Kikapott a listavezető

2020.09.30. 07:00

Megyei I.: remekül szerepeltek az idegenben játszók

A 7. forduló mérkőzéseivel folytatódott a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság.

Tóth Judit

Vasvár–Körmend 1-3 – a körmendiek ifjú játékosa, Péter Ábrahám lódul meg Fotó: Unger Tamás

Fotó: © Unger Tamás

Elúszott a Vép veretlensége, saját otthonában kapott ki a Királytól. Egyedül az Egyházasrádóc tudta otthon tartani a három pontot, a Szentgotthárd, a Vasvár, a Jánosháza, a Kőszeg, a Vép és a Csepreg hazai pályán botlott, a CVSE ikszelt a Rábapattyal.

Szentgotthárdi VSE–Répcelaki SE 1-2 (0-1). – Szentgotthárd, 50 néző, vezette: Polgár T.Szentgotthárd: Kapui – Kovács T., OSZVALD, Düh, TÁMIS (Korpics), DANCSECS T., MAJCZÁN, Dancsecs A., Sulics, Balázs, Tulok (Gécsek). Edző: Papp Zoltán.

Répcelak: Tóth J. – Tóth Do., De Paula, Tóth Dá., Ódor (Németh B.), Tokaji, Sipos, Horváth T., Rácz, Havasi, Prystupa. Edző: Balassa Péter.

Gólszerzők: Gécsek, ill. Tokaji, Ódor.

Kiállítva: Balázs (55., Szentgotthárd).

A támadó szellemben futballozó Gotthárd ellen kontrákra játszott a Répcelak. A vendégek jobb helyzetkihasználással pontokat raboltak, a játék teljes képe alapján a döntetlen igazságosabb lett volna.

Csörnöc Gyöngye Vasvár VSE–Körmendi Football Club 1-3 (0-1). – Vasvár, 100 néző, vezette: Boda Gy.

Vasvár: Tóth K. – Horváth A., Berta, Vincze, Robán (Bíró), Tomanóczy (Kósa), Réfi, Sinkó, Kálin, Márton, Schermann. Edző: ifj. Sziffer István.

Körmend: Balogh Á. – Takács, Nyári, Péter, Buti, Sály (Simon), MAJTÉNYI, Horváth P. (Horváth N., Szabó P.), Török, KÖKÉNY, Papp Z. Edző: Kurucz Ádám.

Gólszerzők: Schermann, ill. Kökény (2), Majtényi.

A mérkőzés elején egy szép szabadrúgásgóllal szerzett vezetést a körmendi együttes. A félidő közepén egy erősen tizenegyesgyanús esetben maradt néma a játékvezető

sípja. A folytatásban több nagy helyzete volt a jól felkészített vendégeknek, de csak a mérkőzés végén tudták bebiztosítani győzelmüket, ami teljesen megérdemelt volt. A vasvári csapatot komoly sérüléshullám hátráltatja, több játékosra is műtét vár a közeljövőben.

Vasvár–Körmend 1-3 – a körmendiek ifjú játékosa, Péter Ábrahám lódul meg Fotó: Unger Tamás

Jánosháza VSE–Lorry Gm Kft. Szarvaskend 1-3 (1-0). – Jánosháza, 120 néző, vezette: Horváth P.

Jánosháza: Tóth A. – Szabó L., Závecz, Huszár (Ambrus), Virág, Németh J., Niksz, Büki, Szép, Nagy B., BALÁZSI. Edző: ifj. Molnár Károly.

Szarvaskend: Gáspár – VELEKEI, Tóth G., Tóth A., Csillag, JÓNA, Németh T., Földes (Nagy Á.), Smolczer, Görcsi (Csenterics), Kopfer. Edző: Vaspöri Zoltán.

Gólszerzők: Szép, ill. Jóna (3).

Kiállítva: Niksz (68., Jánosháza).

Mindkét csapat nagy elánnal kezdte a mérkőzést. A folytatásban a hazai csapat irányította a meccset, sok lehetősége adódott, de csak egyet tudott gólra váltani. Ez a továbbiakban megbosszulta magát, a vendég Szarvaskend ugyanis kíméletlenül kihasználta a Jánosháza hibáit és kevés helyzetéből hármat értékesített, így idegenben szerzett három ponttal térhetett haza.

Kőszegi Lóránt FC–Schott Lukácsháza SE 1-3 (1-1). – Kőszeg, 250 néző, v.: Papp Á.

Kőszeg: Bán – Lintner, Bozóki, Gugcsó, Prán D., PRÁN A., Réti Mi. (Réti Ma.), Toldi (Szűcs), Őri (Csák), Fehér, Szolyák. Edző: Őri Gábor.

Lukácsháza: Horváth K. – Szentkúti (Lengyel), Vörös, Gombás, Varga A. (Bolfán), Szalai (Osztrosits), Gugcsó, Bősze, Komálovics (Keresztényi), Dan, dr. László. Edző: Sántha Szilárd.

Gólszerzők: Szolyák, ill. Keresztényi, Varga A., Dan.

A Kőszeg az első perctől támadólag lépett fel, de mezőnyfölénye meddőnek bizonyult. A Lukácsháza kontrákra rendezkedett be. A Kőszeg 11-esből szerzett vezetést, de hamar jött a válasz, a vendégek egy szélről középre adott labdából egyenlítettek. A második félidőben is többet birtokolta a labdát a házigazda, de a támadások befejezésébe sorra hiba csúszott. A vendégek viszont kihasználták a kőszegi hibákat, és egy elfutásból, valamint egy szabadrúgást követően szerzett góllal megnyerték a mérkőzést. Az eredmény nem tükrözi hűen a meccs képét. A jobban összpontosító vendégek nyertek.

Vép VSE–Király SE 0-2 (0-1). – Vép, 200 néző, v: Sebesi P.

Vép: Pajor – Kovács D., Varga O. (Cseresznyák), Viszket (Wágner), Török (Szijártó), Szilvás, Illés (Berta), Varga B., Takács Á., Takács M. (Pogácsás), Balikó. Edző: Török Richárd.

Király: Tóth Á. (Bencze) – Takács, Kalmár, Kudron (Nyári), Hertelendi (Lakosi), Kiss K., Fábián (Kondákor), Devecseri, Halmosi, Subicz, Kovács B. (Sásdi). Edző: Hegyi László.

Gólszerzők: Subicz, Kudron.

Kiállítva: Kondákor (93., Király).

Az ezer sebből vérző vépi együttes méltó ellenfele volt a Királynak, mezőnyben a szépen futballozó vendégcsapat fölé nőtt. Két elkerülhető gól után azonban nem tudott újítani, és ezzel a vendég elvitte a három pontot a listavezető Vép otthonából. A hazai gárda több játékosát nélkülözni kényszerült sérülések, eltiltás és karantén miatt.

Egyházasrádóci SE–Büki TK 3-1 (0-1). – Egyházasrádóc, 150 néző, v.: Talabér N.

Egyházasrádóc: Bali – PÉTER, LÁSZLÓ, Vilics, Molnár L., LUKÁCS (Báger), Molnár I. (KARDOS), Mészáros (Máté), Horváth V. (Bakos Cs.), Bakos D., Krajczár. Edző: Lukács Ede.

Bük: Kamondi – Kovács Ri., Czingráber (Kónya), Kovács Ro., Wágner, Kovács Z., Orbán, Tóth K., SCHIMMER, Taródi, Tar (Komjáthy). Edző: Marton Róbert.

Gólszerzők: Kardos (2), Lukács, ill. Wágner.

A rádóci együttes az első negyedórában ellenfele fölé nőtt. Bár volt két óriási ziccere, nem tudott előnyhöz jutni. A bükiek viszont vezetést szereztek a félidő hajrájában, és a szünetig hátralévő időben a vendégek akarata érvényesült. A második játékrészben támadóbb felfogásban játszott a házigazda, ennek meg is lett az eredménye. Lukács Tihamér vezényletével a rádóciak megfordították a meccset és otthon tartották a három pontot.

Csepregi SE–Sárvár FC 0-4 (0-1). – Csepreg, 150 néző, v.: Szvorda M.

Csepreg: Taródi – Kótai, Steiner M., Tájmel, Büki (Kovács B.), Baranyai (Horváth B.), Pócza (Nika), Merk, Lukács (Horváth E.), Steiner C. (Bánhidi), Németh O. Edző: Steiner Zsolt.

Sárvár: Viganó – Péter (Tóth M.), Horváth K. (Szabó R.), Nagy D., Potyi, Czöndör (Kovács B.), Fider, Horváth A., Vajda (Csákvári), Lempeg, Marsai (Varga L.). Edző: Kovács Balázs.

Gólszerzők: Szabó R. (2), Horváth A., Nagy D.

Az első félidőben tartotta magát a Csepreg, egyenrangú ellenfele volt a Sárvárnak. A vendégek a félidő közepén egy pontrúgás után vezetést szereztek. A második felvonásban már egyértelműen a Sárvár uralta a találkozót, a hazaiak egyéni hibáit kihasználva megérdemelten nyert.

Celldömölki VSE-Vulkán Fürdő–Rábapatyi KSK 1-1 (0-1). – Celldömölk, 150 néző, v.: Vass I.

CVSE: Osvald – Galovich (Gorácz), ENYINGI, Göntér, Szuh (Gábor, Keszei Ti.), Schimmer, Keszei Ta., Lőrincz, DÖBRENTE (Binder), Szabó K. (Pázsi), Horváth D. Edző: Kelemen Kornél.

Rábapaty: Király – Németh G., Könczöl, Piros P., Piros D., Csupor, Kovács Ta. (Kovács Ti.), Balhási (Farkas B.), Fehér K. (Szabó A.), Fehér E., Nardai. Edző: Enzsöl Gábor.

Gólszerzők: Pázsi, ill. Fehér K.

A CVSE győzelmet akart szerezni, ennek megfelelően állt a játékhoz. Ennek ellenére egy hazai védelmi hibát követően a Rábapaty szerzett vezetést. A második félidőben is támadólag lépett fel a házigazda, de ez mindössze az egyenlítésre volt elég, pedig helyzetei alapján akár meg is nyerhette volna a találkozót.

Szentgotthárdról Papp Zoltán, Vasvárról ifj. Sziffer István, Jánosházáról Szűcs Dávid, Kőszegről Őri Gábor, Celldömölkről Kelemen Kornél, Vépről Pajor Tamás, Egyházasrádócról Bali László, Csepregről Steiner Zsolt tudósított.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában