Hatvankilenc csapat a Rába-parti kisváros 26. fesztiválján

2020.08.24. 19:32

Körmendi streetball

Huszonhatodik alkalommal rendezték meg Körmenden a Streetball Fesztivált. A nagy nyári hőségben 69 csapat versengett, több kategóriában.

Tóth Judit

A körmendi Katasztrófavédelem VIP-győztes csapata (balról): Somogyi Dávid, Tóth Attila, Jóna Balázs, Kiss Sándor

Fotó: Tóth Judit

A Rába-parti kisvárosban nagy hagyománya van a streetballnak. Ebben az esztendőben 13 korcsoportban, tíz pályán, 69 csapat pattogtatott. A programon Bebes István, Körmend polgármestere köszöntötte a résztvevőket, kiemelve a fesztivál fontosságát, népszerűségét. Ezután kezdődhettek a mérkőzések, amelyek igencsak próbára tették a csapatokat, hiszen nemcsak egymással, hanem a 32 fokos hőséggel is fel kellett venniük a harcot.

A legnépesebb mezőny a +23 és a Speciális Olimpia kategóriában jött össze. Az integráció jegyében immár hagyományosan vettek részt – önálló csoportban – fogyatékkal élő fiatalok a rendezvényen. A 12 csapat Kőszegről, Iváncról és Körmendről érkezett és a Speciális Olimpia kategóriában mérték össze kosárlabda tudásukat.

Több pályán folyt nagy küzdelem a győzelemért, hiszen a tét az országos döntőn való részvétel volt, amelyet szeptember 19-én, a Magyar Kosárlabdázás Napján Budapesten rendeznek meg az ország legjobbjainak részvételével.

A körmendi Katasztrófavédelem VIP-győztes csapata (balról): Somogyi Dávid, Tóth Attila, Jóna Balázs, Kiss Sándor Fotó: Tóth Judit

A kosárlabda mellett a centerpályán sport- és kulturális programokat kínáltak a szervezők, látványos bemutatót tartott a Körmendi Vívó SE, a Face Team, a Zoom Barátok és a Jump for Fun kötélugró formáció.

A VIP-csapatok versenyét a körmendi Katasztrófavédelem csapata nyerte meg, amely nagy csatát vívott a Rendőrség együttesével.

Az egyes kategóriák győztesei. Kenguru: 1. Tehetség 11, 2. Street-Tigers, 3. Ligeti. U12, fiú: 1. MTE 4 Stars, 2. Soproni Gekkók, 3. Kisördögök. U14, fiú: 1. Soproni Tibi, 2. L.K. BULLS, 3. Körmendi Hármas. U16, lány: 1. Mindegy, 2. Szosi Lányok. U16, fiúk: 1. Bench Bro’s, 2. Dühbe darálő. U18, lány: 1. No Name Team, 2. Pályarémek. U18, fiú: 1. Mamba24, 2. Öreg bányászó. U23, férfi: 1. Szünnap, 2. Rohamcsigák. +23, női: 1. Something Szoese, 2. Köszi Győző. +23, fiú: 1. Gulag gang, 2. Rétikék, 3. Habzsi-Dőzsi. +35, férfi: 1. Azt még nem beszéltük meg, 2. Black Joe, 3. Nyomaték. Vegyes: 1. Csikánó, 2. Dobálni jöttünk, 3. Odin’s Last legion. Speciális Olimpia. Divízió I: 1. Kőszeg II., 2. Kőszeg I., 3. Ivánc I. Divízió II.: 1. Ivánc II., 2. Körmend I., 3. Körmend II. Divízió III.: 1. Ivánc III., 2. Körmend III.

A dobóversenyek győztesei. Zsákolóverseny: Láng Zsombor. 3 Shots: Szabó-Haklits Zsuzsanna. Molten büntetődobó, U16: Gecse Kristóf, +U16: Preisinger Boglárka. 2ball game, U16: Szabó-Haklits Márk, Hadnagy Csanád. +16: Ribarits

Tibor, Szabó-Haklits Zsuzsanna. Gost Basket: Pongrácz Dániel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában