Csupán öt összecsapás

2020.09.23. 07:00

Megyei I.: Lukácsházán is győzött a listavezető Vép

A 6. forduló mérkőzéseivel folytatódott a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság – csak öt összecsapást rendeztek meg, hármat elhalasztottak.

Tóth Judit

Harcos, hajtós meccset hozott a Lukácsháza–Vép (0-1) derbi Fotó: Unger Tamás

Fotó: © Unger Tamás

Schott Lukácsháza SE–Vép VSE 0-1 (0-0). – Lukácsháza, 300 néző, vezette: Boda Gy.

Lukácsháza: Kiss D. – Szentkúti (Osztrosits), Vörös, Gombás, Varga A. (Dan), Lengyel, Szalai (Naisz), Németh Cs., Bősze, Komálovics Á., dr. László (Komálovics M.). Edző: Sántha Szilárd.

Vép: Bezdi – Dancs (Szilvás), Kovács D., Varga O., Szalai, Török (Wágner), Balikó D., Illés (Takács M.), Varga B., Takács Á., Balikó M. Edző: Török Richárd.

Gólszerző: Balikó M.

Kiállítva: Németh Cs. (36.), ill. Balikó D. (49.).

A nagyon jó erőkből álló vépi csapat kezdte jobban a mérkőzést, a hazaiak eleinte megilletődöttnek tűntek. A félidő második felére rendezte sorait a házigazda, de egy kiállítás után újra visszaesett a hazaiak teljesítménye. A létszámhátrány a második játékrész elején – egy vépi kiállítás után – kiegyenlítődött. Ezután ki-ki meccs alakult ki, a Lukácsháza három óriási ziccert hibázott, a Vép viszont egy pontrúgás után vezetésre tett szert – előnyét aztán a találkozó végéig meg is tartotta. Jó iramú, küzdelmes mérkőzést láthatott a szép számú közönség, a meccs a listavezető, eddig hibátlanul teljesítő Vép győzelmével zárult. A hazai együttes ezúton kíván mielőbbi felépülést Dancs Zoltánnak, aki a mérkőzésen szenvedett komolyabb sérülést, mentő szállította el a helyszínről.

Harcos, hajtós meccset hozott a Lukácsháza–Vép (0-1) derbi Fotó: Unger Tamás

Répcelaki SE–Kőszegi Lóránt FC 3-0 (1-0). – Répcelak, 200 néző, vezette: Szabó I. Z.

Répcelak: Tóth J. – De Paula A., Tóth D., Tamási, Ódor (Baranyai), Sipos, Horváth T., Rácz, Havasi, Verasztó (Németh B.), Prystupa. Edző: Tóth Zsolt.

Kőszeg: Bán – Lintner, Keresztes (Réti Mi.), Fehér A., Gugcsó, Prán D. (Toldi), Prán A., Kovács Zs., Riegler (Réti Ma.), Fehér D., Szolyák. Edző: Őri Gábor.

Gólszerzők: Ódor (2), De Paula A..

Kiállítva: Fehér A. (79., Kőszeg).

A Répcelak csapatát ezúttal Tóth Zsolt irányította, mert Balassa Pétert a hétközi kupameccsen kiállította a játékvezető, így nem ülhetett le a kispadra. A találkozó vendégfölénnyel kezdődött, de a kapuk nem forogtak veszélyben. A jó teljesítményt nyújtó De Paula Alex szerzett vezetést a házigazdának egy fejes góllal. A Kőszeg is igyekezett, de a répcelaki védelem hatástalanította a próbálkozásait. A második fél­időben már egyértelműen uralta a mérkőzést a Répcelak. És a hajrában – Ódor találataival – két góllal növelte előnyét a hazai csapat, ezzel végérvényesen eldőlt a találkozó sorsa. Megérdemelt hazai siker született, a játék képe alapján nagyobb arányú különbség is kialakulhatott volna. A répce­laki együttesben mindenki nagy elszántsággal tette a dolgát.

Büki TK–Csörnöc Gyöngye-Vasvár VSE 2-1 (2-0). – Bük, 80 néző, vezette: Szvorda M.

Bük: Kamondi – Kovács Ri. (Kónya), Czingráber, Németh T., Wágner, Tóth K., Orbán (Kovács Ro.), Csonka, Schimmer, Taródi, Tar (Kossuth). Edző: Marton Róbert.

Vasvár: Tóth K. – Bíró, Horváth A., Berta, Vincze, Frigy (Márton), Réfi, Sinkó, Kálin, Kósa, Schermann (Tomanóczy). Edző: ifj. Sziffer István.

Gólszerzők: Tóth K., Czingráber, ill. Kálin.

Az egész mérkőzést irányítása alatt tartó, végig jól futballozó, több helyzetet kidolgozó, a kapufát háromszor is eltaláló büki együttes megérdemelt győzelmet aratott a fiatal játékosokból álló, ügyesen futballozó vasvári csapattal szemben.

Rábapatyi KSK–Egyházasrádóci SE 4-1 (1-1). – Rábapaty, 150 néző, vezette: Szabó I. Z.

Rábapaty: Király – Fehér E., Piros D. (Szabó A.), Könczöl, Csupor, Fehér K. (Vadász), Nardai, Kovács Ti. (Kovács Ta.), Balhási (Dugovics), Piros P., Németh G. Edző: Enzsöl Gábor.

Egyházasrádóc: Bali – Bakos D., Péter (Paksi), László, Vilics, Molnár L., Molnár I. (Horváth V.), Kardos (Báger), Mészáros (Máté), Kovács K. (Bakos Cs.), Krajczár. Edző: Lukács Ede.

Gólszerzők: Kovács Ti., Vadász, Németh G., Piros D., ill. Vilics.

A hazai csapat korán vezetést szerzett. A 15. percben Németh fejelt közelről a rádóci kapuba. Ezután is támadásban maradt a házigazda, de helyzeteit nem tudta gólra váltani. A vendég a félidő hajrájában – szintén egy fejes góllal – egálra hozta az eredményt. A szünet után megint jobban összpontosított a hazai alakulat, egy szöglet után visszavette a vezetést, majd két átlövésgóllal végleg eldöntötte a találkozót. A rábapatyi csapat folytatta remek sorozatát, újabb győzelmet zsebelt be, amelyhez minden játékos hozzátette a magáét.

Rum KSC–Jánosháza VSE 0-3 (0-0). – Rum, 200 néző, vezette: Harcsár R.

Rum: Busi – Csonka, Székely, Markó, Klauzer (Baumgartner), Szabó D. (Máthé), Horváth T., Koronczai (Pásti), Leitgeb, Tar (Koszokovits), Tancsics (Egervölgyi). Edző: Horváth Tibor.

Jánosháza: Tóth A. – Szabó L., Závecz, Virág, Palkovits, Németh J. (Vágusz), Niksz, Büki (Fenyő), Szép (Ambrus), Nagy B., Balázsi. Edző: ifj. Molnár Károly.

Gólszerzők: Virág, Szabó L., Niksz.

Kiállítva: Leitgeb (87., Rum).

Jól előkészített pályán fogadta a kiváló játékerőt képviselő Jánosházát a rumi csapat. Az első félidő a kimaradt helyzetekről és a nagy védésekről szólt, mindkét kapus remek teljesítményt nyújtott. A második játékrészt a házigazda kezdte jobban, de ismételten csak a helyzetekig jutott. Ez­után jánosházi nyomás következett és a 75. perctől már egyértelműen a vendégek akarata érvényesült. Ez a végére három gólt és három pontot eredményezett a Jánosházának.

Lukácsházáról Sántha Szilárd, Bükről Marton Róbert, Rábapatyról Dénes István, Rumból Kotsits Zoltán tudósított.

A Lorry GM Kft. Szarvas­kend–Csepregi SE (Szabó III. Z.) mérkőzést szerdán 17.00 órakor játsszák le a csapatok. Míg a Sárvár FC–Szentgotthárdi VSE találkozót október 21-én, a Király SE–Celldömölki VSE-Vulkán Fürdő meccset pedig december 12-én pótolják.

Szerdán 17 órakor rendeznek egy kupamérkőzést is, a megyei Magyar Kupa 3. fordulójából elmaradt meccs pótlásán a Zanati KSE-Haladás VSE fogadja a Kőszegi Lóránt FC-t a Kondics utcai pályán.

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA

1. Vép 6 6 0 0 16 – 2 18

2. Rábapaty 5 4 0 1 13 – 6 12

3. Jánosháza 5 3 1 1 11 – 6 10

4. Sárvár 4 3 0 1 11 – 3 9

5. Kőszeg 5 3 0 2 15 – 8 9

6. Lukácsháza 6 3 0 3 9 – 7 9

7. Bük 5 3 0 2 6 – 7 9

8. Király SE 5 2 1 2 8 – 6 7

9. Szarvaskend 5 2 1 2 12 – 16 7

10. Egyházasrádóc 6 2 1 3 11 – 16 7

11. Körmend 5 2 0 3 9 – 10 6

12. Répcelak 6 2 0 4 11 – 15 6

13. Rum 6 2 0 4 4 – 12 6

14. Szentgotthárd 4 1 2 1 6 – 10 5

15. Celldömölk 5 1 1 3 6 – 8 4

16. Vasvár 6 1 0 5 5 – 17 3

17. Csepreg 4 0 1 3 2 – 6 1

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában