Európa-bajnoki selejtezők előtt

2020.11.09. 13:00

HVSE-játékosokkal a fedélzeten edzésben van a futsalválogatott

Gőzerővel készül az Európa-bajnoki selejtezőkre a magyar futsalválogatott: hétfőn és kedden is edzőmérkőzést játszik Ukrajnával.

Tóth Gábor

Balról Alasztics, Hajmási, Dávid, Dróth és Vas

Fotó: HVSE

Turzó József szövetségi kapitány együttese decemberben megkezdi szereplését Európa-bajnoki selejtezőcsoportjában. De az első, kazahok elleni összecsapás előtt még két felkészülési mérkőzést is játszik az ukránokkal Debrecenben, a Főnix Csarnokban – hétfőn (19.00) és kedden (12.30) is megmérkőznek egymással a csapatok, mindkét összecsapást közvetíti az M4 Sport televízió. A koronavírus-járvány miatt ezúttal nehéz volt összeállítani a futsalválogatott keretét.

Ugyanis az érvényes egészségügyi protokoll értelmében olyan klubokból, ahol az elmúlt időszakban koronavírusos megbetegedés történt, a kapitány nem hívhatott be játékosokat. Így például a Veszprém és a Dunaújváros sem ad kerettagot. A Haladásból Alasztics Marcell, Dávid Richárd, Hajmási Milán, Vas Ádám és Dróth Zoltán kapott meghívót a válogatottba.

Balról: Alasztics, Hajmási, Dávid, Dróth és Vas
Fotó: HVSE

– Miután az Eb-selejtezőben nagyon nehéz mérkőzések várnak ránk, igyekeztünk a lehető legerősebb válogatottal játszani novemberben, ezért örülök, hogy sikerült két meccset lekötnünk az ukránokkal – nyilatkozta a Magyar Labdarúgó Szövetség honlapján Turzó József. – Szeretnénk felvenni a versenyt az Európa élcsapatai közé tartozó Ukrajnával, ami nem lesz könnyű, mert több alapemberünk hiányzik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában