Komatits József nevét kapta a létesítmény

2020.09.26. 07:00

Vívócsarnokot avattak Szombathelyen

Péntektől Komatits József nevét viseli a Szombathelyi Vívóakadémia Sportegyesület új vívóterme.

Horváth Erika

Balról Komatits Gertrúd, a névadó lánya, Csampa Zsolt, a Magyar Vívószövetség elnöke és Komatits Zsuzsa, Komatits József özvegye

Fotó: Unger Tamás

Hét évvel ezelőtt fogalmazódott meg egy álom: hogy az újraéledt és egyre eredményesebb – de sanyarú feltételek között működő – szombathelyi vívósport állandó otthont kaphasson. Az álom valóra vált, idén tavasszal beköltözhettek a Szombathelyi Vívóakadémia sportolói a minden igényt kielégítő, energiatakarékos, nemzetközi versenyek rendezésére is alkalmas, XXI. századi létesítménybe. Ahogy dr. Nemény András polgármester fogalmazott, jó példa ez arra is, hogy milyen nagyszerű lehet a végeredmény, ha egy ciklusokon átívelő jó ügy mellé sokan odaállnak.

Balról Komatits Gertrúd, a névadó lánya, Csampa Zsolt, a Magyar Vívószövetség elnöke és Komatits Zsuzsa, Komatits József özvegye Fotó: Unger Tamás

A szombathelyi vívás jelenlegi és korábbi képviselői mellett megtisztelte a rendezvényt Csampa Zsolt, a Magyar Vívós­zövetség elnöke, helyettes államtitkár, Vitályos Eszter, a szövetség elnökségi tagja, államtitkár, Komatits Zsuzsa, Komatits József özvegye és Gertrúd, a lánya is. Ők vágták át az avatóünnepségen a szalagot, hiszen péntektől Komatits József, a legeredményesebb szombathelyi vívó, tőrvívó olimpikon nevét viseli a terem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában