Veretlenek maradtak

2020.10.12. 18:45

A SZAK-SI játékosa, Orosz Sára volt a torna legjobbja

Egy győzelemmel és három döntetlennel zárta a Szombathelyi AK-Sportiskola a női NB I-es asztali­tenisz-bajnokság nyugati csoportjának őszi fordulóját.

Pum András

A szombathelyiek csapata. Balról: Orosz Sára, Rónafalvi Petra, Sándor Kinga

Fotó: SZAK-Sportiskola

A női NB I. nyugati csoportjában öt együttes szerepel, az őszi szezont az elmúlt hétvégén egy torna keretében, Tatán rendezték meg. A SZAK-Sportiskola együttese jól szerepelt a viadalon. Az első napon egy-egy döntetlent és győzelmet, a másodikon két döntetlent gyűjtött be, azaz veretlen maradt.

SZAK-Sportiskola–Kanizsa Sörgyár SE II. 5-5.

A nagykanizsaiak első csapata feljutott az extraligába, ám második együttesük így sem volt gyengébb, mint az előző évben. Igazoltak egy védő játékost, akit egyik szombathelyi lánynak sem sikerült legyőznie. Még Orosz Sárának sem, neki ez volt az egyetlen veresége a két nap alatt. Nagy küzdelemben végül igazságos döntetlen született. Győzött: Orosz 2, Rónafalvi 1, Sándor 1, Orosz–Rónafalvi.

Tatai AC II.–SZAK-Sport-iskola 4-6.

Sokáig úgy nézett ki, hogy ismét döntetlent játszanak a szombathelyiek, ám Rónafalvi Petra legyőzte az esélyesebb Gajdos Borbálát, így megnyílt a lehetőség mindhárom pont megszerzésére. Orosz remeklésével, ha nehezen is, de végül behúzták a mérkőzést a vasiak. Győzött: Orosz 3, Rónafalvi 1, Sándor 1, Orosz–Rónafalvi.

A szombathelyiek csapata. Balról: Orosz Sára, Rónafalvi Petra, Sándor Kinga
Fotó: SZAK-Sportiskola

Ajkai Asztalitenisz SE– SZAK-Sportiskola 5-5.

Az ajkai együttes nem titkoltan úgy vágott neki a bajnokságnak, hogy fel akar jutni az Extraligába. Esélyesebbnek is számítottak a mérkőzés előtt, ám a vasiak éljátékosa, Orosz kiváló játékkal veretlen maradt. Rónafalvi pedig a döntő szettben 2-8-ról fordított Tóth ellen, így a szombathelyiek kiharcolták a döntetlent. Győzött: Orosz 3, Rónafalvi 1, Sándor 1.

SZAK-Sportiskola–Club Aréna Győr 5-5.

Váratlanul könnyen nyerték a vasiak a párost, ám ezután átvette a vezetést a Győr. Orosz megverte Szvitacsot és Sándor Kinga is tudott meccset nyerni hátrányos helyzetből, okos játékkal. Az újabb bravúros döntetlennel a szombathelyiek megőrizték veretlenségüket. Győzött: Orosz 3, Sándor 1, Orosz–Rónafalvi.

– A kétnapos torna mind fizikailag, mind pedig szellemileg komoly erőpróbát jelentett valamennyi játékosnak – mondta Szarka Tibor, a SZAK-Sportiskola elnöke. – Egy ilyen kiegyensúlyozott mezőnyben nem lehetett könnyen venni egyetlen mérkőzést sem, egyetlen összecsapás sem volt sima. Orosz Sára megcsillantotta rendkívüli adottságait és tudását – a mezőny legjobbja volt. Ez aztán másik két játékosunkra is jó hatással volt, nagyot küzdöttek, jól teljesítettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában