legjobb eredmény

2020.08.05. 17:46

Történelmet írtak a csákányi tekések

Fennállásának legjobb eredményét érte el a Csákánydoroszlói TE, amely a székesfehérvári selejtezőn a szuperligába jutott.

Pum András

Mint arról beszámoltunk, a Köfém csarnokában találkozott az elmúlt szezon három NB I-es élcsapata. A BKV Előre a keleti csoportban állt az élen, amikor a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt a bajnokság, a nyugatiban a Balogunyom TK volt az első, a Csákánydoroszló a második – de ekkor még nem volt egyértelmű, melyik vasi együttes is lenne majd a bajnok. Ezért mindhárom csapat pályára lépett, és 6×120 vegyes gurítással döntött az egyetlen üres szuperligás helyről. A Csákánydoroszló 3415 fával megnyerte a hármas tornát.

– A meccs előtt mondtam a fiúknak, nincs veszítenivalójuk, hiszen két volt szuperligás csapattal játszanak, úgyhogy nyugodtan dobjanak – mondta Musits József, a csákánydoroszlóiak elnöke. – Lényeg, hogy hozzák, amit tudnak, és akkor nagy baj nem lehet. A selejtező előtt egyébként nagyjából 3350-3400 fás teljesítményre számítottam csapatomtól.

A szuperligába jutott csákánydoroszlói együttes
Fotó: Szendi Péter

A sorsolásnál szerencsénk volt, mert az első sorban mi kezdtük a játékot. Gyakorlatilag az elejétől fogva vezettünk riválisaink előtt, Márton Szabolcs és Sütő Zsolt is jól teljesített. A harmadik sorban fergeteges szurkolás közepette dobott Meixner László 607 fát, ami a nagy előnyt meghozta, s mint később kiderült, megalapozta a győzelmet. A negyedik körben Danyi Krisztiánnak nem ment annyira, de tartotta az előnyt, hiszen a másik két együttes játékosai sem tudták túlszárnyalni. Az ötödik dobás előtt 70 fával vezettünk a BKV előtt, ami az utolsó körre 90-re nőtt – ekkor már tudtuk, meglesz a feljutás. Így is történt!

A BKV-t előzőleg nem ismertük, a balogunyomiak viszont ennél jóval többet tudnak, ezúttal semmi sem sikerült nekik. Hogy mi volt a siker titka? Mindenekelőtt, hogy – ahogy kértem – végig nyugodtan játszottunk, de külön kiemelném Meixner László (607 fa), Vilics Gábor (603) és Márton Szabolcs (563) teljesítményét. A fiúk fejben nagyon ott voltak, akarták a sikert, nagyot küzdöttek, ezen a napon mindkét erős ellenfélnél jobbak voltunk. S persze sokat számítottak szurkolóink, a három tábor közül a mieink voltak a leglelkesebbek, leghangosabbak. Hazafelé végigénekeltük a Székesfehérvár–Csákánydoroszló utat, de olyan nagy ünneplést nem csaptunk.

Tíz éve játszunk az NB I-ben, és bár az utóbbi években mindig volt esélyünk a feljutásra, levegőben lógott az osztályváltás, ezúttal sikerült is. Óriási dolog ez a szakosztály és a falu életében, büszkék vagyunk arra, amit elértünk – rengetegen gratuláltak, üzentek, hívtak.

Volt, hogy felhívtam egy, a tekesportban tevékenykedő kollégámat más ügyben, de mire megszólaltam volna, annyit mondott: gratulálok! Ami a folytatást illeti, korábban szerettünk volna erősíteni, akkor nem sikerült, most úgy gondolom, a jelenlegi csapattal sikeresek lehetünk a szuperligában is. A következő bajnokságban változik a lebonyolítás, a 12-ből négy csapat esik ki. Nem szállunk el, reálisan látjuk, hogy nehéz év következik, de ismerve a csapatok játékerejét, látok rá esélyt, hogy kiharcoljuk a bennmaradást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában