Magyar kupa

2020.11.15. 19:39

Pécsett játszik a Haladás

Kisorsolták a labdarúgó Mol Magyar Kupa 8. fordulójának párosítását. A Szombathelyi Haladás az NB II.-es Pécsi MFC otthonában lép pályára a 16 közé jutásért.

Pum András

Mátyus János vezetésével jó irányba halad a szombathelyi együttes

Fotó: Unger Tamás

A 12 élvonalbeli együttes mellett 13 NB II.-es csapat van még versenyben, valamint öt NB III.-as gárda és kettő a megyei bajnokságokból. Az M4 Sport szombati adásában sorsolták ki a párosításokat. A szabály szerint az NB I.-es csapatok nem kerülhettek össze. Az NB II.-es Haladás a szintén másodosztályú Pécsi MFC otthonában lép pályára. A két csapat szeptember közepén a bajnokságban már összecsapott, akkor Szombathelyen nem született gól.

– Örülök, hogy a Pécset kaptuk, ugyanis van törlesztenivalónk – mondta Mátyus János, a Haladás edzője. – Mezőnyben akkor nem voltak jobbak nálunk, mégsem sikerült nyernünk az egyébként nagyszerűen szereplő csapat ellen. A kupában meglesz a lehetőségünk, hogy ezt a kis kisiklást feledtessük.

A 16 közé jutásért a párosítás: Vasas (NB II.)–Mol Fehérvár (NB I.), Tarpa (Szabolcs-Szatmár-Bereg I.)–DVTK (NB I.), Szolnok (NB II.)–Újpest (NB I.), Dorog (NB II.)–FTC (NB I.), III. Kerület (NB III.)–Honvéd (NB I.), Csákvár (NB II.)–Paks (NB I.), Hódmezővásárhely (NB III.)–Puskás Akadémia (NB I.), Soroksár (NB II.)–Kisvárda (NB I.), Ajka (NB II.)–Mezőkövesd (NB I.), Kazincbarcika (NB II.)–MTK (NB I.), Dunavarsány (Pest I.)–Budafok (NB I.), Tiszafüred (NB III.)–ZTE (NB I.), PMFC (NB II.)–Haladás (NB II.), Tállya (NB III.)–Kaposvár (NB II.), Taksony (NB III.)–Siófok (NB II.), DEAC (NB II.)–DVSC (NB II.).

A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, a pontos játéknapot még nem jelölték ki – 2021 januárjában vagy februárjában rendezik a párharcokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában