kosárlabda

2020.11.24. 18:55

Buborékba megy a Körmend is

Megváltoztak a januárban induló, az Egis Körmend kosárlabdacsapatát is érintő FIBA Európa-kupa csoportjai és menetrendje. Az európai járványhelyzetre való tekintettel a csoportmérkőzéseket, a rájátszás találkozóit és a döntőt is egy helyszínen, úgynevezett buborékban rendezik meg.

Tóth Judit

20201114 EGIS Körmend- OSE kosárlabda mérkőzés, Körmend, Szendi Péter, Vas Népe Ferencz Csaba

Forrás: VN

Fotó: Szendi Péter

Az eltervezetthez képest jóval később indul a FIBA Európa-kupa sorozata. Eredetileg ősszel kezdődtek volna a FIBA nemzetközi meccsei, de ezt első körben január elejére tolták a koronavírus-járvány miatt. A legújabb menetrendet pedig hétfőn hozta nyilvánosságra a FIBA, eszerint még később, január végén rajtol el a sorozat. A szervezésnél a fő szempont a játékosok, edzők és tisztségviselők egészsége és biztonsága, ennek megfelelően buborékban rendezik meg a mérkőzéseket kezdve a csoportköröktől, egészen a FIBA Európa-kupa döntőjéig.

A nemzetközi kupában 24 csapat szerepel. Az együtteseket hat négyes csoportba osztották. Az Egis Körmend olasz, görög és belga ellenfelet kapott, a piros-feketéken kívül az Unahotels Reggio Emilia, az Iraklis BC és a Belfius Mons-Hainaut lesz ott az A jelű csoportban.

A FIBA közleménye tartalmazza a nemzetközi sorozatra vonatkozó új időpontokat, valamint a megváltoztatott versenyrendszert. Az új kiírás szerint az első kör mérkőzéseit 2021. január 26–29. között rendezik egy helyszínen, körmérkőzéses formában. A csoportok első két helyezettje, valamint a négy legjobb csoportharmadik jut tovább a legjobb 16 közé. Itt nem lehetnek ellenfelek azok a csapatok, amelyek egymás ellen szerepeltek az alapszakaszban. A legjobb 16 meccseit és a negyeddöntőket szintén egy helyszínen, rájátszásos formában tartják meg 2021. március 23. és 25. között, a Final Four pedig várhatóan 2021. április 23–25. között lesz.

A buborékokra vonatkozó koronavírus protokollokat a FIBA Orvosi Bizottsága dolgozza ki az Egészségügyi Világszervezettel folytatott konzultációt követően.

A buborék-helyszíneket később nevezik majd meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában