Eredmények

2020.09.17. 20:22

Tájfutás: vasi érmek – Jól szerepeltek a Haladás VSE és az Alpokalja sportolói

Négy héten belül két országos bajnokságot és egy válogatóversenyt is rendeztek a tájfutók számára a megrövidült, emiatt nagyon sűrűvé vált versenyszezonban.

Pum András

Korosztályában sprint ob-t nyert Szerdahelyi Zoltán

Fotó: Szerdahelyi Kristóf

A középtávú országos bajnokságot Várpalota térségében rendezték. A hajdan katonai gyakorlótérként használt, nyílt területekkel, mély völgyekkel szabdalt terep bőven nyújtott technikai kihívásokat a több mint ezerfős mezőnynek. A 16 éves fiúk versenyében Sarkadi Lehel, a Haladás VSE versenyzője volt eredményes: ezüstérmet szerzett. A fiúk 20+-os kategóriájában Bognár Zoltán, az Alpokalja SK versenyzője hatodik helyen végzett.

Korosztályában sprint ob-t nyert Szerdahelyi Zoltán
Fotó: Szerdahelyi Kristóf

A szenior férfiak 55+-os kategóriájában Szerdahelyi Zoltán, a Haladás VSE versenyzője szerzett ezüstérmet. A szenior nők 35+-os kategóriájában Juhász Júlia (Alpokalja SK) a negyedik, McCarty Bernadett (Haladás VSE) ötödik helyen fejezte be a versenyt. Másnap a váltók küzdelmeit rendezték. F18-ban az Alpokalja váltója hatodik, F20-ban ötödik, F21-ben 16 váltóból szintén ötödik lett – ez utóbbi az erős felnőtt férfimezőnyben a fiatal csapattól nagy fegyvertény. Sokáig éremért küzdöttek, a Szalay Levente, Péri Gergő, Gyenizse-Nagy Balázs összetételű trió az utolsó szakaszon maradt le a dobogóról.

Mátraalmás térségében rendezték a Tipó Kupa válogatóversenyt, ahol szintén eredményesen szerepeltek a vasiak. F16-ban Sarkadi Lehel (Haladás VSE) győzött. F20-ban Bognár Zoltán (Alpokalja) ötödik lett, F21A-ban Szalay Levente (Alpokalja) az ötödik legjobb magyarként fejezte be a versenyt. N45-ben pedig Juhász Júlia (Alpokalja) győzött.

A Zalaegerszegen megrendezett sprint országos bajnokságon mintegy 1100 versenyző vett részt. Az egyéni küzdelmekben az F16 kategóriában Sarkadi Lehel negyedik helyen zárta a versenyt. F20 kategóriában két Alpokalja-versenyző állhatott pódiumra: Bognár Zoltán negyedik, Szele Bálint ötödik helyen végzett.

A nők 35-ös kategóriájában McCarthy Bernadett (Haladás) harmadik, Juhász Júlia (Alpokalja) negyedik helyen végzett. A férfiak 55-ös kategóriájában Szerdahelyi Zoltán (Haladás VSE) révén szép szombathelyi győzelem született. A Haladás VSE szeniorváltója (Szerdahelyi Zoltán, McCarthy Bernadett, Brian McCarthy) pedig a harmadik helyen végzett.

Az országos bajnokságok sora két hét múlva az éjszakai ob-val és egyesületi váltóbajnoksággal folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában