A televízióban sem szereti az üres lelátókat

2020.11.19. 07:00

Sérülése után visszatérhet Devecseri Szilárd

A Szombathelyi Haladás védője, Devecseri Szilárd sérülése rendbe jött, vasárnap pályára léphet a Debreceni EAC elleni hajdúsági bajnokin.

Pum András

Devecserit a Békéscsaba ellen le kellett cserélni – vasárnap visszatérhet

Fotó: Cseh Gábor

Alapembere a Haladásnak Devecseri Szilárd. A 30 esztendős, belső és bal oldali védőként is bevethető korábbi válogatott játékos az eddigi 14 bajnoki közül 12-n szerepelt, csupán a két legutóbbi, csákvári és a Szentlőrinc elleni hazai találkozót hagyta ki sérülés miatt. A november 1-jei, Békéscsaba (5-0) elleni bajnoki 67. percében kellett lecserélni – a védő azóta rendbe jött és vasárnap játszhat a Debreceni EAC elleni idegenbeli összecsapáson.

– A Békéscsaba elleni meccs 15. percében egy passznál a bal combomba belenyilallt a fájdalom, de úgy éreztem, nem komoly a dolog, és végig tudom játszani a 90 percet – mondta Devecseri Szilárd. – Aztán a 65. percben újra belenyilallt, úgyhogy a biztonság kedvéért jobbnak láttam cserét kérni.

Szerencsére megúsztam egy combizomhúzódással, nem volt szakadás. Egy hétig pihennem kellett, múlt héten viszont már elkezdtem az edzéseket – semmi akadálya tehát, hogy játsszak vasárnap Debrecenben. Még kicsit sötét ló számomra a debreceni csapat, csupán egy-két futballistát ismerek, de abban biztos vagyok, hogy nincs veszítenivalójuk, mindent megtesznek majd a három pontért. Másrészt hullajtottunk már pontokat papíron gyengébb csapatok ellen, oda kell figyelnünk. De mindenképpen nyerni akarunk, ez a lényeg.

Devecserit a Békéscsaba ellen le kellett cserélni – vasárnap visszatérhet Fotó: Cseh Gábor

A Hajdúságban és a következő mérkőzéseken a koronavírus-járvány miatt biztosan nem lehetnek nézők.

– A foci a szurkolókért van – szögezte le a védő. – Megmondom őszintén, a televízióban alig tudok megnézni zárt kapus meccseket, olyan, mintha edzőmérkőzést látnék. Mindegy, hogy külföldi vagy magyar találkozóról van szó. Biztosan óriási hátrány lesz, hogy nem lehetnek mögöttünk a szurkolóink, nem halljuk a buzdításukat – de el kell fogadnunk ezt a helyzetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában