Rádócon nyert a Vép

2020.11.04. 07:00

Megyei I.: döntetlen a Répcelak–Sárvár örökrangadón

A 12. forduló mérkőzéseivel folytatódott a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság.

Tóth Judit

20201031 Körmend-Szentgotthárd megel. focimeccs, Körmend, Szendi Péter, Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

Csörnöc Gyöngye Vasvár VSE–Kőszegi Lóránt FC 4-1 (2-1). – Vasvár, 100 néző, vezette: Bíró O.

Vasvár: Tóth K. – HORVÁTH A., Berta, Vincze K. (Vincze B.), GOTTHÁRD (Kósa), ELEKES, Tomanóczy, RÉFI, SINKÓ, Márton, SCHERMANN. Edző: ifj. Sziffer István.

Kőszeg: Bán – Lintner, Fehér A., Gugcsó, Prán D. (Riegler), Csák (Szűcs), Kovács Zs., Rómer (Toldi), Prán A., Fehér D., Szolyák. Edző: Őri Gábor.

Gólszerzők: Réfi (2), Kósa, Vincze K., ill. Szolyák.

Jól kezdett a vendég, már a 2. percben megszerezte a vezetést. A vasvári együttes azonban a hetek óta jó teljesítményt nyújtó Réfi Erik duplájával még a szünet előtt fordított, majd a második félidő elején tovább növelte előnyét. A Kőszeg próbálta nyomás alá helyezni a házigazdát, de csak mezőnyfölényig jutott. A mérkőzés hajrájában egy szép kontrát vittek végig a hazaiak és egy látványos átemelős góllal magabiztossá tették a győzelmüket – teljesen megérdemelten nyertek.

Egyházasrádóci SE–Vép VSE 1-3 (0-2). – Egyházasrádóc, 120 néző, v.: Boda Gy.

Egyházasrádóc: Bali – Bakos D., Bakos Cs., PÉTER, László, Vilics, MOLNÁR L., Molnár I. (Paksi), Horváth V., Kazinczki (Mészáros), Krajczár (Máté). Edző: Lukács Ede.

Vép: BEZDI B. – Kovács D., Szalai, BEZDI SZ. (Beke), Illés, Szilvás, Varga B. (Varga O.), Takács Á. (Török), Balikó D., Takács M., Balikó M. Edző: Török Richárd.

Gólszerzők: Horváth V., ill. Balikó M., Varga B., Bezdi Sz.

A meccs elején a vendégek voltak kezdeményezőbbek, ez gólban is megmutatkozott. Ezután a rádóciak percei következtek, de nem tudtak betalálni, ráadásul a vendégek kapusa, Bezdi is igen jó napot fogott ki. A házigazda támadásai közepette egy szemfüles góllal növelte előnyét a Vép. A második felvonásban hamar szépített az Egyházasrádóc, de mielőtt vérmesebb reményei lettek volna, a bajnokaspiráns Vép egy pontrúgással megint kétgólos különbséget alakított ki – az előnyét pedig rutinosan megtartotta a meccs végéig.

Körmendi FC–Szentgotthárdi VSE 4-3 (3-1). – Körmend, 150 néző, v.: Harcsár R.

Körmend: Szukics – Takács, Nyári, Péter, BUTI, Németh M. (Tompa), Horváth N. (Simon, Szabó P.), Sipos, Török, Kökény, PAPP Z. Edző: Kurucz Ádám.

Szentgotthárd: Tóth A. – Kovács T., Osvald, Düh, Támis (Gécsek), Dancsecz, Majczán, Sulics (Korpics), Nagy O., Tulok (Papp V.), Könye (Balázs). Edző: Papp Zoltán.

Gólszerzők: Papp Z. (2), Török, Kökény, ill. Osvald, Düh, Könye.

A Körmendet is elérte a járvány, így edzője nélkül készült a mérkőzésre. A találkozó elején gyorsan kétgólos előnyre tett szert a házigazda, amelyre egy góllal válaszolt a vendégcsapat. De mozgósította erőit a körmendi együttes, és még a szünet előtt újabb találatot szerezve ismét kettőre növelte az előnyét. A második félidő derekán a hazaiak újra betaláltak – és azt hitték, hogy lezárták a meccset. A Szentgotthárd azonban nem így gondolta, hatalmasat küzdve visszajött a mérkőzésbe, közel volt az egyenlítéshez. De összességében megérdemelt hazai győzelem született.

 

Büki TK–Csepregi SE 3-2 (0-0). – Bük, 80 néző, vezette: Szántó M.

Bük: Kovács R. – Czingráber (Tar), KOVÁCS Z., Wágner, Orbán (Kónya), Tóth K. (Kiss R.), Csonka, SCHIMMER, PLENÁR (Ható), Taródi, Kamondi. Edző: Marton Róbert.

Csepreg: Taródi – Kótai, Steiner M., Tájmel, Steiner Zs. (Kovács B.), Baranyai (Lukács), Pócza, Nika, Horváth B. (Németh O.), Merk, Steiner C. (Bánhidi). Edző: Steiner Zsolt.

Gólszerzők: Kovács Z. (2), Tóth K., ill. Tájmel, Pócza.

Unalmas, gól nélküli első félidő után igazán mozgalmas második játékrészt láthatott a közönség. A házigazda két szöglet után is betalált, de előnyének nem örülhetett sokáig, mert a csepregiek váratlanul visszajöttek a meccsbe, kiegyenlítettek A mérkőzés hajrájában megint egy sarokrúgást követően volt eredményes a Bük – és a harmadik találatával már bebiztosította a győzelmét.

Rábapatyi KSK–Jánosháza VSE 0-3 (0-2). – Rábapaty, 100 néző, v.: Bagoly G.

Rábapaty: KIRÁLY – Könczöl, Fehér E., Balhási, Piros P., DUGOVICS, Farkas B., CSUPOR, Fehér K., Piros D., Nardai (Nagy M.).

Jánosháza: Pethő – Szabó L., Závecz, Huszár, Virág, Palkovits, Németh J. (Szép), Büki (Ambrus), Nagy B., Balázsi, NIKSZ. Edző: ifj. Molnár Károly

Gólszerzők: Niksz (2), Németh J.

Kiállítva: Nagy B. (21., Jánosháza).

A Rábapaty több játékosát és edzőjét is nélkülözni kényszerült a 12. fordulóban. A vendégek kezdték jobban a találkozót, két góllal magabiztos előnyhöz jutottak. A házigazda próbált rákapcsolni egy fokozatot, de csak helyzetekig jutott. A Jánosháza kontrái folyamatos veszélyt jelentettek, a hazai kapus jó teljesítményének köszönhető, hogy nem növelte előnyét a vendég. A második játékrészben sem tudott élni lehetőségeivel a Rábapaty, a Jánosháza viszont egy újabb találattal magabiztosan vitt el három pontot.

Schott Lukácsháza SE–Lorry GM Kft. Szarvaskend 3-0 (2-0). – Lukácsháza, 200 néző, v.: Mónos J.

Lukácsháza: Horváth K. – Szentkúti (Lengyel), Vörös, Gombás, Varga A. (Lévai), Osztrosits, Gugcsó, Bősze, Dan (Keresztényi), dr. László, Horváth M. (Bolfán). Edző: Sántha Szilárd.

Szarvaskend: Nagy R. (Velekei) – Tóth A., Csillag, Jóna, Németh T., Orsós, Földes, Somogyi (Nagy Á.), Smolczer, Kopfer, Gáspár. Edző: Vaspöri Zoltán.

Gólszerzők: Keresztényi, Varga A., Dan.

Kiállítva: Esztergályos (88., Szarvaskend).

A Lukácsháza jól kezdett, rögtön az első támadásából gólt szerzett: Dan pókhálózta ki a jobb felső sarkot. Ezután is támadásban maradt a házigazda, Gombás gólpassza után Varga juttatta a labdát a vendégek kapujába. Az első félidő hátralévő részében a hazaiak tetszés szerint alakították ki a helyzeteiket, de ezeket elkönnyelműsködték. A második játékrészre feljavult a vendégek játéka, ügyesen adogattak mezőnyben, helyzeteik is voltak, de mindet elhibázták. A Lukácsháza folyamatosan veszélyeztetett kontrákkal, végül Bolfán passza után Keresztényi talált be harmadszorra. Megérdemelt a hazai siker.

Répcelaki SE–Sárvár FC 3-3 (2-1). – Répcelak, 180 néző, v.: Polgár T.

Répcelak: Németh M. – Tóth Do., DE PAULA A., Tokaji, Tóth Dá., Tamási, Ódor B., Ódor G. (Szabó B.), Sipos, Németh B., Verasztó (Bényei). Edző: Balassa Péter.

Sárvár: Viganó – Péter, Szabó R., Nagy D., Potyi, CSÁKVÁRI, Horváth A., Szabó B. (CZÖNDÖR), Kovács Be., Lempeg (Horváth K.), Marsai. Edző: Kovács Balázs.

Gólszerzők: De Paula A., Verasztó, Tokaji, ill. Czöndör, Csákvári, Szabó R.

A megyei örökrangadón a Répcelak több játékosát is nélkülözte, hiányzott a kapus és gyakorlatilag a teljes védelem. A mérkőzésen a vendégek léptek fel támadólag, de a Répcelak szervezetten védekezett és próbált kontrázni. A Sárvár irányította a játékot, mégis a házigazdáé volt az első gól. Hamar egyenlített a vendég, de a lelkesen küzdő hazaiak a nagyszünetre ismét előnyt szereztek. A második félidőben nagyobb sebességre kapcsolt a Sárvár és gyorsan egalizált. De volt tartása a répcelaki csapatnak, ismét előnybe került. A hajrában jó ideig állta a sarat a hazai védelem, de a nyomasztó vendégfölény a 86. percben góllá érett – így osztozkodtak a pontokon a csapatok.

A Király SE–Rum KSC mérkőzés elmaradt – a vendégek koronavírus-fertőzésekre hivatkozva, létszámproblémák miatt nem álltak ki.

Vasvárról ifj. Sziffer István, Egyházasrádócról Bali László, Körmendről Kurucz Ádám, Bükről Marton Róbert, Rábapatyról Dénes István, Lukácsházáról Sántha Szilárd tudósított.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában