Kosárlabda

2020.11.23. 20:22

Ötödik bajnokiján is győzött a SZoESE

Ötödik bajnokiját is megnyerte – ezúttal nagy csatában – a Szombathelyi Egyetemi SE amatőr NB I-es női kosárlabdacsapata.

Tóth Gábor

Szoese-Pgk kosárlabda, női nb 1 bajnoki mérkőzés, 2020104, ut, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: © Unger Tamás

Zsíros Akadémia–Szombathelyi Egyetemi SE 65-67 (23-16, 17-8, 14-24, 11-19). – Budapest, zárt kapuk mögött, amatőr NB I-es női kosárlabda-mérkőzés, vezette: Válé F., Gyurka T.

SZoESE: KOVÁCS G. 17, Püspöki 10/3, SZABÓ-HAKLITS 15/6, BALOGH V. 8, Sándor 2. Csere: Preisinger 8/6, Plózer 4, Mezősi 3/3, Koltay –. Edző: Szabó László.

A szívós, küzdős, fiatal házigazda alaposan meglepte az esélyesebb szombathelyi gárdát. A vasiak szétszórt, erőtlen kosárlabdával nyitottak, nem tudták magukhoz ragadni az irányítást. Nem működött a védekezés, nem ültek a távoli dobások sem. Mindezt kihasználta, büntette a lelkes a vendéglátó, így egyre nőtt a csapatok között a különbség. És mivel a játék képe a második negyedben sem változott, a rendkívül rossz dobóformát produkáló SZoESE a szünetben már 16 pontos hátrányban volt (20. perc: 40-24) – érett a meglepetés.

A pihenő alatt azonban sikerült rendezni a szombathelyi sorokat. A második félidőt ugyanis nagy rohamokkal, sokkal összeszedettebb játékkal kezdte a SZoESE. Feljavult a szombathelyiek védekezése, gyors indításokból könnyű kosarakat szereztek, és ekkor már jöttek a triplák is. Egyre csökkentette a hátrányát a vendég (30. perc: 54-48). Csak idő kérdése volt, hogy az erős tempót diktáló SZoESE mikor fordítja meg az eredményt – ez a 37. percben megtörtént (61-62). És innen már nem is engedte ki a kezéből az irányítást, felőrölte ellenfelét, kicsikarta a győzelmet. Az utolsó támadás a vasiaké volt, de nem dobtak gyűrűre, megtartották a labdát.

Szabó László: – Idegenben minden győzelem értékes – ez most különösen. Nagyon rossz 1. félidő után komoly hátrányból, óriási akarással jöttünk vissza a meccsbe és harcoltuk ki igazi, nagybetűs csapatként a győzelmet. Ez is mutatja, mekkora erő van a csapatunkban. A játékunk nem volt éppen a legjobb, de a lányok ismét jelesre vizsgáztak küzdeni tudásból!

Az éllovas, veretlen listavezető pénteken 18.30-kor Kiss Lenke gárdáját fogadja – a hatodik győzelem reményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában