kosárlabda

2020.12.24. 07:00

A PVSK vendége a Körmend

Az NB I-es kosárlabda-bajnokság 16. fordulójában a PVSK otthonában lép pályára az Egis Körmend csapata december 27-én, vasárnap 18 órától.

Tóth Judit

20201018 Körmend EGIS KÖRMEND - KAPOSVÁRI KK NB I-es kosárlabda bajnoki mérkőzés Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe Képen: #7 Durázi Krisztofer

Fotó: Unger Tamás

Még két meccset játszanak a körmendi kosarasok ebben az esztendőben. Épphogy túl lesznek a karácsonyi ünnepeken Ferencz Csabáék, máris újabb kihívás vár rájuk a pécsiek vendégeként. A piros-feketék szerdán még edzettek, aztán december 24-ére pihenőt kaptak. A szünet azonban mindössze egy napig tart majd, 25-én már újra munkába állnak.

A keretben a legutóbbi mérkőzés után változás állt be, a Rába-partiak megváltak egyik amerikai légiósuktól, Xeyrius Williamstől. A játékos pótlását mielőbb szeretné megoldani a körmendi klubvezetés, de a PVSK ellen még egészen biztos, hogy nem lesz új játékos a kispadon. A Pécs eddig nem szerepelt túl fényesen a bajnokságban, Dragan Aleksic fiai tizenkét meccsből mindössze négyszer tudtak nyerni, nyolcszor pedig kikaptak. Csakúgy, mint a Körmend, a Pécs is sikertelen volt az utóbbi két meccset tekintve.

A baranyaiak előbb a ZTE otthonában, majd Kecskeméten szenvedtek kellemetlen vereséget. A Körmend szintén két botlás után várja az év utolsó előtti találkozóját; egy nyerhető meccset bukott el Székesfehérváron, majd nagy küzdelemben Szegeden is elvérzett. Emellett már nem ment el szó nélkül a körmendi klubvezetés, Xeyrius Williamsszel szerződést bontott. A vasiak mérlege még az utóbbi két vereség ellenére is pozitív, hét győzelem mellett négy vereségük van eddig. A tabellán elfoglalt hely alapján a Körmend az esélyesebb a vasárnap esti találkozón, de a PVSK hazai pályán általában mumusa a piros-feketéknek. Nehéz tehát megjósolni, melyik csapat nyeri a találkozót, de annyi biztos, hogy mindkét félnek nagy szüksége van a győzelemre, hogy kellő tartással várhassa a folytatást. Az Egis Körmendnek különösen fontos az idegenbeli találkozó, hiszen a pécsi vendégszereplés után még egy rangadót játszik. December 30-án az élvonal egyik legerősebb kerettel rendelkező csapata, az Alba Fehérvár lesz a körmendiek ellenfele a városi sportcsarnokban.

Kiemelt képünkön: Durázi Krisztoferre több hárulhat Williams távoztával

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában