végül a döntőbe a Varga Roland, Varga Máté és a Varga Attila, Varga Dániel kettős jutott be. A bronzmeccset pedig a dr. Virágh Norbert, Várkony Győző duó játszotta a Farkas Rajmond, Paukovits László páros ellen. Virághék már öt ponttal is vezettek, de a végjátékban elbuktak. A döntőben aztán Varga Attila fiával, Varga Dominikkel biztosan nyert a Varga Roland, Varga Máté páros ellen – a így a páros teqball után páros lábteniszben is felülhettek a trónra.

A HB Inter Trans Kupa városi bajnokságának végeredménye: 1. Varga Attila, Varga Dominik, 2. Varga Roland, Varga Máté, 3. Farkas Rajmond, Paukovits László, 4. dr. Virágh Norbert, Várkony Győző.

A 12. strandsportszezon folytatásaként a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség augusztus 22-én, vasárnap a vízi játékok versenyét és úszóversenyt rendez a Tófürdőn.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában