Három Haladás-pont

2020.11.22. 22:25

A sok játékosukat nélkülöző zöld-fehérek nagyot küzdöttek

debrecen A labdarúgó NB II. 17. fordulójában a Szombathelyi Haladás 1-0-ra nyert a Debreceni EAC otthonában.

Pum András

Csilus Tamás a vasiak egyik legjobbja volt

Forrás: VN

Fotó: Cseh Gábor

7. perc: Sándor ugratta ki Székelyt, a támadó nagy helyzetből, 13 méterről, kissé balról a bal felső sarok mellé emelt.

18. perc: Soltész 24 méterről leadott lövését Verpecz tolta szögletre.

23. perc: Németh Márió bal oldali szabadrúgására

Bosnjak és Devecseri is érkezett, a labda végül Belényesi lábáról vágódott a léc alá – öngól (0-1).

67. perc: Debreceni bal oldali beadása után Szabados rossz helyre ütötte a labdát, Rácz 10 méterről azonban fölé lőtt.

70. perc: Urbin ugratta ki Székelyt, aki 14 méterről átemelte Verpeczet, de a labda a bal kapufán csattant. Más kérdés, hogy az akciót megelőzően nem a DEAC-nak, hanem a Haladásnak járt volna bedobás.

A Haladásban betegség és sérülés miatt Németh Milán, Schimmer Szabolcs, Jancsó András, Holdampf Gergő, Kiss Bence és Farkas Balázs is hiányzott. A kezdősípszót követően a szombathelyiek vették kézbe az irányítást, a hazai térfélen folyt a játék. Ennek ellenére az első komoly helyzete a sereghajtó debrecenieknek volt, de Székely hibázott. Aztán kiegyenlítettebbé vált a játék, de ziccerek egyik kapu előtt sem adódtak. Majd Verpecznek kellett nagyot védenie, nem sokkal később viszont egy szabadrúgás után megszerezte a vezetést a Haladás. A folytatásban egy darabig még pörgött, jobban futballozott a vendéggárda, sokszor a hazai tizenhatos előtt pattogott a labda. Aztán leült a játék, a hazai csapat próbálkozott ugyan, de semmi érdemleges sem történt a pályán.

Szünet után megélénkült a meccs, magasabb fokozatba kapcsolt a lelkesen futballozó debreceni együttes. De a szombathelyiek felvették a kesztyűt, ekkor már egyre keményebbé vált a játék, és több helyzet alakult ki. A hazaiak egyre többször kerültek lövőhelyzetbe Verpecz kapuja előtt, de a vasi védelemből mindig akadt egy-két játékos, aki önfeláldozóan belevetődött a lövésekbe. Támadásban pedig gyakran alaposan megkeverték a hazai védelmet az ezúttal feketében játszó zöld-fehérek – könnyen lezárhatták volna a meccset. A hajrában aztán mindent egy lapra tett fel a DEAC, de a Haladás már nem engedte kiénekelni szájából a három pontot.

Mátyus János együttese ezúttal nem futballozott szemet gyönyörködtetően, de óriásit küzdött és sokat tett a győzelemért.

Mátyus János: – Túlzás lenne azt állítani, hogy látványos mérkőzést játszottunk volna, de az elmúlt napok eseményei után büszkeséggel tölt el, hogy nyertünk. Amilyen kételyekkel jöttünk, annál boldogabban távoztunk.

 

jegyzőkönyv

DEAC–Szombathelyi Haladás 0-1 (0-1).

Debrecen, zárt kapuk mögött, NB II-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Sipos.

DEAC: Szabados – Soltész, Belényesi (Gyönyörű, 85.), Papp, Szabó K. (Burai, 46.), Orosz – ifj. SÁNDOR T., SPITZMÜLLER, Nagy K. – Székely, Kertész (Urbin, 46.). Edző: Sándor Tamás.

Haladás: Verpecz – MOCSI, Devecseri, BOSNJAK – TÓTH D., Schuszter (Doktorics, 46.), CSILUS, Németh Márió (Kállai, 70.), Debreceni – Medgyes (Tóth B., 85.), Rácz. (Horváth O., 78.). Edző: Mátyus János.

Gólszerző: Belényesi (öngól, 23.).

Sárga lap: Medgyes (76.), Burai (79.), Csilus (90.), Tóth B. (92.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában