Lelépte a Nádasd a Tanakajdot

2020.11.05. 07:00

Megyei II.: gól nélküli döntetlent játszott egymással a Söpte és a Zanat-Haladás VSE

A 12. forduló mérkőzéseivel folytatódott a megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság. Olyan rangadókat rendeztek, mint a Söpte–Zanat-HVSE, a Táplán–Csákánydoroszló vagy a Nádasd–Tanakajd összecsapás.

TG, KA

Ják–Viszák 1-7. A három gólig jutó viszáki Németh András (balról) lába lendül lövésre

Fotó: Szendi Péter

Északi csoport

Gérce-Vásárosmiske–Sitke 4-1 (1-1). Gérce, vezette: Szabó III. Z.

Gérce-Vásárosmiske: Komáromi Z. – Komáromi A., NÉMETH T., MÁTHÉ, László (KOVÁCS T.), Major, PETHŐ, MÓROCZ, Hompok (Lerik), Nunkovics, Csonka.

Sitke: Viczmándi (Bertalan) – Horváth G., Bagoly G., Imre, Gyürü (Németh M.), Papp B. (Tóbiás), Poós, Kelemen, Horváth B., Bagoly A., Németh K. (Török).

Gólszerzők: Pethő (2), Mórocz (2), ill. Gyürü.

Az első félidőben jobbára a két 16-os között folyt a küzdelem, a kapuk nem forogtak veszélyben. Egy gyors támadásvezetést követően a ha­zaiak szerezték meg a vezetést, ám egy egyéni hibát büntetve a vendégek egyenlítettek. A szünetben sikerült rendet tenni a hazai fejekben, és fordulás után egy más felfogásban játszó gércei csapat lépett pályára. Második fél­idei teljesítményével megérdemelten tartotta otthon a három pontot a vendéglátó.

Elektromol Spari–Sze­leste-Pósfa 2-0 (1-0). Szombathely, 80 néző, vezette:

Bazsó F.

Spari: Biró – Kovács T., Vidos (Barbalits), Szabó P., Pulai (Sipos), Pados, Németh V., Schmidt, Jónás, Baranyai, Németh R.

Szeleste-Pósfa: Kovács M. – Tóth R., Pomper, Fülöp, Földi, Riba, Kovács A., Gecse (Nagy Á.), Horváth D., Szabó B., Varga M. (Horváth E.).

Gólszerzők: Pulai, Pados.

A mély pályán színvonalas játék nem alakulhatott ki, a mérkőzésen a küzdelem dominált. A körülményekhez a Spari alkalmazkodott jobban, az első félidőben több helyzetet is kialakított, ezek közül egyet gólra váltott. A második félidőben a jól felkészített Szeleste megpróbált mindent, de a Spari egy szép kontra végén újabb gólt szerezve eldöntötte a mérkőzést – és zsinórban negyedik győzelmét aratta. A hazaiaknál mindenki jó teljesítményt nyújtott.

Conoil Mersevát–Honvéd Sé 1-1 (1-1). Mersevát, 60 néző, vezette: Molnár T.

Mersevát: Patyi – Molnár G., Gönye, Győrvári, Horváth A., Nyári (Takács M.), Orbán, Gáncs (Nagy T.), Nagy Á. (Dénes), Takács B., Czupor.

Sé: Földi – Szalay, Kovács K., Werderits, Muzsai, Farkas P. (Deutsch-Szalai), Fichtacher, Soós (Molnár B.), Vándori, Kámán, Sümegi (Vámos).

Gólszerzők: Nyári, ill. Kámán.

Nehéz, inkább küzdelmes, mint jó mérkőzést játszott egymással a két csapat. Helyzetek mindkét oldalon adódtak, de ezekből csak egyet-egyet tudtak gólra váltani a felek, így maradt a pontosztozkodás a végére. Hazai pályán továbbra is hadilábon áll a pontgyűjtéssel a merseváti gárda.

Pecöl–Kemenesalja 2-1 (1-1). Pecöl, 80 néző, vezette: Talabér N.

Pecöl: Takács – Kurucz Ki., Szemes Z., Szemes D. (KURUCZ KE.), Oszkó (Lakatos), Farkas A., Németh Á. (Németh I.), Farkas E., Márok (Varsányi), Illés, Hóbor (Horváth B.).

Kemenesalja: Bakos – Bándoli (Bodor), Belegrai (Iván), Szakál E., Őri (Pethő), Dobson (Varga R.), Lőrincz, Szakál M., Czöndör, Erdélyi, Ölbei.

Gólszerzők: Kurucz Ke., Farkas A., ill. Czöndör.

Mély talajú pályán csaptak össze a felek. Az első félidőben sok helyzetet alakítottak ki a hazaiak, de csak egy gólt szereztek. Sőt, a játékrész hajrájában a vendég egyenlített – a meccs képe alapján talán váratlanul. Fordulás után is a hazaiak támadtak többet, végül a debütáló Kurucz Kevin góljával kicsikarták az összességében megérdemelt győzelmet.

Ölbő–Alsóújlak 0-5 ­(0-2). Ölbő, 50 néző, vezette:

Busi L.

Ölbő: Varga D. – Tóth A., Szele, Borsos (Gecse), Simon, Sági Kiss (Ádám), Csizmazia, Palaczky (Fülöp), Vasadi, Bozi, Németh E.

Alsóújlak: Gábor (Szőnye) – Gampel Do., Takács (Tárkányi), Pados, Nagy Z., Varga N., Gampel Dá., Farkas M. (Csizmazia), Ódor, Hancz (Ország), Varga R.

Gólszerzők: Varga R. (2), Pados, Farkas M., Tárkányi.

Az ölbői csapat nem tudott mit kezdeni a vendégek agresszív letámadásával. Mind védekezésben, mind támadásban gyengén teljesített a házigazda.

Gencsapáti–Uraiújfalu 3-0 (2-0). Gencsapáti, 80 néző, vezette: Sály K.

Gencsapáti: Horváth Gy. – Petrőczi, Egyed, Janzsó, Kovács P., Fogl (Tóth B.), Mester (Horváth Á.), Bokor, Molnár B., Lőrincz (Szigetvári), Tar (Csonka).

Uraiújfalu: Szabó Ma. – Szabó Má., Varga Zs., Pungor, Gallen, Agg (Vajnai), Simon, Kollárits (Tóth D.), Gáspár, Németh I., Koronczai.

Gólszerzők: Fogl (2), Lőrincz.

A hazai csapat teljesen más arcát mutatta, mint az elmúlt mérkőzéseken, a 20. és a 43. percben szerzett bombagólokkal már az első félidőben megnyugtató előnyre tett szert. Fordulás után a vendég becsülettel ment előre, de a Gencs irányítása alatt tartotta a találkozót – ha pedig kellett, a hazai kapus védett. Aztán a 83. percben egy távoli lövéssel végleg lezárta a mérkőzést. Megérdemelt hazai győzelem született.

Ikervár–Bozsok 1-3 (0-2). Ikervár, 50 néző, vezette: Monostori I.

Ikervár: Németh Á. – Németh D., Németh M., HULLMANN, Dobson, Asztalos R., Vincze, KÓSI, Asztalos N., Varga M., Bészély (Horváth D.).

Bozsok: Miklós – Bigner, Kratochwill (Marti), Kalmár, Nagy Zs. (Szárnyas), Jagodics (Pónácz), Dévényi (Németh R.), Hankó, Szalai, Kiss M., Kaposi (Kovács P.).

Gólszerzők: Kósi, ill. Hankó, Nagy Zs., Kaposi.

Ismét jelentősen megfiatalított kerettel állt fel a hazai csapat – és az első félidőben megilletődötten játszott. Mezőnyben gyűrte egymást a két csapat. A küzdelemből a vendégek jöttek ki jobban: egy szabadrúgás-variációból szerzett és egy szintén pontrúgásból elért fejes góllal kerültek előnybe. A második félidőt jól kezdte a hazai csapat, kapuba is talált. Majd jött a szokásos ikervári hiba, ami el is döntötte a találkozó sorsát. A hazaiak még próbálkoztak becsülettel, de a szerencse ezúttal sem állt melléjük. Sportszerű mérkőzésen a rutinosabb vendégek kihasználták szinte az összes lehetőségüket, így három ponttal gyarapodtak.

Söpte–Zanat-Haladás VSE 0-0. Söpte, vezette: ­Farkas G.

Söpte: Szalay – Horváth P., Németh Ma., Pusker, Pungor, Orbán (Németh G.), Molnár B., Vámos, Varga A., Kálmán (Németh B.), Kovács E.

Zanat-HVSE: Kántor – Maráczi (Kossuth), Neczpál, Varga Cs., Szenczi, Németh G. (Machinek), Németh E., Janek, Perger, Bódi, Tamás (Edelényi).

A forduló rangadóján nagyot küzdöttek a felek a mély talajú, sáros pályán. A hajráig a hazai csapat előtt adódtak komoly lehetőségek, azonban ezek kimaradtak. Az utolsó negyedórában viszont a vendégek hibáztak ziccereket. Így maradt az igazságosnak mondható pontosztozkodás.

Déli csoport

Bajánsenye–Rábatótfalu 0-8 (0-4). Bajánsenye, 50 néző, vezette: Szabó I. Z.

Bajánsenye: Kalamár – Bacsák, Vörös (Horváth T.), Horváth B., Luter, Fábián B., Kovács I., Horváth Z., Fábián K., Albert (Simon), Bakó.

Rábatótfalu: Gongola – Náricza, Kovács G., Szakács, Domján, Jéger, Kóczán, Takács, Papfalvi, Sipos (Sütő), Horváth M. (Bouti).

Gólszerzők: Takács (3), Jéger (2), Kovács G. (2), Horváth M.

A hazaiak nem tudták ­pótolni különböző okok ­miatt hiányzó meghatározó játékosaikat. A motiváltan, jól futballozó, a helyzeteit százszázalékosan kihasználó ­vendégek megérdemelten győztek.

Táplán SE–Csákánydoroszló 3-2 (2-1). Táplánszentkereszt, 150 néző, vezette: Szejke L.

Táplán: Molnár D. – Stieber, Pásztor (Káldi M.), Borbás (Jantos), Jáger, Szükösdi, Németh B., Rajzinger, Polgár (Káldi I.), Seper (Balázs), Horváth R.

Csákánydoroszló: Szőke – Danyi (Biczó), Kis-Nemes, Dedics, Pesti, Makai, Horváth Á., Urbán, Horváth P., Pandur, Sárközi (Draskovics).

Gólszerzők: Jáger, Pásztor, Németh B., ill. Urbán, Horváth Á.

Kiállítva: Jáger (70., Táplán).

Egy sérülés miatt gyorsan elvesztette egyik kulcsjátékosát a hazai csapat, de így is megszerezte a vezetést. Nem sokáig örülhettek azonban a táplániak, mert gyorsan egyenlített a Csákány. Pásztor szemfülességének köszönhetően azonban a szünet előtt ismét előnybe került a házigazda és a második félidő elején kétgólosra növelte előnyét.

A vendégek nem adták fel, nagy rohamokba kezdtek. Sőt, Jáger kiállítása után fokozódott a csákányi nyomás – Molnár kapus büntetőt is hárított. Aztán a második 11-esüket már gólra váltották a vendégek – de a 93. percben. A hazai csapat nagyot küzdött, értékes győzelmet aratott a jól játszó és a végén több nagy helyzetet kihagyó Csákánydoroszló ellen.

Vasszécseny–Tutitextil-Körmend VSE 5-4 (2-1). Vasszécseny, vezette: Bedi T.

Vasszécseny: Pungor – Horváth D., Viszked, Vilics, Nemes, Kiss B., Balikó, Varga M., Zsolnai (Kiss P.), Pongrácz (Szalai), Vadász.

Körmend VSE: Sály – Sipos, Velekei, Káptalan (Horváth A.), Horváth Á. (Körmendi), Papp P., Törő, Petrovics, Horváth A., Jóna, Vilics.

Gólszerzők: Horváth D. (4), Vilics, ill. Petrovics (3), Velekei.

Kiállítva: Nemes (62.), ill. Törő (60.).

A mérkőzés eleje körmendi mezőnyfölényt hozott, majd a hazai csapat fokozatosan magára talált, 2-1-es vezetéssel mehetett szünetre. A második félidőben az újabb hazai találatokkal eldőlni látszott a mérkőzés, de a Körmend nem adta fel, gólokat szerzett, egy találatra felzárkózott, ezzel izgalmassá, nyílttá tette a mérkőzés hajráját.

Felsőcsatár–Gyöngyöshermán-Szentkirály 1-1 (0-1). Felsőcsatár, vezette: Kondor T.

Felsőcsatár: Tieber B. – Horváth L., Varga P., Krancz Gy., Kopácsi (Takács), Schmalzl, Tieber J., Böhm, Cseri (Virág), Szakály (Czlenner), Krancz K.

Gyöngyöshermán-Szentkirály: Geicsnek – Borbás (Orbán), Horváth Á., Kis, Hegedűs (Goda), Szabó A., Dénes, Bazsó, Kopácsi, Kondor (Németh R.), Balázs (Péntek).

Gólszerzők: Kopácsi, ill. Kondor.

Club Walnut Nádasd–Tanakajd 5-1 (2-0). Nádasd, 200 néző, vezette: Németh T.

Nádasd: Rejtli – Varga K., Pálmai, Meskó M. (Szabó Z.), Tuboly, Németh Bo., Szabó D., Kádár, Németh Be. (Csenterics), Meskó E., Gerencsér (Zsoldos).

Tanakajd: Marcz L. – Könczöl Sz. (Könczöl B.), Kovács G. (Varga M.), Kölkedi, Marcz G., Mészáros, Pál, Filakovszky (Fábián), Marcz M., Tóth J. (Kalmár), Preiczer.

Gólszerzők: Tuboly (3), Meskó M., Németh Be., ill. Kalmár.

A forduló rangadóján a hazai csapat magabiztosan tartotta otthon a három bajnoki pontot. A nádasdi csapatban mindenki jó teljesítményt nyújtott.

Ják–Viszák 1-7 (1-3). Ják, vezette: Varga S.

Ják: Grabarics – Udvardy, Horváth M., Neubauer, Tóta R., Bihun, Rigler, Varga M., Tóta Á., Vizserálek, Berkes.

Viszák: Tarafás – Tóth P., Novák, Németh I., Seres, Agg A., Biczó (Horváth J.), Németh A., Lukácsi, Dezső, Agg R.

Gólszerzők: Bihun, ill. Németh A. (3), Németh I. (2), Tóth P., Novák.

 

A Szentpéterfa–Őriszentpéter találkozó elmaradt. A vendégek arra hivatkozva nem léptek pályára, hogy Szentpéterfán sok a koronavírus-fertőzött. A mérkőzést egyébként Szombathelyen, műfüves pályán rendezték volna meg.

Kérjük a csapatvezetőket, hogy a tudósításokat küldjék el a [email protected] e-mail-címre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában