Vojvoda hiányzik

2020.11.24. 19:09

Már Szlovéniában a kosárválogatott

Hétfőn este megérkezett a magyar férfi kosárlabda-válogatott Szlovéniába, ahol megkezdte a felkészülést az Európa-bajnoki selejtező folytatására, az osztrákok és a szlovének elleni meccsre.

Tóth Gábor

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége kedden arról adott tájékoztatást, hogy az első edzésen már túl is van a gárda. A keret tagjain délután még egy újabb koronavírustesztet végeztek el, ennek az eredményét követően jelöli ki szerdán Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány a mérkőzésekre nevezhető együttest.

Több fontos hiányzó is akad, így például nem utazott el a csapattal Szlovéniába Vojvoda Dávid, az Alba Fehérvár kiválósága. Az pedig már korábban kiderült, hogy a szakmai stáb klubkötelezettség, sérülés, betegség miatt nem számíthat többek között Hanga Ádámra, Allen Roscóra, Pongó Marcellra, Horti Bálintra, Karahodzsics Kemálra, Wittmann Krisztiánra, Somogyi Ádámra, Juhos Leventére vagy éppen Golomán Györgyre. Természetesen minden hiányzó játékosra szükség lenne, de vélhetően palánk alatt, magas poszton érezzük majd legjobban Golomán és Allen hiányát.

A magyar válogatott, amely két győzelemmel vezeti a csoportot, az osztrákokkal szombaton (17.10), a házigazda szlovénekkel pedig hétfőn (20.10) csap össze Ljubljanában, zárt kapuk mögött – az M4 Sport televízió mindkét mérkőzést élőben közvetíti.

A magyar férfi kosárlabda-válogatott kerete: Benke Szilárd (Falco), Eilingsfeld János (Atomerőmű), Ferencz Csaba (Körmend), Filipovity Márkó (Pesaro/olasz), Darrin Govens (Szeged), Hendlein Roland (Kaposvár), Keller Ákos (Wroclaw/lengyel), Perl Zoltán (Falco), Pongó Máté (Szolnok), Ruják András (PVSK), Szabó Zsolt (ZTE), Tóth Norbert (Körmend), Váradi Benedek (Falco), Pallai Tamás (Szolnok), Lukács Norbert (Alba).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában