Egy vasi csapat maradt állva a labdarúgó Magyar Kupában

2020.09.20. 19:41

Haladás-továbbjutás

A labdarúgó Magyar Kupa 6. fordulójában a 64 közé jutott a Szombathelyi Haladás, míg a Király SE, a Szarvaskend és a Sárvári Kinizsi kiesett.

Pum András

Fotó: Benkő Sándor

Szarvaskend SE (megyei I. osztály)–Aqvital Csákvár (NB II.) 1-10 (0-4). – Szarvaskend, 300 néző, vezette: Juhász.

Szarvaskend: Gáspár – Nagy Á., Csenterics J., Kopfer G., Smolczer – Németh T., Tóth G. – Nagy Á. (Somogyi) – Jóna, Görcsi, Velekei. Edző: Vaspöri Zoltán.

A három kezdőjátékosát nélkülöző hazai csapat tisztességesen helytállt NB II-es ellenfelével szemben. Gólszerzők: Velekei (90.), illetve Vörös 4 (30., 69., 74., 81.), Madarász 2 (44. – 11-esből, 63.), Vida (17.), Magyar (19.), Mim (75.), Kurcz (82.).

Vaspöri Zoltán: – Nagy élmény volt ilyen csapat ellen játszani, kihoztuk a meccs­ből a maximumot, örülök, hogy sikerült gólt is lőnünk. Jó meccset vívtunk.

Király SE (megyei I.)–Bicskei TC (NB III.) 2-3

(1-0). – Szombathely, Király Sportlétesítmény, 300 néző, vezette: Dombi.

Király: Horváth A. – Takács D., Kiss K., Subicz, Devecseri (Fülöp) – Kovács Zs. (Kovács B.) – KUDRON, Kalmár, Reseterits (Hertelendi), Fábián – HALMOSI. Edző: Hegyi László.

Az első félidőben nagyrészt a Király térfelén folyt a játék, de Németh ziccerét leszámítva a Bicske nem tudott nagyobb helyzetet kialakítani. Sőt, a 35. percben Kudron ugratta ki Halmosit, aki a kapus fölött a hálóba lőtt (1-0). Szünet után felpörgött a meccs, felváltva estek a gólok. A vendégek egyenlítettek, majd két perc alatt kétszer is betaláltak. A nagyot küzdő vasiak szépítettek, de többre már nem futotta erejükből. Az első félidő szervezett játékát követően a szünet utáni adok-kapokból a Bicske jött ki jobban. Gólszerzők: Halmosi 2 (35., 78 – utóbbit 11-esből), illetve Németh J. (47.) Farkas M. (71., 11-esből), Filipovic (72.). Kiállítva: Minárcsik (Bicske, 90.).

Hegyi László: – Méltó ellenfelei voltunk magasabb osztályú ellenfelünknek, a hosszabbítást is kiharcolhattuk volna. Kulcsmomentum volt, hogy 1-0-s vezetésünknél ziccert hibáztunk, az ellentámadásból pedig gólt kaptunk.

Sárvár FC (megyei I.)–Kaposvári Rákóczi FC (NB II.) 0-3 (0-1). – Sárvár, 250 néző, vezette: Görög.

Sárvár: Vigano – Lempeg (Szalai), Horváth A., Fider, Horváth E. – Marsai, Potyi, Vajda (Varga L.) – Csákvári, Kovács B., Czöndör. Edző: Kovács Balázs.

Mindkét csapat bátran kezdte a mérkőzést, majd az 5. percben egy jobb oldali beadás után Erdei a jobb sarokba lőtt (0-1). Ezt követően a kaposváriak birtokolták többet a labdát, de a vasiak szervezetten, fegyelmezetten védekeztek és kontrákkal próbálkoztak. Szünet után egy peches öngóllal kettővel mentek a vendégek. Kiegyenlítetté vált a játék, a vendéglátók is vezettek néhány szép támadást, de komoly helyzetet nem sikerült kialakítaniuk. A 78. percben Szabó végképp eldöntötte a továbbjutást (0-3). A hátralévő időben a hazaiak előtt is adódtak helyzetek. A Sárvár becsülettel helytállt, a vasi együttes valamennyi játékosa jó teljesítményt nyújtott. Gólszerzők: Erdei (5.), Fider (48., öngól), Szabó B. (78.).

Kovács Balázs: – A tavaly még NB I-es Kaposvár ellen megpróbáltunk helytállni – ez sikerült is.

Szegedi VSE (NB III.)–Szombathelyi Haladás (NB II.) 0-3 (0-2). – Mórahalom, 300 néző, vezette: Dolnegó.

Haladás: Verpecz (Simon B.) – Tóth D., Kelemen, Devecseri, NÉMETH MILÁN – NÉMETH MÁRIÓ, JANCSÓ, RÁCZ, Doktorics (Schuszter) – Tóth B. (Tóth M.), Horváth O. Edző: Mátyus János.

A szombathelyiek ragadták magukhoz a kezdeményezést, irányították a játékot, a hazai­ak a védekezésre összpontosítottak. Negyedórányi játékot követően Rácz 22 méterről óriási gólt lőtt a jobb felső sarokba (0-1). A vasiak kézben tartották a meccset, noha a szegediek is próbálkoztak, a vendégek előtt adódtak lehetőségek. A 34. percben Németh Márió indította a jobb oldalon Tóth Dávidot, aki beadott, Tóth Barna három méterről a kapu közepébe lőtt (0-2). Egy perc múlva a csatár duplázhatott volna, de közeli lövését a szegedi kapus hárította. A 45. percben Jancsó 19 méteres lövése a kapufáról vágódott ki, az érkező Tóth Barna a kapusba bombázott. Szünet után is a szombathelyiek irányították a játékot és alakítottak ki helyzeteket. A 82. percben a cselezgető Németh Milán buktatásáért megítélt tizenegyest Rácz lőtte a jobb felső sarokba (0-3). A Haladás magabiztosan jutott tovább. Gólszerzők: Rácz 2 (15., 82. – utóbbit 11-esből), Tóth B. (34.).

Mátyus János: – Koncentráltan futballoztunk, végig uraltuk a találkozót. Az utóbbi időszak viszonylagos sikertelensége után fontos volt a győzelem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában