Teke szuperliga

2020.11.15. 19:36

A rivális Győrt verte a Szentgotthárd

A férfi teke Szuperliga 8. fordulójából egyetlen meccset tudtak lejátszani, a Thermalpark-Szentgotthárdi VSE a végére kiéleződő mérkőzésen – megőrizve előnyét – legyőzte a közvetlen rivális Győr-Szol TC-t.

Horváth Erika

Fotós: © Unger Tamás

Thermalpark-Szentgotthárdi VSE–Győr-Szol TC 6:2 (3608-3599). – Szentgotthárd, zárt kapuk mögött, férfi teke Szuperliga-mérkőzés.

Szentgotthárd: Cseh B. 633, Cserpnyák M. 620, Walcher 614, Karba B. 601, Cserpnyák Á. 578, Somodi/Takács T. 562. Edző: Cserpnyák Árpád, Tróbert József.

Győr: Németh M. 607, Bíró E. 607, Pete II. L. 619, Lendvai 582, Hungler 619, Koller 565.

Mindkét csapat három győzelemmel és két vereséggel állt a mérkőzés előtt. Jó felvezetés volt az ifik csatája, ahol nyertek a hazaiak, és Karba Noel elismerésre méltó 637 fás egyéni csúcsot ért el. A felnőttek összecsapása színvonalas párharcokkal indult. Mind a négy játékos 600-nál több fát ütött, de a hazaiak játékosai többet. Cseh Bence 633 és Cserpnyák Martin 620 fájával indult be a szentgotthárdiak szekere. Karba Bálint (601) biztosan szerezte meg a csapatpontot, de több szettponttal elhozta Walcher Roman is, bár utóbbi öt fával kevesebbet ért el riválisánál. Ki gondolta ekkor – 4:0-s vezetés és 53 fás előny birtokában –, hogy még veszélybe kerülhet a győzelem? Pedig nem sok hiányzott ahhoz, hogy a győriek döntetlenre mentsék a találkozót. Szerencsére sikerült 9 fát megőrizni az előnyből, így a tabellán pontelőnybe került közvetlen riválisával szemben – a negyedik helyen – a Szentgotthárd. Ifjúsági: 4:0 (1217-1127). Cseh M. 580, Karba N. 637, illetve Nagy D. 550, Tóth D. 577.

A hétvégére összesen 38 szuperligás, NB I.-es és NB II.-es meccset írtak ki, de csupán nyolcat tudtak lejátszani – a Szuperligában csak a gotthárdi találkozót. Nem játszott a Répcelaki SE és a Csákánydoroszlói TE sem. Kiss Zsolt, a répcelakiak szakvezetője úgy nyilatkozott, hogy mivel városuk a koronavírus-fertőzés szempontjából gócponttá vált, idén már nem játsszák le az őszi szezonból hátralévő három fordulót. Ha lehet, január 9-étől pótolják őket. Musits József, a csákányiak vezetője arról számolt be, hogy azért nem tudtak a hétvégén Zalaegerszegen pályára lépni, mert vírussal fertőzött játékosai miatt a ZTK lemondta a találkozót.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában