Kemény csoportban

2020.08.18. 19:03

Sorsoltak a férfikosárlabda FIBA Európa Kupában

Rendhagyó módon – online közvetítés mellett – sorsolták ki a férfikosárlabda FIBA ­Európa Kupa csoportjait. Az Egis Körmend az A csoportban kapott helyet.

Tóth Judit

Ferencz Csaba a legutóbbi hazai EK-meccsen, februárban a holland Zwolle ellen

Fotó: Szendi Péter

A müncheni FIBA Európa Kupa sorsolásán négy kalapból hat négyes és egy hármas csoportot alakítottak ki. Tizenhat azon együtteseknek a száma, amelyek jogot szereztek és be is neveztek a sorozatra. További 11 csapat a Bajnokok Ligája selejtezői után csatlakozik.

Az előző sorozatban csoportmásodikként záró Egis Körmend nevét az első kalapból elsőként húzta ki a németek korábbi klasszisa, Jan ­Jagla. Így a piros-feketék az A csoportba kerültek. A második kalapból a belga ­Belfius Mons vagy a lengyel Anwil Wloclawek érkezik a csoportba, attól függően, hogy melyik együttes nyeri a BL-selejtezőt. A harmadik résztvevő sem biztos még, a ciprusi Keravnos és a görög Iraklis Thessaloniki párharc vesztese kerül majd ide. A körmendieken kívül az A csoport másik biztos résztvevője az olasz UNAHOTELS Reggio Emilia együttese.

Ferencz Csaba a legutóbbi hazai EK-meccsen, februárban a holland
Zwolle ellen

– Hatalmas megtiszteltetés a magyar kosárlabdát ­Európában képviselni. Izgatottan és várakozásokkal tele készülünk a következő FIBA Európa Kupa sorozatra. Nem lesz könnyű dolgunk, de úgy gondolom, hogy nagy megtiszteltetés neves csapatokkal összemérni magunkat. Az a filozófiánk, hogy minél jobb és erősebb csapatokkal játszunk, annál többet tudunk fejlődni és több lesz a tapasztalatunk. A legjobbat akarjuk nyújtani ebben a nívós mezőnyben, meglátjuk, hogy mire lesz elég – mondta a sorsolás után Ziga Mravljak, a Körmend vezetőedzője.

Másik magyar érdekeltség a C csoportban van, a Szolnoki Olajbányász az izraeli Ironi Ness Ziona és a lengyel Arged BM SLAM Stal csapatával küzd majd. A C csoport negyedik helye még kiadó, a BL-ből a portugál Sporting vagy a svájci Fribourg Olympic Basket csatlakozik majd.

A FIBA Európa Kupa kezdési időpontját szeptember 1-jén hirdetik ki.

A 2020/2021 FIBA Európa Kupa két magyar érdekeltségű csoportja:

A csoport: Egis Körmend, Belfius Mons (belga)–Anwil Wloclawek (lengyel) győztese, Keravnos (ciprusi)–Iraklis Thessaloniki (görög) vesztese, UNAHOTELS Reggio Emilia (olasz). C csoport: Ironi Ness Ziona (izraeli), Szolnoki Olajbányász, Sporting (portugál)–Fribourg (svájci) győztese, Arged BM SLAM Stal (lengyel).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában