Eredmények

2020.10.08. 19:06

Kick-box vasi érmekkel – Hosszú kényszerszünet után léptek ismét tatamira

A szombathelyi Agrobio Classic Kick-box Club és a Castrum Sec-Dinamica SE Körmend sportolói is szép eredményeket értek el a III. Nádudvari Gasztro Kupa nyílt nevezéses országos kick-box-versenyen.

Tóth Gábor

Holczmüller Bence Fotó: VN/Agrobio Classic KBC

Fotó: © Cseh Gábor

Több mint fél év kihagyás után rendeztek ismét hazai kick-box-versenyt. A III. Nádudvari Gasztro Kupán a gyermektől a felnőtt korcsoportig négy szabályrendszerben (pointfighting, light-contact, kick-light, formagyakorlat) hirdettek versenyt – az első napon 125, a másodikon 200 nevezőt regisztráltak a szervezők.

A szombathelyi Agrobio Classic Kick-Box Club két sportolóval vágott neki a versenynek. Holczmüller Bence 84 kg-ban, kick-light szabályrendszerben indult és be is gyűjtötte az aranyérmet. A döntőben a felnőtt kick-box világbajnokot, Bálint Zoltánt győzte le nagyszerű teljesítménnyel. Králl Csaba (74 kg, kick-light) számára elsősorban a tapasztalatszerzés volt a cél.

Holczmüller Bence
Fotó: VN/Agrobio Classic KBC

– Holczmüller Bence és Králl Csaba nagy fogyasztás és több hónapnyi kényszerszünet, de nagyon jól sikerült felkészülés után lépett ismét tatamira versenykörülmények között – értékelt Mayer Gábor vezetőedző. – Bence – a tavalyi utánpótlás Európa-bajnokság győzteseként – éremesélyesként, kiváló formában és nagyon motiváltan tért vissza a küzdőtérre. Komoly fegyvertény, hogy egy junior korú versenyző legyőzi a felnőtt világbajnokot!

A Castrum Sec-Dinamica SE Körmend öt versenyzővel vett részt a viadalon. Andorka Imre tanítványai két arany-, két ezüst- és egy bronzéremmel tértek haza. Horváth Szabolcs (kadet I., -42 kg), light-contactban és kick-light-ban is megmérettette magát. Remek teljesítménnyel mindkét szabályrendszerben diadalmaskodott.

Andorka Szabolcs (kadet I., -42 kg) light-contactban gyűjtött be egy harmadik helyezést. Czeczei Márton Álmos (kadet II., -47 kg) light-contact szabályrendszerben végzett másodikként. Lakatos Erik (kadet II., +69 kg), pályafutása első versenyén kick-light szabályrendszerben a döntőbe jutott, ahol azonban sérülés miatt fel kellett adnia a küzdelmet, ezüstérmes lett. Lakosi Márton (junior, -84 kg) tapasztalatszerzésre használta fel a versenyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában