Labdarúgás

2020.08.16. 19:51

Szil-show és Viktória győzelem a Kelen SC ellen

A női labdarúgó NB I nyitófordulójában Szil Tünde négy góljával a Haladás-Viktória FC kiütötte a Kelen SC-t.

Pum András

Szil Tündének (jobbról a második) és csapattársainak volt okuk az örömre. A támadó négy góljával 4-0- ra verte a Haladás-Viktória a Kelen együttesét

Fotó: VN/Szántai Krisztina

Haladás-Viktória FC–Kelen SC 4-0 (2-0). – Szombathely, Király Sportlétesítmény, 250 néző, női NB I-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Kubicsek.

Haladás-Viktória FC: Bíró – BALOGH, Horti, Jánosi, Hajba – Harsányi, FÖRDŐS, Herczeg, Németh Zs. – NÉMETH A., SZIL (a mezőny legjobbja). Edző: Szabados György.

Kelen SC: Erős – Árvay, Haraszti, Horváth L. (Tatai, 67.), Balázs – Tagyi, Zágony, dr. Tatai, Ács – Telek-Sümegi, Bernhardt (Barkóczi, 53, Tarpataki, 78.). Edző: Könczey Zsolt.

Szépszámú nézősereg látogatott ki a találkozóra. A szombathelyiek megfiatalított csapata a kezdést követően szinte rögtön nekiesett ellenfelének. A nagy eső miatt sárossá vált pálya viszont nem segítette a hazaiak dolgát, több passz, átadás is elakadt a nehéz talajon. A viktóriások a 16. percben a Szegedről igazolt Szil Tünde révén megszerezték a vezetést.

Szil Tündének (jobbról a második) és csapattársainak volt okuk az örömre. A támadó négy góljával 4-0-ra verte a Haladás-Viktória a Kelen együttesét
Fotó: VN/Szántai Krisztina

Németh Adél ment el a jobb oldalon, beadását Herczeg lőtte húsz méterről kapura, a kapusról kipattanó labdát Szil Tünde vágta a hálóba (1-0). Támadásban maradtak a hazaiak, és bő tíz perc elteltével már kettővel vezettek. Szintén egy távoli, kapusról kipattanó lövést értékesített Szil (2-0). A fővárosiak támadásban szinte semmi veszélyt sem jelentettek, a hazaiak domináltak.

Szünet után sem változott a játék képe, a szombathelyiek újabb helyzeteket dolgoztak ki. A 71. percben Herczeg jobb oldali szögletét a hosszún érkező Szil közelről a jobb sarokba fejelte (3-0). Még nem volt vége a Szil-show-nak: a 84. percben ugyanis Németh Adél futott el a jobb szélen, szépen összejátszott Harsányival, a középpályás beadását Szil átvette, és középről, 14 méterről a bal sarokba helyezett.

A Haladás-Viktória végig nagy fölényben futballozott, sok helyzetet kidolgozott, a másik oldalon Bíró Barbarának mindössze egyszer kellett védenie. Gólszerző: Szil 4 (16., 28., 71., 84.).

Szabados György: – Nagyon fegyelmezetten, összeszedetten kezdtük a mérkőzést, és az ellenfél első nagy hibájából megszereztük a ve­zetést. Ettől kezdve végig a mi szánk íze szerint alakult a találkozó. Egy remek egyéni teljesítménnyel, úgy érzem, teljesen megérdemelten győztünk.

További eredmények: FTC–­Szt. Mihály 7-1, Győr–Astra 2-4, DVTK–MTK 0-2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában