emlékezetes

2020.08.10. 19:51

Szenior tenisz: emlékezetes visszavágó

Visszavágott a három évvel ezelőtti vereségért a Palatinus Egyesület szenior teniszcsapata, magabiztosan verte a vendég Sarkad gárdáját.

Tóth Gábor

Emlékezetesre sikeredett a Savaria Tenisz Centrum első hivatalos amatőr rendezvénye. A rekkenő hőség ellenére nagyszerűen előkészített pályák várták a Palatinus Egyesület szenior teniszcsapatát, valamint a teniszberkekben jól ismert, többszörös Békés megyei bajnokot, Sarkad város szenior együttesét. Az összecsapásra visszavágóként készülődtek a felek, ugyanis a szombathelyi teniszezők három éve vendégeskedtek Sarkadon, ahol nem sok babér termett számukra, 6-2-re nyertek a hazaiak. A két csapat vezetése megállapodott abban, hogy ezúttal csak páros mérkőzéseket játszanak, az nyer, aki előbb eléri a hatodik győzelmet.

Az első körben mindhárom hazai páros (Bilics L.–Sákovics P., dr. Rajki Cs.–Polyák K., Catomio J.–Kiss F.) nyert. A második körben a vendégek kérésére új párokat állíthattak a csapatok. Az átszervezést követően a dr. Rajki Cs.–Sákovics P., Kiss F.–Palotai Z., Catomio J.–Polyák K. duó is „behúzta” mind a három páros meccset. Így a visszavágót nem kis meglepetésre 6-0-ra nyerte a házigazda.

– Az eredmény sima győzelmet sejtet, de azért ez nem így történt, szerencsére szinte minden döntő momentumból mi jöttünk ki jobban – árulta el Palotai Zoltán csapatvezető. – A sarkadiak elmondása szerint emberemlékezet óta nem volt ilyen kudarcban részük, úgyhogy ezt kompenzálandó, jövőre szeretnének bennünket a visszavágás reményében vendégül látni – az invitálást természetesen elfogadtuk. A mérkőzést követő ebéd elfogyasztásakor már oldódott a békési csapat csalódottsága, a vendéglői „meccset” már döntetlenre hozták vendégeink. Kiváló hangulatú, persze zrikáktól sem mentes, baráti beszélgetésekkel zárult a nap. Szeretnék köszönetet mondani Szabó Péter létesítményvezetőnek, hogy ingyenesen a rendelkezésünkre bocsátotta a Savaria Tenisz Centrumot, mi több, nagyszerűen elő is készítette a pályákat, és a mérkőzés ideje alatt folyamatosan kiszolgálta a két csapatot.

A Palatinus Egyesület győztes csapatának tagjai: Bilics László, Catomio János, dr. Rajki Csaba, Kiss Ferenc, Polyák Kálmán, Sákovics Péter, Palotai Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában