Eredmények

2020.11.11. 07:00

Nyert a Sárvár, a Vép – Szarvaskendről hozta el a három pontot a Király SE

A 13. forduló mérkőzéseivel folytatódott a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság.

Tóth Judit

Fotós: BENKO SANDOR

Szentgotthárdi VSE–Csörnöc Gyöngye Vasvár VSE 0-0. – Szentgotthárd, 100 néző, vezette: Vass I.

Szentgotthárd: Kapui – Balázs (Papp V.), Kovács T., Osvald, Düh, Dancsecz, Majczán, Tulok, Gécsek, Korpics (Támis), Nagy O. Edző: Papp Zoltán.

Vasvár: Tóth K. – Horváth A., Berta, Vincze K. (Vincze B.), Robán, Elekes, Tomanóczy (Kósa), Réfi, Sinkó, Márton, Schermann. Edző: ifj. Sziffer István.

Alacsony színvonalú mérkőzést játszottak egymással a felek, pedig mindkét csapatnak fontos lett volna a győzelem és a három pont. Ezzel szemben be kellett érniük egy gól nélküli döntetlennel – az eredmény a Szentgotthárdnak fájóbb.

Sárvár FC–Schott Lukácsháza SE 4-0 (2-0). – Sárvár, 200 néző, v.: Papp Á.

Sárvár: Viganó – Kovács Bá. (Csákvári), Szabó R., Horváth K. (Szabó B.), Nagy D. (Varga L.), Potyi (Vajda), Tóth M. (Kovács Be.), Fider, Horváth A., Lempeg, Marsai. Edző: Kovács Balázs.

Lukácsháza: Kiss D. – Lévai (Komálovics), Bolfán, Vörös, Gombás (Varga M.), Varga A., Lengyel (Krancz), Osztrosits, Dan, Keresztényi (Takács), Horváth M. Edző: Sántha Szilárd.

Gólszerzők: Nagy D. (2), Marsai, Szabó R.

A hazaiak léptek fel támadólag, de egy szervezett lukácsházi csapattal találták magukat szembe. A Sárvár játszott fölényben, ám támadásait lassan szövögette. Ennek ellenére két szép góllal előnybe került. A vendégek tizenegyeshez jutottak, de kihagyták. A második félidőben a játék képe hasonló volt, mint az elsőben. Sárvári fölényt és újabb két hazai gólt láthattak a szurkolók. A Sárvár visszafogott teljesítménnyel, de szép gólokkal magabiztosan tartotta otthon a három pontot.

 

Jánosháza VSE–Büki TK 3-0 (0-0). – Jánosháza, 140 néző, v.: Marácz Z.

Jánosháza: Pethő – SZABÓ L., Závecz, Huszár (Ambrus), Virág, PALKOVITS, Németh J., Büki, Szép (Vágusz), Balázsi, Niksz (Kovács Sz.). Edző: ifj. Molnár Károly.

Bük: Kamondi – Czingráber (Kovács R.), Németh T., Kovács Z., Wágner, Orbán, Tóth K., Csonka, Schimmer, Plenár, Taródi. Edző: Marton Róbert.

Gólszerzők: Németh J. (2), Virág.

Langyos tapogatózással kez­dődött és azzal is folytatódott a találkozó. A kapuk ritkán forogtak veszélyben, így a félidőben nem esett gól. A második játékrészben a hazaiak nagyobb sebességre kapcsoltak, de csak egy tizenegyesig jutottak. A büntető kimaradt, ami nem szegte a jánosháziak kedvét, támadásban maradtak. A nyomás végül három gólt eredményezett – míg a Bük csak helyzetekig jutott. Magabiztos hazai győzelem született.

Kőszegi Lóránt FC–Egyházasrádóci SE 3-1 (1-0). – Kőszeg, 150 néző, v.: Kondor T.

Kőszeg: Bán – Lintner, FEHÉR A., BOZÓKI, Csák, Kovács Zs. (Réti), Prán D. (Riegler), Rómer (Kelemen), PRÁN A., Fehér D., Szolyák. Edző: Őri Gábor.

Egyházasrádóc: Bali – Bakos D. (Paksi), Bakos Cs. (Báger), Péter, László, Vilics, Molnár L., Kardos, Horváth V. (Lukács Ta.), Kazinczki, Krajczár. Edző: Lukács Ede.

Gólszerzők: Réti, Kovács Zs., Szolyák, ill. Péter.

Nagy lendülettel kezdett a hazai csapat, mezőnyfölénye labdabirtoklásban mutatkozott meg. A Rádóc stabilan védekezett, de a félidő derekán a Kőszeg szögletrúgásból megszerezte a vezetést, Szolyák bólintott a kapuba. A hazai csapat ezután is lendületben maradt. Egy formás támadás után Csák a felső lécet találta telibe. A vendégek szórványos ellentámadásokkal próbálkoztak, amelyekben benne volt az egyenlítés lehetősége. Egygólos hazai előnnyel mehettek pihenőre a csapatok.

A mérkőzés egy pillanatig sem tűnt lefutottnak, a rádóciak támadó felfogásban kezdték a második félidőt. Ennek eredményeképpen egy szögletet követően Péter egyenlített. Ezután a mérkőzést kapkodó játék, sok hiba jellemezte. A hajrában viszont jobban koncentrált a Kőszeg. Kihasználva két vendégmegingást, előbb Kovács akasztott óriási gólt a bal felsőbe, pár perccel később pedig a csereként beálló fiatalabb Réti szerzett szemfüles gólt. Ezzel eldőlt az egyébként nem túl magas színvonalú, de küzdelmes és sportszerű mérkőzés.

Vép VSE–Celldömölki VSE-Vulkán Fürdő 4-0 (3-0). – Vép, 200 néző, v.: Szabó III. Z.

Vép: Bezdi B. (Kocsis) – KOVÁCS D., Szalai, BEZDI Sz., SZILVÁS Á, Balikó D., ILLÉS (Török), Varga B., Takács Á. (Varga O.), TAKÁCS M., Balikó M. (Beke). Edző: Török Richárd.

CVSE: Osvald – Enyingi, Göntér, Szuh (Keszei T.), Gorácz, Kocsis, Schimmer, Döbrente (Komjáti), Gábor, Keszei R., Horváth D. (Döbröntei). Edző: Kelemen Kornél.

Gólszerzők: Balikó M., Beke, Takács M., Balikó D.

Jól kezdett a Vép, sorra dolgozta ki helyzeteit. Egy szöglet után aztán Takács Márton vágta a labdát a felső léc alá, ezzel vezetést szerzett a házigazda. Nem sokkal később Balikó Dániel növelte az előnyt tizenegyesgóllal, majd egy szép akció után Balikó Martin is betalált. Így a szünetben már három góllal vezettek a hazaiak. A második játékrészben a csereként beálló Beke megszerezte a negyedik vépi gólt – ezzel beállította a végeredményt. A végig lendületesen és szemre is tetszetősen játszó hazai csapat megérdemelten nyert.

Lorry GM Kft. Szarvaskend–Király SE 0-3 (0-1). – Szarvaskend, 120 néző, v.: Bedi T.

Szarvaskend: Gáspár – Velekei (Somogyi), Nagy R. (Nagy Á.), Tóth A. (Dobos J.), Csillag, Jóna, Németh T., Földes, Smolczer (Pintér), Görcsi, KOPFER. Edző: Vaspöri Zoltán.

Király: Király M. – Takács, Kalmár, Kudron (Marton), Reseterits (Nyári), Kiss K., Fábián (Hertelendi), Devecseri (Hazafi), Kovács Zs. (Lakosi), Halmosi, Subicz. Edző: Hegyi László.

Gólszerzők: Fábián, Subicz, Halmosi.

Az első harminc percben mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, majd egy lesgyanús találattal a vendég szerzett vezetést. Azonnal válaszolhatott volna a hazai csapat, de Király Mátyás nagy bravúrral védett. A második félidő inkább a játékvezetői tévedésekről szólt, amelyekből a Király jött ki jobban, de összességében teljesen megérdemelten nyert a kevés helyzetet kidolgozó szarvaskendiek ellen. A vendégcsapatban minden játékos jól teljesített.

Csepregi Sport Egyesület–Körmendi FC 1-1 (1-0). – Csepreg, 100 néző, v.: Talabér N.

Csepreg: TARÓDI – Kótai, STEINER M., TÁJMEL, Steiner Zs. (Takács), Pócza (Baranyai), Nika, Merk, LIKÁCS (Horváth E.), STEINER C., Németh O. (Kovács B.). Edző: Steiner Zsolt.

Körmend: Balogh – Takács, Nyári, Buti, Németh M. (Németh B., Krajczár), Majtényi, Horváth N. (Péter), Sipos, Török, Kökény, Papp Z. (Simon). Edző: Kurucz Ádám.

Gólszerzők: Kótai, ill. Sipos.

Egy jól felkészített körmendi csapattal találta szembe magát a Csepreg. A hazaiak egy bajnoki szezonra való helyzetet dolgoztak ki, de sok lehetőségükből csak egyet tudtak gólra váltani. A második játékrészben is lendületben maradt a házigazda, de kezdett élénkülni a vendégcsapat is – olyannyira, hogy egy hazai védelmi hibát kihasználva egyenlített. Végül döntetlennel kellett beérniük a feleknek.

A Rum KSC–Rábapatyi KSK mérkőzést a hazaiak kérésére elhalasztották, a találkozót december 13-án pótolja a két csapat.

Szentgotthárdról Papp Zoltán, Sárvárról Kovács Balázs, Jánosházáról Szűcs Dávid, Kőszegről Őri Gábor, Vépről Pajor Tamás, Szarvaskendről Tompa Róbert, Csepregről Steiner Zsolt tudósított.

a bajnokság állása

1. Sárvár 12 10 1 1 44 – 6 31

2. Vép 13 10 1 2 37 – 11 31

3. Király SE 13 8 1 4 28 – 13 25

4. Lukácsháza 13 8 0 5 28 – 16 24

5. Kőszeg 13 8 0 5 32 – 23 24

6. Jánosháza 12 7 2 3 25 – 15 23

7. Körmend 12 6 2 4 28 – 24 20

8. Rábapaty 11 6 1 4 21 – 19 19

9. Répcelak 12 5 3 4 26 – 21 18

10. Egyházasrádóc 12 4 2 6 20 – 28 14

11. Szarvaskend 12 4 2 6 21 – 36 14

12. Bük 12 4 0 8 11 – 33 12

13. Vasvár 12 3 1 8 14 – 27 10

14. Celldömölk 12 2 3 7 14 – 21 9

15. Szentgotthárd 12 2 3 7 16 – 32 9

16. Csepreg 12 2 2 8 11 – 24 8

17. Rum 11 2 0 9 7 – 34 6

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában