kosárlabda

2020.09.09. 18:51

Három nap, három meccs – 11. Horváth Zoltán Emléktorna a Falcóval, a Kecskeméttel és a Pakssal

Péntektől vasárnapig a 11. Horváth Zoltán Emléktornának ad otthont az Arena Savaria – a Falco kosárcsapata mellett a Kecskemét és a Paks lép pályára. Sok a bizonytalanság a Bajnokok Ligája-menetrend körül, így nehéz tervezni a jövőt.

Tóth Gábor

Gráczer György ügyvezető és Váradi Benedek csapatkapitány a sajtótájékoztatón Fotó: Szendi Péter

Fotó: © Szendi Péter

Sajtótájékoztatón jelentették be szerdán a 11. Horváth Zoltán Emléktorna programját. Amelyen a városi sportbizottság elnöke, Tóth Kálmán, a klub ügyvezetője, Gráczer György és Váradi Benedek csapatkapitány vett részt.

Gráczer György jelezte, hogy a szervezők idén is négycsapatos, nemzetközi tornát szerettek volna rendezni. Ám a koronavírus-járvány miatt a külföldi együttes szereplésétől el kellett tekinteni. Magyar klubot pedig azért nem sikerült megnyerni, mert már minden élvonalbeli együttesnek készen van a felkészülési menetrendje, amelyet érthető módon senki nem akart felborítani. Így három gárda vesz részt a tornán: a házigazda Falco-Vulcano Energia KC Szombathely mellett a Kecskeméti TE-Duna Aszfalt és az Atomerőmű SE. Minden nap egy meccset rendeznek – a Falco pénteken és vasárnap lép pályára. A vasárnapi Falco–Paks összecsapás ugyanakkor kezdődik, mint a Haladás Pécs elleni hazai NB II-es labdarúgó-mérkőzése, vagyis 17 órakor. Az ügyvezető jelezte: a paksiak kérésére rendezik ekkor a torna zárómecsét.

Gráczer György ügyvezető és Váradi Benedek csapatkapitány a sajtótájékoztatón Fotó: Szendi Péter

Váradi Benedek elmondta, hogy a felkészülés jó ütemben halad a Falcónál, jó állapotban várja a csapat az emléktornát – amelyet természetesen meg szeretne nyerni. A csapatkapitány elárulta, hogy a sérüléssel bajlódó Dancsecs és Milosevic kettős már könnyített edzést végez, de a hétvégén vélhetően még egyikük sem lép pályára.

Gráczer György arról is tájékoztatta a sajtó munkatársait, hogy erősen bizonytalan a Falco bajnoki, egyben Bajnokok Ligája-programja. A Nemzetközi Kosárlabda-szövetség (FIBA) majd csak a BL-selejtezők után, szeptember végén dönt a sorozat további menetrendjéről. Ha a BL-rajt januárra csúszik át, akkor a magyar bajnokságot december végéig szerda-szombat ritmusban írja ki a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége. És ebben az esetben biztosan rövidül a BL-szezon, mert nem lesz idő az összes csoportmeccsre. Ha viszont marad az eredeti, az október közepére tervezett BL-rajt, akkor az NB I-es meccseket szombatonként rendeznék meg. Ami a Falco számára megoldhatatlan feladatot jelent: a csapat kedden elutazik külföldre, szerdán játszik, csütörtökön hazaér, pénteken és szombaton koronavírusteszteket végeznek a játékosokon, a stáb tagjain – vagyis fizikailag képtelenség a hétvégén bajnokit vívni. Hét idegenbeli BL-meccse van, lenne a Falcónak. A klub és a honi szövetség is a FIBA döntésére vár – az NB I-es sorsolás pedig csúszik.

A 11. Horváth Zoltán Emléktorna programja. Péntek: megnyitó 18.15, Falco–Kecskemét 19.00. Szombat: Kecskemét–Paks 17.00. Vasárnap: Paks–Falco 17.00.

A szurkolók csak maszkban, testhőmérséklet-mérés, majd kézfertőtlenítés után mehetnek be a csarnokba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában