Egy arany- és egy bronzérem

2020.09.06. 21:04

A SZAK, a Celldömölk és a Bük játékosai álltak asztalhoz a fővárosban

Jól szerepeltek a SZAK-os, a celldömölki és a büki utánpótlás­korú asztaliteniszezők az őszi évadnyitó ranglistaversenyen. A SZAK versenyzői két éremmel tértek haza – Gergely Márk megnyerte az U10-es korosztályt.

Pum András

Balról: Poór Balázs, Gergely Márk, Szarka Gábor Fotó: SZAK

A KSI csarnokában rendezték az őszi évadnyitó asztalitenisz-­ranglistaversenyt. Megyénket a Szombathelyi AK-Sportiskola, a Büki TK és a Celldömölki VSE fiatal versenyzői képviselték. A fiú és lány indulók több korosztályban – U11, U12, U13, U15 (serdülő), U18 (ifjúsági) – álltak asztalhoz. Az U15-ösöknél és az U18-asoknál csak páros versenyeket rendeztek.

Balról: Poór Balázs, Gergely Márk, Szarka Gábor Fotó: SZAK

Az U11-es fiúknál megyénk versenyzői közül Gergely Márk, Szarka Gábor (SZAK), Németh Bence (Celldömölk), Torkos Domonkos (Bük) kvalifikálták magukat a főtáblára. A Reménységek keret tagja, a tízéves Gergely Márk ellent­mondást nem tűrő módon nyerte meg a versenyszámot. Valamennyi mérkőzését játszmaveszteség nélkül zsebelte be, és ezzel tovább erősítette pozícióját a ranglista élén. A főtábla első körében ugyan nem kellett asztalhoz állnia, de aztán a szegedi Sárai Pált 3-2-re, majd a High Life sportolóját, Stefán Bencét 3-1-re verte. A döntőben még simábban nyert a SZAK játékosa, Gergely 3-0-ra legyőzte a házigazda KSI-s Vámosi Benjamint. Az U12-es fiúknál a vasiak közül egyedül a SZAK versenyzője, Poór Balázs kvalifikálta magát a főtáblára, aki egy kört menve az elődöntőbe jutásért vívott meccsen búcsúzott. Mumusától, Lovász Csongortól kapott ki, ám így is szépen teljesített, hiszen a dobogó legalsó fokán zárta a versenyt. Az U13-as főtáblára megyénk játékosai közül Poór Balázs és Gergely Márk jutott fel. Mindkét szombathelyi fiú egy fordulót ment, majd az elődöntőbe jutásért vívott találkozókon estek ki. Az U18-as (ifjúsági) páros főtáblára a vasiak közül a büki Orosz Kolos–Pál Barnabás duó jutott. Ám tovább, a 16 közé már nem kerültek. Az U13-as lányoknál a büki Szeli Fruzsina jutott a főtáblára és egy forduló után búcsúzott. Ugyanő a serdülő lány párosban az ajkai Kiss Csengével a főtáblára jutott, itt azonban a legjobb 32 között kiestek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában