kosárlabda

2020.09.19. 21:00

Hosszabbítás után a Körmend nyerte a Göcsej Kupa rangadóját

A Forest Hungary Kosárlabda Göcsej Kupa második napja vérbeli rangadóval folytatódott. A ZTE –Körmend, ha bajnoki, ha felkészülési mérkőzés mindig felfokozott érzelmeket vált ki a szurkolókból. Ezúttal a vasiak örülhettek.

Jóna István/ZH

Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto/ZH

Zalakerámia ZTE KK-Egis Körmend 87-99 (21-23, 26-14, 16-20, 21-27,3-15)

Zalaegerszeg, Jv: Praksch, Horváth, Téczely

Néző: 600 fő

Zalakerámia ZTE KK: Simó, Delas 23/6, Vuko 15/6, Szabó 9/3, Glenn 11, csere: Simon 8/3, Plézer 5, Bonifert 6, Völgyi 4, Polster, Antóni 6/6, edző: Ante Nazor

Egis Körmend: Thames 24/9, Oroszi, Mócsán 4/3, Durázi 11/9, Taylor 26, csere: Ferenc 16/9, Takács, Mosely 16, Tóth, Williams, Németh 2. edző: Ziga Mravljak

A felkészülés során másodszor találkozott egymással a két szomszédvár. A Körmend határozott, kemény védekezéssel kezdett, amit nehezen tudtak a hazaiak feltörni. A vasiaknál Taylor és Thames hozta a pontokat és 8. percben már hat ponttal vezettek (15-21). A hajrában Delas rázta meg magát és egy triplával és egy gól plusz fault akcióval kiegyenlített (21-21). A végén a Körmend még betalált így megnyert a negyedet.

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A második játékrész elején szorított a védekezésén a ZTE, a vasiak pontossága pedig visszaesett. A 13. percben Vuko triplájával először vezetett a házigazda (26-25). A folytatásban is a hazaiak domináltak és Antóni tripláival és Delas remek játékával fokozatosan nőtt a hazai előny. A 18. percben Vuko közelijével 16 ponttal ment a ZTE (46-30). A félidőre elég volt egy kis kihagyás hazai oldalon és a Körmend tíz pontra zárkózott (47-37).

Az első negyedhez hasonlóan agresszív védekezéssel kezdtek a vasiak, a ZTE nem találta a ritmust. A 24. percben még tíz ponttal ment a házigazda, amit a hajrára szinte teljesen ledolgozott a Körmend (54-52). A hajrában Glenn és Plézer kosaraival távolodott a ZTE (58-53). Az utolsó percben parázs lett a hangulat a lelátón, miután Völgyi és Simon is nagyot esett kemény körmendi belépők következtében.

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Hatpontos hazai előnyről kezdődött a záró negyed. Három perc sem telt el és máris azt érezhettünk, mint egy bajnoki ZTE-Körmend rangadón. Történt ugyanis, hogy Szabó kiengedett gurulni egy labdát az zsűriasztal előtt, abban a tudatban, hogy a hazaiak jöhetnek. Ennek ellenére a játékvezetők a vendégeknek adták a labdát. A zalai pad hevesen reklamált, aminek egy kiállítás és egy technikai lett a büntetése. Ferenc büntetőivel négy pontra feljött a Körmend (70-66). Csapatkapitánya kiválása után is keményen küzdött a ZTE és lőtávolon kívül tartotta ellenfelét. A Körmend jól hajrázott és izgalmas végjátékban hosszabbításra mentett (84-84).

A ráadásban pontosabban játszottak a vasiak és megérdemelten nyerték meg a mérkőzést.

Vasárnap 17 órakor kezdődő Sopron KC- Egis Körmend mérkőzés dönt a Göcsej Kupa első helyéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában