Az U21-es csapatokkal nem játszhatnak

2020.12.01. 07:00

A hetedik siker

Újabb háromszettes – három bajnoki pontot érő – győzelmet zsebelt be a Haladás VSE NB II.-es női röplabdacsapata.

Horváth Erika

20201128 Haladás VSE - Közgáz NB2 női röplabda mérkőzés, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Haladás VSE-Közgáz SC és DSK 3:0 (15, 20, 18). – Szombathely, zárt kapuk mögött, NB II.-es női röplabda-mérkőzés, vezette: Sántosi, Hegedüs.

Haladás: Csóka, Zoltán, Sajben, Blázsovics, Szendrődi, Németh B. Csere: Kiss D. (liberó), Varga Á. Edző: dr. Mucsi Péter.

Elég sok hibával, kiszámítható játékkal kezdett mindkét csapat (7-7). Szendrődi Rebeka nyitásaival és a hátsó sorból való eredményes ütéseivel sikerült meglépnie a hazaiaknak, és egyre tudatosabb játékkal, ponterős támadásokkal már könnyen behúzták az első szettet (25-15). Lefagyott a Haladás a második szett elején, de 4-9 után sikerült egalizálni és a vezetést is átvenni. Néhány mezőnybeli hiba miatt újra fel tudott zárkózni a Közgáz (19-19). De csak meg kellett ráznia újra magukat a szombathelyieknek, és már meg is volt az újabb szett (25-20). Nem volt nagy sebesség egyik csapat játékában sem, fej fej mellett haladtak a harmadik játszmában –12-12-ig. Utána elsősorban Sajben Lara jó nyitásai nehezítették a vendégek dolgát. A kilencpontos előny (21-12) birtokában pedig már könnyen zárta le a meccset a Haladás – begyűjtve ezzel hetedik győzelmét.

A Szombathelyi Egyetemi SE női és férfi NB II.-es röplabdacsapata sem játszott bajnokit az elmúlt hétvégén, mert mindkettőnek extraligás vagy NB I.-es együttes U21-es gárdája lett volna az ellenfele – a nőknek a RÖAK Kaposvár, a férfiaknak a Dág. A Magyar Röplabda Szövetség legújabb határozata szerint az NB II.-es felnőtt női és férfi bajnokságok módosított halasztási és jelentési protokoll alapján továbbra is folytatódhatnak, de az extraligás és NB I.-es csapatok U21-es együttesei nélkül. Így a nőknél a nyugati A csoportban a SZoESE, a Veszprém, a Győr, a Delta RSE és a Közgáz junior, a B-ben a Haladás, a Tatabánya, az Ajka, a Palota és a Közgáz folytatja. A férfi nyugati csoportban a SZoESE mellett a ZTE RK, a Széchenyi Győr csapata játszhat csak decemberben.

Kiemelt képünkön: Van ok az örömre, hét győzelem, egy vereség a Haladás csapatának mérlege

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában