Huszonegy parázs párharc a ringben

2020.09.21. 18:04

Jól sikerült az I. Répcelaki Küzdősport Gála

A vírushelyzet árnyékában is sikeres, több Vas megyei sportolót felvonultató küzdősportgálát rendeztek a hétvégén a Répce Sportcsarnokban.

Galler Ervin

Hosszú előkészítő munkát követően rendezték meg szombaton – körültekintően, az egészségügyi szabályok betartásával – a Répce Sportcsarnokban az I. Répcelaki Küzdősport Gálát. Az esemény széles körű összefogásnak köszönhetően valósult meg: a helyi sportcsarnok és sport­egyesület stábja (Dürvánger Mónika rendezvényszervező, Gallen Ervin létesítményvezető) mellett Őze-Guth Szilvia koordinátor és férje, Őze Balázs, a szintén répcelaki Rakurai Karate Egyesület, illetve annak vezetője, Shihan dr. Bogdán Olivér, a Varsányi Áron által irányított kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület, az elismert speaker, Takács „Deze” Péter és a Zalaegerszeg MMA Team alkotta a szervező, lebonyolító csapatot.

A rendezvény az elnevezésének megfelelően elsősorban gálajellegű mérkőzésekkel mutatta be a kilátogató nézőknek a – főként répcelaki kötődésűeket felvonultató – kyokushin karatét, a napjainkban kifejezetten népszerű MMA-t (kevert harcművészetek), a K1-et és az amatőr ökölvívást.

Remek szervezés mellett színvonalas csatákat láthattak az érdeklődők Fotó: VN/Gallen Ervin

Az eseményen – öt különálló, egyenként körülbelül egyórás időtartamú blokkban – huszonegy párharcot rendeztek, amelyeken a megyéből (a már említett kőszegi klubon kívül felléptek a Skorpio Box Club Szombathely bokszolói is), illetve az ország minden részéről – egyebek között Budapestről, Szegedről, Debrecenből, Zalaegerszegről, Győrből, a soproni Növényi Sportakadémiáról – érkeztek harcosok, akik annak ellenére is parázs, közönségszórakoztató összecsapásokkal örvendeztették meg a publikumot, hogy a találkozók többsége kvázi bemutató mérkőzésnek számított.

A gálán sor került egy címmérkőzésre is: 51 kilogrammos súlycsoportban feszült egymásnak K1 ifjúsági magyar bajnoki címért Radics Béla (Budapest) és Pásztor László (Szigetvár), a látványos ütközet pedig előbbi sportoló technikai KO sikerével zárult.

Az eseményt – a városvezetők mellett – megtisztelte jelenlétével minden idők legeredményesebb magyar profi ökölvívója, a korábbi WBO félnehézsúlyú, majd WBC cirkálósúlyú világelső, az amatőrök között világ-, illetve Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes Erdei „Madár” Zsolt is, aki elismerően nyilatkozott a kezdeményezésről, és reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a sikeres rendezvény csak az első mérföldköve egy olyan sorozatnak, amelynek célja a küzdősportok ezen régióban történő meghonosítása és népszerűsítése.

Ezek is érdekelhetik